Showbizz

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenenknallers

Arie Boomsma begint deze week met twee nieuwe programma's op Net5. / Foto"s: SBS

Foto van 'Erik Jonk'

26 SEP 2017

Mooie dingen maken boeit Arie Boomsma veel meer dan drommen tv-kijkers. Maar boomlange Arie let in zijn nieuwe programma wel op de kleintjes.

Zelf toornt hij door zijn lengte boven veel mensen uit, maar vanaf woensdag volgt Arie Boomsma op Net5 mensen met een groeistoornis. In het nieuwe tv-programma Arie en de kleine mensen zijn de mensen écht klein. En bijzonder, ze hebben allemaal een droom. Zo is daar de slechts 63 centimeter ‘hoge’ Emma, die de conventie Walking With Giants in Liverpool wil bezoeken. Of Taurean, die met zijn 1.32 meter als stripper de bekendste vlogger van ons land wil worden. En Elyne dan; ze is 138 centimeter en een transgenderdwerg. Geboren als jongetje voelt ze zich nu op een top vrouw.

Reus in een poppenhuis

Boomsma zoekt een half jaar lang uit hoe anders hun leven is dan mensen met een normale lengte. En volgt de kleine mensen bij het al dan niet uitkomen van hun grote dromen. Wordt Ali (1.26 meter) de kleinste taxichauffeur van Nederland? Hoe gaat het met Luke (1.28), Naomi (1.06) en hun baby die ze samen kregen? De tv-maker vertelt in de tuin van de Amsterdamse Hermitage, genietend prikkend in een goedgevulde salade. „Ik noem hen kleine mensen, geen lilliputter of iets dergelijks. Maar de meesten maakt het niets uit. Toen ik met mijn bijna twee meter bij het kleine stel was die hun hele huis hadden aangepast, zei ik dat ik me een reus in een poppenkast voelde. Dat vonden ze niet zo leuk, zij hadden er moeite mee. De termen van een subcultuur blijft altijd een moeilijk iets.”

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

De kleine deelnemers die Arie Boomsma volgt bij hun dromen.

Arie en de kleine mensen is weer typisch een programma dat Boomsma zelf graag wilde maken, zoals hij eerder deed met onder meer Uit de kast, 40 Dagen zonder seks en Over de streep. Is hij gefascineerd door de medemens, of misschien wel de bijzondere medemens? „De spanningsboog van mensen met een obstakel in het leven, een obstakel dat zij willen overwinnen, vind ik mooi. Stotteren overwinnen, mensen die geconfronteerd worden met hun pesters, de mensen uit Hij is een zij en nu weer de kleine mensen, ik vind het buitengewoon interessant. Niet per se om dingen te agenderen hoor, eerder om de kracht van mensen te laten zien.”

Zij kunnen er niet bij

Het eerste vooroordeel dat je bij de kleine mensen kunt hebben is ‘schattig’, geeft Boomsma toe. Hij gaat bij zijn verhalen echter uit van wat zij kunnen. „Het liefst wel. Sommige deelnemers aan het programma zijn heel assertief, anderen vermijden dingen. Maar hoe je het ook aanpakt, jij en ik pakken in de winkel een ijsje uit het vriesvak en zij kunnen er niet bij. Als volwassen kleintjes kopen zij kleding op de kinderafdeling en met hun relatief grote bovenlichaam en kleine beentjes zij ze bij het zwemmen topzwaar. Ze zinken. Maar nogmaals, ik laat het liefst hun kracht zien, dat wat ze wel kunnen. En of ze bijvoorbeeld een liefde in hun leven hebben.”

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

Emma meet 63 centimeter.

