Showbizz

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenenknallers

Arie Boomsma begint deze week met twee nieuwe programma's op Net5. / Foto"s: SBS

Foto van 'Erik Jonk'

26 SEP 2017

Mooie dingen maken boeit Arie Boomsma veel meer dan drommen tv-kijkers. Maar boomlange Arie let in zijn nieuwe programma wel op de kleintjes.

Zelf toornt hij door zijn lengte boven veel mensen uit, maar vanaf woensdag volgt Arie Boomsma op Net5 mensen met een groeistoornis. In het nieuwe tv-programma Arie en de kleine mensen zijn de mensen écht klein. En bijzonder, ze hebben allemaal een droom. Zo is daar de slechts 63 centimeter ‘hoge’ Emma, die de conventie Walking With Giants in Liverpool wil bezoeken. Of Taurean, die met zijn 1.32 meter als stripper de bekendste vlogger van ons land wil worden. En Elyne dan; ze is 138 centimeter en een transgenderdwerg. Geboren als jongetje voelt ze zich nu op een top vrouw.

Reus in een poppenhuis

Boomsma zoekt een half jaar lang uit hoe anders hun leven is dan mensen met een normale lengte. En volgt de kleine mensen bij het al dan niet uitkomen van hun grote dromen. Wordt Ali (1.26 meter) de kleinste taxichauffeur van Nederland? Hoe gaat het met Luke (1.28), Naomi (1.06) en hun baby die ze samen kregen? De tv-maker vertelt in de tuin van de Amsterdamse Hermitage, genietend prikkend in een goedgevulde salade. „Ik noem hen kleine mensen, geen lilliputter of iets dergelijks. Maar de meesten maakt het niets uit. Toen ik met mijn bijna twee meter bij het kleine stel was die hun hele huis hadden aangepast, zei ik dat ik me een reus in een poppenkast voelde. Dat vonden ze niet zo leuk, zij hadden er moeite mee. De termen van een subcultuur blijft altijd een moeilijk iets.”

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

De kleine deelnemers die Arie Boomsma volgt bij hun dromen.

Arie en de kleine mensen is weer typisch een programma dat Boomsma zelf graag wilde maken, zoals hij eerder deed met onder meer Uit de kast, 40 Dagen zonder seks en Over de streep. Is hij gefascineerd door de medemens, of misschien wel de bijzondere medemens? „De spanningsboog van mensen met een obstakel in het leven, een obstakel dat zij willen overwinnen, vind ik mooi. Stotteren overwinnen, mensen die geconfronteerd worden met hun pesters, de mensen uit Hij is een zij en nu weer de kleine mensen, ik vind het buitengewoon interessant. Niet per se om dingen te agenderen hoor, eerder om de kracht van mensen te laten zien.”

Zij kunnen er niet bij

Het eerste vooroordeel dat je bij de kleine mensen kunt hebben is ‘schattig’, geeft Boomsma toe. Hij gaat bij zijn verhalen echter uit van wat zij kunnen. „Het liefst wel. Sommige deelnemers aan het programma zijn heel assertief, anderen vermijden dingen. Maar hoe je het ook aanpakt, jij en ik pakken in de winkel een ijsje uit het vriesvak en zij kunnen er niet bij. Als volwassen kleintjes kopen zij kleding op de kinderafdeling en met hun relatief grote bovenlichaam en kleine beentjes zij ze bij het zwemmen topzwaar. Ze zinken. Maar nogmaals, ik laat het liefst hun kracht zien, dat wat ze wel kunnen. En of ze bijvoorbeeld een liefde in hun leven hebben.”

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

Emma meet 63 centimeter.

Boomsma maakte mee dat de kleintjes als bezienswaardigheid worden gezien. „Eentje vindt het fantastisch. Dat is de stripper die de entertainmentwereld in wil. Taurean speelt ermee. Maar de meesten vinden het lastig, hoor.” Hoe dan ook, Arie en de kleintjes is dus een programma zoals Boomsma dat wil maken. Hij vindt het fijn bij SBS (Net 5 maakt er onderdeel vanuit), waarvoor hij in 2016 ging werken. „Ik heb nu een portefeuille met alléén maar programma’s waar ik volledig achter sta, die ik mooi vind en bij me passen. Eerder maakte ik voor de zender The Island, daar kon ik mijn ziel nog niet helemaal inleggen. Dat was ‘minder typisch Arie’. Mensen dachten toen, wat gaat hij nu toch bij de commerciëlen doen? Nu gaat het met mijn overzichtelijke pakket heel lekker. Bij de KRO maakte ik soms zes, zeven programma’s per jaar. Ik zat er veilig, maar het was veel.”

Lagere kijkcijfers

Dat doorgaans meer mensen NPO vinden dan bijvoorbeeld Net5, dat boeit Boomsma veel minder. „Ik weet dat als er 400.000 mensen kijken, ik het al heel goed doe. Op NPO 3 doet een goed programma 600.000 of 700.000. Maar sowieso, ik maakte al nooit miljoenenknallers. Ik ben heus trots als er veel mensen naar mijn programma kijken, maar ik heb door de jaren heen geleerd dat het niet mijn maatstaf is. Het is veel belangrijker of het goed geworden is. Om samen met Net5 te bedenken hoe meer tv-kijkers de zender zouden kunnen vinden, dat zou ik een hele leuk uitdaging vinden.”

