Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 8 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Britt Dekker emotioneel in DWDD over vader als donor

Britt Dekker stal donderdagavond wederom de show in De Wereld Draait Door. Ze was in de show om te praten over haar succesvolle YouTube-kanaal, Paardenpraat.tv. Maar er kwam ook een serieuzer onderwerp ter sprake.

Donor

Matthijs van Nieuwkerk begon over de vader van Dekker, die in november plotseling overleed toen hij in een bakkerij op zijn hoofd viel. Dekker haar vader bleek donor en dat onderwerp is momenteel zwaar beladen vanwege de donorwet waar op dit moment in de Eerste Kamer over gediscussieerd wordt.

,,Ik weet niet of ik er goed over kan vertellen, want soms word ik verdrietig”, zegt Dekker, waarna ze vertelt dat ze in het ziekenhuis bij haar vader een donorpasje hadden gevonden die nog gloednieuw was.

,,Wij dachten: wij kunnen hem niet meer terugkrijgen, maar hij kan nog wel heel veel mensenlevens redden”, aldus Dekker over het pasje, waarover nog niet genoeg informatie ter was te vinden in het systeem van de arts. ,,Wij waren heel verdrietig, maar mensen die al afscheid wilden nemen van hun familie konden dankzij mijn vader doorleven.”

Zes levens

Sinds het moment dat Dekker’s vader overleed, hebben zijn organen in totaal zes levens gered. ,,Wij kregen zelfs een brief thuis, waarin stond: iemand van 25 heeft de linkernier van je vader. Ik zou zo graag willen weten wie dat is, want iets van je vader wordt gewoon in iemand anders gestopt en het leeft wel door ofzo.”

Dekker geeft aan dat ze donorschap daarom ook heel belangrijk vindt, wat op veel positieve reacties van kijkers kan rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.