Boomsma maakte mee dat de kleintjes als bezienswaardigheid worden gezien. „Eentje vindt het fantastisch. Dat is de stripper die de entertainmentwereld in wil. Taurean speelt ermee. Maar de meesten vinden het lastig, hoor.” Hoe dan ook, Arie en de kleintjes is dus een programma zoals Boomsma dat wil maken. Hij vindt het fijn bij SBS (Net 5 maakt er onderdeel vanuit), waarvoor hij in 2016 ging werken. „Ik heb nu een portefeuille met alléén maar programma’s waar ik volledig achter sta, die ik mooi vind en bij me passen. Eerder maakte ik voor de zender The Island, daar kon ik mijn ziel nog niet helemaal inleggen. Dat was ‘minder typisch Arie’. Mensen dachten toen, wat gaat hij nu toch bij de commerciëlen doen? Nu gaat het met mijn overzichtelijke pakket heel lekker. Bij de KRO maakte ik soms zes, zeven programma’s per jaar. Ik zat er veilig, maar het was veel.”

Lagere kijkcijfers

Dat doorgaans meer mensen NPO vinden dan bijvoorbeeld Net5, dat boeit Boomsma veel minder. „Ik weet dat als er 400.000 mensen kijken, ik het al heel goed doe. Op NPO 3 doet een goed programma 600.000 of 700.000. Maar sowieso, ik maakte al nooit miljoenenknallers. Ik ben heus trots als er veel mensen naar mijn programma kijken, maar ik heb door de jaren heen geleerd dat het niet mijn maatstaf is. Het is veel belangrijker of het goed geworden is. Om samen met Net5 te bedenken hoe meer tv-kijkers de zender zouden kunnen vinden, dat zou ik een hele leuk uitdaging vinden.”

Arie Boomsma: Ik maakte al nooit miljoenknallers

Arie Boomsma maakte voor Net5 ook Kitchen Impossible. / Levin den Boer | ANP

Voor liefde de wereld over

Succesformule Grenzeloos Verliefd keert terug met een negende seizoen. Waar een voice-over voorheen mannen en vrouwen volgden die voor de ware liefde huis en haard verlaten en naar het buitenland verhuizen, daar is Arie Boomsma vanaf dinsdagavond de presentator. Zo volgt hij Wilma (33) uit Almere die verliefd wordt door online gamen. Zij woont nu in het lege Texas, terwijl ze geen auto durft te rijden en in Nederland een ernstig zieke moeder heeft. In Gambia ontmoet hij de hoog opgeleide Marissa, die voor een Gambiaanse bananenboer is gevallen. Zij is nu de tweede vrouw van de man en woont in een huis zonder elektriciteit en stromend water. Ze is er zielsgelukkig. Boomsma: „Al mijn vrienden willen vooral verhalen over de kleine mensen horen, maar Grenzeloos Verliefd blijft een sterk format.”

Zou Arie zelf verhuizen?

Waarom was er een presentator nodig eigenlijk? Boomsma: „Haha, of het nodig was… maar leuk toch! In de oude formule was Grenzeloos Verliefd haast een documentaire. Ik volg de mensen in Nederland, voer er lange gesprekken en kan nu doorvragen. Later zie ik hen in het nieuwe land en praat ik weer, om te horen of het geworden is wat ze ervan dachten.” Of Arie zelf voor de liefde Amsterdam zou verlaten en zijn liefde dus grenzeloos is, vindt hij een lastige vraag: „Stel dat mijn vrouw naar Afrika wil… Je zou zeggen: ik ga mee. Maar het is niet aan de orde. Poeh, moeilijk. Ik vind het leven best verankerd, maar de mensen die ik vol snijden echt alles los. Knap, maar ik weet niet of ik het zelf zou kunnen.”

Arie Boomsma start dinsdag op Net5 met Grenzeloos Verliefd en woensdag met Arie en de kleine mensen (beide om 21.30 uur).


De hoofdprijs. Foto: ANP

Morgen Oscarnominaties: dit wil je weten

De hoofdprijs. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

3 UUR

Op 22 januari kunnen filmliefhebbers weer hun hart ophalen: dan staat de jaarlijkse bekendmaking van de Oscarnominaties weer voor de deur. Leonardo heeft er inmiddels eentje bemachtigd, dus dát eeuwige vraagstuk is gelukkig weggevallen, maar er blijft nog genoeg te raden over. Wij zetten het wel en wee alvast voor je op een rij.