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

Arie Boomsma maakte voor Net5 ook Kitchen Impossible. / Levin den Boer | ANP

Voor liefde de wereld over

Succesformule Grenzeloos Verliefd keert terug met een negende seizoen. Waar een voice-over voorheen mannen en vrouwen volgden die voor de ware liefde huis en haard verlaten en naar het buitenland verhuizen, daar is Arie Boomsma vanaf dinsdagavond de presentator. Zo volgt hij Wilma (33) uit Almere die verliefd wordt door online gamen. Zij woont nu in het lege Texas, terwijl ze geen auto durft te rijden en in Nederland een ernstig zieke moeder heeft. In Gambia ontmoet hij de hoog opgeleide Marissa, die voor een Gambiaanse bananenboer is gevallen. Zij is nu de tweede vrouw van de man en woont in een huis zonder elektriciteit en stromend water. Ze is er zielsgelukkig. Boomsma: „Al mijn vrienden willen vooral verhalen over de kleine mensen horen, maar Grenzeloos Verliefd blijft een sterk format.”

Zou Arie zelf verhuizen?

Waarom was er een presentator nodig eigenlijk? Boomsma: „Haha, of het nodig was… maar leuk toch! In de oude formule was Grenzeloos Verliefd haast een documentaire. Ik volg de mensen in Nederland, voer er lange gesprekken en kan nu doorvragen. Later zie ik hen in het nieuwe land en praat ik weer, om te horen of het geworden is wat ze ervan dachten.” Of Arie zelf voor de liefde Amsterdam zou verlaten en zijn liefde dus grenzeloos is, vindt hij een lastige vraag: „Stel dat mijn vrouw naar Afrika wil… Je zou zeggen: ik ga mee. Maar het is niet aan de orde. Poeh, moeilijk. Ik vind het leven best verankerd, maar de mensen die ik vol snijden echt alles los. Knap, maar ik weet niet of ik het zelf zou kunnen.”

Arie Boomsma start dinsdag op Net5 met Grenzeloos Verliefd en woensdag met Arie en de kleine mensen (beide om 21.30 uur).


Views

500+

Likeability of 5

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


like
user_a9221358d68e2d8210ab01184b6a501665380791_avatar

Views

900+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

900+

Dé open dag om je gedroomde trouwlocatie te vinden

16 supertoffe plekken om te trouwen

In samenwerking met Toptrouwlocaties

12 SEP 2018

Op weg naar de mooiste dag van je leven valt er enorm veel te regelen. En de weddingplanning begint toch wel met de vraag: Waar? Voor alle aanstaande bruidsparen die nog op zoek zijn naar dé droomlocatie voor het huwelijk of die inspiratie willen opdoen, is er de Open Toptrouwlocatie Route op zondag 23 september. Van klein tot groot, meer dan 300 locaties doen aan de open dag van organisator Toptrouwlocaties mee. De deuren worden opengezet om toekomstige bruidsparen al het moois en de mogelijkheden te laten zien. Hieronder vind je 16 prachtige plekken die je op 23 september kunt bezoeken en kun je per locatie doorklikken als je meer informatie wilt lezen en zien.

Green Village

Waar? Blokhoeve 7, Nieuwegein


Views

4k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

800+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

600+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2018

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

900+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

1k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 SEP 2018

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter ore


Views

2k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

3k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

2k+

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+

‘Belangrijk personage Modern Family overlijdt’

De cast bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2011. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Slecht nieuws voor de trouwe volgers van de Amerikaanse comedyserie Modern Family. Christopher Loyd, bedenker van de serie, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten dat in het komende seizoen een belangrijk personage zal overlijden. Hij wil niet prijsgeven om wie het gaat.

Kasten vol prijzen

„De familie maakt de grote dingen des levens mee”, zegt hij. „En daar hoort de dood natuurlijk ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat te doen in een televisieserie. Maar anderzijds, het zou heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”


Views

3k+

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Tim Hofman met kandidaat Mirjam. Foto: Instagram @debroervanroos

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’


Views

2k+

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 SEP 2018

Glennis Grace heeft de finale bereikt van America’s Got Talent. Woensdag zagen we al dat ze een staande ovatie kreeg van de jury. Het behalen van de finale hing enkel en alleen nog af van de mensen thuis, en zij beloonden het optreden van de Nederlandse zangeres met een finaleplek.

In totaal gaan er vijf mensen door naar de laatste ronde van America's Got Talent, Grace is daar één van.


Views

2k+

Glennis Grace krijgt staande ovatie in halve finale

Glennis Grace treedt op tijdens de Vakantieweek in Woerden. De zangeres heeft de halve finales bereikt van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

12 SEP 2018

Glennis Grace heeft een staande ovatie gekregen van de jury van America's Got Talent. De Nederlandse zong in de live-uitzending van het Amerikaanse programma het nummer This Woman's Workl.

Perfectie

Jurylid Simon Cowell noemde haar optreden "het beste deze avond" terwijl collega Mel B in eerste instantie niet verder kwam dan "yes yes yes". Howie Mandel twitterde meteen na het segment "Dit was perfectie."


Views

2k+