Dit is de jury

Waar we bij, pak 'm beet, The Voice wél invloed hebben op de einduitslag, zit dat bij de Oscars toch net anders. Speciale 'Academyleden' bepalen wie er uiteindelijk met de winst vandoor gaat, waardoor 't flink tandenbijten is voor betrokkenen uit de filmwereld. Wie in de exclusieve jury zitten? Nou, Chloë Graze Mortez bijvoorbeeld, en Blake Lively. De Nederlandse grimeur Arjen Tuiten en producente Cilia van Dijk mogen ook hun stem uitbrengen.


Marvellous: nieuwe superhelden en God krijgt gezicht

Marvellous: nieuwe superhelden en God krijgt gezicht

Scenefoto's: Raymond van Olphen

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Een musical over superhelden, die hadden we in ons land nog niet. Nu is daar Marvellous, door de makers zelfs de allereerste superhelden-saga-musical-muscial-happening ter wereld genoemd. Metro was benieuwd en bekeek zaterdag in theater De Meervaart de première, een feestje met veel als superhelden uitgedoste kijkers in de zaal. Vier opvallende zaken op een rij.

Marvellous: nieuwe superhelden en God krijgt gezicht

1 Nieuw, nieuwer, nieuwst


RTL versus Talpa: wie gaat winnen?

Linda gaat naar haar broer John de Mol. Chantal Janzen blijft bij RTL. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 JAN 2019

De strijd tussen RTL en Talpa TV is losgebarsten. Grote namen als Wendy van Dijk, Linda de Mol, Johnny de Mol en Gordon maken de overstap naar TALPA TV, het imperium van John de Mol. Ook populaire RTL-programma’s als Ik Hou Van Holland en Miljoenenjacht verhuizen naar SBS6. RTL heeft nog altijd een groter marktaandeel dan SBS6, maar zullen ze dit marktaandeel kunnen behouden? ,,Op het eerste gezicht heeft John de Mol misschien een mooi pakket binnen gehaald aan grote presentatoren en programma’s, dat is nog geen garantie voor succes,” zegt mediahistoricus Huub Wijfjes.

NPO heeft het grootste marktaandeel, daarna komt RTL met zenders als RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 gevolgd door Talpa TV met SBS6, Veronica, Net5 en SBS 9.  ,,John de Mol pompt RTL leeg en met wat hij over heeft pompt hij SBS6 vol,” zegt mediahistoricus Huub Wijfjes. Hij legt uit dat John de Mol de afgelopen dertig jaar wel heeft laten zien dat hij een ster is in het bedenken en produceren van tv-programma's, denk aan Big Brother en The Voice. ,,Hij heeft de macht over vele tv-programma’s, maar het lijkt erop dat hij ook de macht wil over de distributie en dat kan natuurlijk het beste met een eigen zender.”

Het populaire tv-programma Miljoenenjacht gaat ook mee naar Talpa TV. Foto: ANP


De miljardenindustrie van de beste filmfranchises

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 JAN 2019

Tom Cruise gaat nog twee Mission: Impossible-films maken. De acteur begon al in 1996 aan het eerste deel, maar heeft blijkbaar nog lang geen genoeg van deze filmfranchise, die toch al tot de succesvolste ooit behoort. Metro zet de zeven best verdienende sequels op een rijtje, waarbij filmseries gebaseerd of boeken en strips, zoals Harry Potter en de Marvel-comics, buitenbeschouwing zijn gelaten.

Indiana Jones

7. Hoe archeologie sexy kan zijn. De iconische Indiana Jones-films waren in de jaren ’80 extreem populair en dat verwaterde in de decennia erna amper. Geen wonder dus dat er uiteindelijk besloten werd om in 2008 met een ‘modern’ vervolg op de reeks te komen. En in 2020 mogen we het vijfde deel verwachten, met nog altijd Harrison Ford in de hoofdrol en Steven Spielberg als regisseur.
Aantal films: 6 (waarvan 2 re-issues)
Brutowinst: 1,81 miljard euro


Gordon gaat los op Angela de Jong

Gordon. ©ANP

Foto van 'Metro'

15 JAN 2019

Hij deed vorige week al zijn duit in het zakje bij De Wereld Draait Door, maar nu gaat Gordon écht los op Angela de Jong. In een bericht op zijn Facebookpagina schrijft hij dat hij 'de oorlog' aangaat met de AD-columnist.

Met zijn Facebookbericht reageert Gordon op de laatste column van De Jong waarin ze schrijft dat ze even achter haar oren krabde toen ze hoorde dat Wendy van Dijk naar Talpa vertrekt. John de Mol gaat 'de oorlog' volgens haar niet winnen met de transfer van Van Dijk.

'Een hele vervelende mevrouw'


Ei verslaat Kylie Jenner met likes op Instagram

Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

14 JAN 2019

Kylie Jenner had lange tijd de meest gelikete foto op Instagram, maar die tijd is voorbij. De Amerikaanse is niet afgetroefd door een andere celebrity, maar door de foto van een doodsimpel ei.

@world_record_egg

De foto is afkomstig van het account @world_record_egg. De boodschap is duidelijk. „Laten we een wereldrecord behalen en zorgen voor de meest gelikete post ooit op Instagram en het record van achttien miljoen van Kylie Jenner."


Politie treedt op bij concert rapper Boef in Tilburg

Politie treedt op bij concert rapper Boef in Tilburg

Rapper Boef treedt op. / ANP

Foto van 'Metro'

13 JAN 2019

Het concert van rapper Boef in Tilburg is zaterdagavond onrustig verlopen. In poppodium 013 moesten beveiligers regelmatig ingrijpen, omdat fans zich ongepast zouden gedragen. Een aantal van de fans is uit de zaal verwijderd.

Ook na het concert bleef het onrustig. De politie beval de fans zo snel mogelijk te vertrekken, zodat de situatie niet verder zou escaleren. Een woordvoerder van het poppodium zegt tegen het AD de situatie te betreuren: „Heel vervelend allemaal."

Vijf verdachten


R. Kelly treedt alsnog op in Nederland

R. Kelly ©AFP

Foto van 'Metro'

11 JAN 2019

Je zou denken dat het wat slimmer is om een tijdje van de radar te verdwijnen als je verdacht wordt van seksueel misbruik, maar de Amerikaanse zanger R. Kelly lijkt zich daar niets van aan te trekken. Op 20 april treedt hij op in The Box in Amsterdam, als onderdeel van zijn Europese King of R&B Tour.

Seks met minderjarigen

De 52-jarige zanger kwam afgelopen week in opspraak nadat bekend werd dat de Amerikaanse staat Georgia een strafrechtelijk onderzoek naar hem begint. Aanleiding is de documentaire Surviving R. Kelly, waarin een flink aantal vrouwen hem beschuldigt van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen.


Superheldenmusical en een zaal vol Metrolezers

Superheldenmusical en een zaal vol Metrolezers

Linksonder Daniel Cornelissen, rechtsonder Keja Klaasje Kwetro. / Léon Hendrickx

Foto van 'Erik Jonk'

8 JAN 2019

De eerste superhelden-saga-musical-happening ter wereld. Zo noemt Bos Theaterproducties de musical Marvellous en honderd Metrolezers mogen die ‘wereldpremière’ zien.

‘De schrijvers en regisseur van Marvellous zijn zich ervan bewust dat er ook veel superhelden zonder cape zijn. In de musical zal een representatief percentage zonder cape vertegenwoordigd zijn.’ In kleine cursieve letters is deze tekst op de website van Marvellous te lezen. Dan weet je wel een beetje wat vanaf dinsdagavond tijdens de eerste try-out de (gekke) strekking is.

Watskeburt?!


Huwelijkscrisis Wendy van Dijk en Erland Galjaard

Wendy van Dijk en Erland Galjaard op de rode loper bij Tuschinski tijdens de premiere van de Nederlandse komedie Het Verlangen. / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2019

Het gaat niet zo goed tussen Wendy van Dijk en Erland Galjaard. Dat is bevestigd door het koppel aan De Telegraaf. 

Het is volgens de geruchten zelfs zo erg dat Erland Galjaard hun woning in Nigtevecht heeft verlaten en in hun huis in Amsterdam verblijft. Dat wordt door het koppel echter deels ontkracht. Van Dijk en Galjaard zijn vier jaar getrouwd. Het koppel gaat (nog) niet uit elkaar, maar geeft aan te hopen samen tot een oplossing te komen. In een gezamenlijke verklaring aan de krant geven ze aan dat ze op rust en privacy hopen.

,,Het klopt helaas dat ons huwelijk de afgelopen periode wat in zwaar weer is geraakt. Ondanks dat gaan we gelukkig op een goede en positieve manier met elkaar om. Zowel in het belang van ons gezin maar ook vanwege de liefde en het respect die we nog steeds voor elkaar voelen."


Jan Versteegh wordt voor tweede keer vader

Jan Versteegh. ©ANP

Foto van 'Metro'

7 JAN 2019

Het is pas de eerste aflevering van 6 Inside en nu al komt presentator Jan Versteegh met verrassingen. Tijdens de live-uitzending maakte hij bekend dat hij en zijn vrouw Dieuwertje hun tweede kindje verwachten.

De bekendmaking kwam als een echte verrassing in het nieuwe tv-programma op SBS6, want zelfs medepresentator Albert Verlinde wist niets over het babynieuws.

Echo


Bohemian Rhapsody ging er met de prijs vandoor. Foto: ANP

Bohemian Rhapsody is de beste dramafilm van het jaar

Bohemian Rhapsody ging er met de prijs vandoor. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 JAN 2019

Grote kans dat jij de playlist van Queen óók weer op repeat hebt staan na het zien van de film Bohemian Rhapsody. Het drama is niet alleen een groot succes in de Nederlandse bioscopen, maar ook bij The Golden Globes, waar Bohemian Rhapsody op zondagavond de prijs voor beste dramafilm in de wacht sleepte.

Green Book

De film Green Book viel net zo riant in de prijzen. Het verhaal over de opmerkelijke vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en uitsmijter Nick ‘Tony lip’ Vallelonga (Viggo Mortenson) won in de categorie beste ‘musical of comedy’. Heb je Green Book nog niet gezien? Dat kan goed kloppen: de film draait pas vanaf 31 januari in onze bioscopen.


TV-serie De Buit: kan iedereen een crimineel zijn?

TV-serie De Buit: kan iedereen een crimineel zijn?

Deelnemer Judith (links) met vriendin Marieke. / Foto's: Elvin Boer

Foto van 'Laura van Horik'

7 JAN 2019

Gewone dorpsbewoners Helvoirt spelen de (criminele) hoofdrol in nieuw tv-programma AVROTROS.

Een overval plegen, 80.000 euro buitmaken en ondertussen proberen een normaal leven te leiden zonder dat iemand iets doorheeft. Tien inwoners van het Brabantse dorp Helvoirt proberen – vanaf maandagavond 7 januari - in het nieuwe programma De Buit twee weken uit handen te blijven van ervaren rechercheurs. Wie gaat het lukken?

Geen idee waaraan te beginnen


Nienke Plas noemt lover als manager 'gouden formule'

Nienke Plas en vriend Resley op de rode loper voorafgaand aan het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 in AFAS Live. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JAN 2019

In een interview met SUPERGAANDE doet Nienke Plas een boekje open over hoe het is als je vriend ook je manager is. Want wat velen niet weten is dat dat het geval is bij de 32-jarige YouTube-ster. Maar dat is niet voor iedereen een goede combinatie, geeft Plas toe.

„Ik denk dat het sowieso niet voor iedereen is weggelegd", vertelt ze aan de twee heren van het YouTube-programma, terwijl ze samen met Jonna Fraser op de bank zit. „Als jij iets groots met je partner gaat doen, zoals een huis kopen, alle kamers inrichten en je wordt dan gek van elkaar kan ik je vertellen: ga nooit samenwerken. Je bent zo intens en intiem met elkaar bezig. We zitten samen bij meetings. Als je dan struggles hebt kun je niet goed faken. Je komt hem thuis ook gewoon tegen."

'We hebben schijt'


'Kleine Jongen' in The voice of Holland groot succes

Quido van de Graaf, Ginger en Mariëlle Flens in TVOH. / Videostill

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JAN 2019

The Battles in The voice of Holland zijn bezig en die konden ook vrijdagavond weer op veel negatief én positief commentaar van tv-kijkend Nederland rekenen. Zo vond het grote gros van de kijkers de battle tussen Mariëlle Flens, Ginger en Quido van de Graaf helemaal fantastisch.

Kleine Jongen

Kleine Jongen: dat is het nummer waar Lil Kleine voor koos toen hij het trio bij elkaar zette. Waar het eerst wellicht een tikkeltje vreemd leek, bleek de keuze van Lil Kleine uiteindelijk zo gek nog niet, want volgens velen is de battle de beste van de avond.


Louvre best bezochte museum na clip Beyoncé en Jay-Z

De video Apeshit van Beyoncé en Jay-Z is zo'n 150 miljoen keer bekeken en toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

3 JAN 2019

Het Louvre in Parijs heeft vorig jaar een recordaantal bezoekers ontvangen en is het best bezochte museum ter wereld. De grote aandacht voor het museum komt deels door de muziekvideo die Beyoncé en Jay-Z tussen de collectie opnamen.

De video Apeshit van Beyoncé en Jay-Z is zo'n 150 miljoen keer bekeken en toont enkele van de belangrijkste werken in het Louvre. Het Nationale Museum van China en het Metropolitan Museum of Art in New York behoren ook tot de top drie van best bezochte musea ter wereld.


Famke Louise bijna overspannen door oude management

Famke Louise. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 JAN 2019

Het was groot nieuws nadat de documentaire van Famke Louise online kwam: ze brak met haar oude management waar JayJay Boske en Bizzey haar begeleidden. Niet veel later werd het nieuws bekend dat ze tekende bij SPEC, het management van Ali B. Maar waarom Famke nou precies brak met haar oude management was ze nooit echt duidelijk over. Tot nu toe.

Te druk

In een interview voor MTV met Monica Geuze en Kaj Nambiar vertelt Famke Louise eindelijk de reden achter de breuk met o.a. Bizzey en JayJay. Zo geeft ze aan dat ze tijdens de periode dat de documentaire werd opgenomen niet wist hoe ze met de drukte moest omgaan.


Black Mirror seizoen 5 vertraagd door film

De cast en crew van Black Mirror tijdens de Emmy Awards in 2017. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

2 JAN 2019

Fans van Black Mirror moeten iets langer geduld hebben voordat het vijfde seizoen wordt uitgezonden dan eigenlijk gedacht werd. Het seizoen is uitgesteld vanwege de film Bandersnatch.

Het vierde seizoen van Black Mirror werd eind 2017 uitgezonden. Het was de bedoeling dat het vijfde seizoen van Black Mirror 'ergens in 2019' uit zou komen, maar door de in 2018 verschenen film Bandersnatch zal de film pas later uitkomen dan gepland. Het maken van Bandersnatch was namelijk best veel werk, zegt mede-producent Annabel Jones tegen The Hollywood Reporter. En door dat vele werk moest het vijfde seizoen van Black Mirror nog even opschuiven.

Wel in 2019


Aquaman levert bakken met geld op vanwege sexy Jason

Jason Momoa. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

31 DEC 2018

De film Aquaman is nog maar net uit, maar levert nu al bakken met geld op. En dat ligt volgens verschillende websites vooral aan hoofdrolspeler Jason Momoa en zijn looks.

Meest sexy man

Momoa, die als Khal Drogo in Game of Thrones al menig vrouwenhart wist te veroveren, heeft nu wereldwijd een nog grotere fanbase aan zich weten te binden met zijn rol als Aquaman. Hij wordt dit jaar door verschillende websites zelfs uitgeroepen tot meest sexy man van 2018!