Showbizz

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

'Ratje' Silver Metz. / Patrick van Emst | BrunoPress

Foto van 'Erik Jonk'

13 DEC 2016

De beste musicalacteurs en -makers kwamen dinsdag in Vondel CS in Amsterdam bijeen voor het jaarlijkse vorkje prikken: de nominatielunch van de Musical Awards. Metro sprak twee genomineerden voor de categorie aanstormend talent. Silver Metz uit Amsterdam (Ciske de Rat) en Lisse Knaapen uit Rotterdam (Sky). Zij hebben concurrentie van Valéry van Gorp (Dansen met de Vijand), Jeffrey Italiaander (HAIR) en Gaia Aikman (The Lion King). De pas 8-jarige Silver, die de premièrezaal onlangs verbaasde als kleine Ciske de Rat, lijkt de grote favoriet. Hij moet echter tot 12 januari wachten voor de vakjury zich uitspreekt.

Verrassing voor Danny

„Ik had nog nooit van de prijs gehoord”, geeft de guitige Silver toe. „Maar nu weet ik het. Ik ging naar Danny in Purmerend (Danny de Munk speelt de oude Ciske, red.) om hem met een nominatie te verrassen. Hij wist echt van niks. Maar toen kreeg hij van een journalist van Shownieuws een brief. Daar stond in dat ik genomineerd ben.”

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

Alle genomineerden die naar de Nominatielunch kwamen. / Mischa Schoemaker | ANP

Als hij moest kiezen of Danny of hijzelf een Musical Award moet winnen, reageert Silver in plat-Amsterdams: „Dat is een valse vraag. Ik hoop natuurlijk allebei.” Of hij kans maakt, daarover is het mannetje dat zijn Ciskerol nu zeven keer gespeeld heeft, prachtig uitgesproken: „Ik denk van wel.” Op naar het Musical Awards Gala dus maar, in het net. „Ik heb nog een pak van de première. Het is geen smoking, dus zonder strik of stropdas, dat maakt mij niks uit. Ik kom heus wel het theater in.”

‘Marco Borsatomusical’

Lisse Knaapen speelde de hoofdrol in de 3D-voorstelling Sky, in de volksmond ‘de Marco Borsatomusical’. Ze mocht er net afgestudeerd zo’n 75 shows van genieten, voor de stekker er door gebrek aan publieke belangstelling uitgetrokken werd. Knaapen viel bij haar debuut positief op. „Ik hoorde van mijn nominatie in Roermond, waar ik met de voorstelling Intouchables was.” Ze is ondanks de hoofdrol in de talentencategorie beland. Dat gebeurde vorig jaar ook met Romy Monteiro en Knaapen weet hoe dat afliep: Monteiro pakte het beeldje.

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

Lisse Knaapen. / Patrick van Emst | BrunoPress

De Musical Awards kwamen weleens in haar gedachten langs. „Maar dat liet ik snel weer los. Je kunt er vooraf niet echt iets over denken. Voor Sky vind ik de drie nominaties, die we in totaal hebben, verdiend. Het was een goede, fijne productie.” Een pleister op de wonde – ze moest vroegtijdig stoppen tenslotte – vindt ze het niet. „Ik had langer willen spelen, maar had geen wond. Ik heb genoten en veel geleerd en vind het eerder de kers op de taart.”

En die kleine rat, een geduchte tegenstander? „Maakt me niet uit, leuk toch. Als hij het grootste talent is, hoe jong ook, dan moet dat beloond worden. Ik ga bij het Musical Award Gala gewoon lekker zitten en genieten. Ik maak me nog het meeste zorgen over mijn galajurk. Dat vind ik het engst. Ik ben niet zo jurkerig.”

De nominaties

De Gelaarsde Poes, een familiesprookje van het Rotterdamse RO Theater, gaat met tien nominaties richting uitreiking. Chez Brood, de musical over Herman Brood, is beloond met negen nominaties. In de Ban van Broadway (7) en Ciske de Rat (6) zijn ook rijkelijk bedeeld. Het Musical Award Gala wordt op donderdag 12 januari in het Beatrix Theater in Utrecht gehouden en is live te zien.

Beste grote musical

De Gelaarsde Poes, Ciske de Rat, The Lion King.

Beste kleine musical

Chez Brood, Dansen met de Vijand, In de Ban van Broadway.

Vrouwelijke hoofdrol grote musical

Joanne Telesford (Amandla! Mandela), Keja Klaasje Kwestro (De Gelaarsde Poes), Vera Mann (Sweeney Todd).

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

Joanne Telesford (Amandla! Mandela). / Mischa Schoemaker | ANP

Mannelijke hoofdrol grote musical

Alex Klaasen (De Gelaarsde Poes), Danny de Munk (Ciske de Rat), Jorrit Ruijs (The Lion King).

Vrouwelijke hoofdrol kleine musical

Anne-Mieke Ruyten (Opvliegers), Brigitte Heitzer (Nonsens), Loes Luca (In de Ban van Broadway).

Mannelijke hoofdrol kleine musical

Paul Groot (Robert Long), Stefan Rokebrand (Chez Brood), Mike Weerts (Dansen met de Vijand).

Vrouwelijke bijrol grote musical

Marjolein Teepen (Sweeney Todd), Eva van der Gucht (Sky), Ellen Evers (Ciske de Rat).

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

Freek Bartels (Beauty and the Beast). / Mischa Schoemaker | ANP

Mannelijke bijrol grote musical

Freek Bartels (Beauty and the Beast), Dick van den Toorn (De Gelaarsde Poes), Steve Beirnaert (The Lion King).

Vrouwelijke bijrol kleine musical

Rosa Reuten (Chez Brood), Leny Breederveld (In de Ban van Broadway), Bianca Krijgsman (In de Ban van Broadway).

Mannelijke bijrol kleine musical

Jeremy Baker (Robert Long), Owen Schumacher (Chez Brood), Tibor Lukács (Chez Brood).

Aanstormend Talent

Valéry van Gorp (Dansen met de Vijand), Lisse Knaapen (Sky), Jeffrey Italiaander (HAIR), Silver Metz (Ciske de Rat), Gaia Aikman (The Lion King).

Beste script / liedteksten / vertaling

Bart Chabot (Chez Brood), Nathan Vecht (In de Ban van Broadway), Erris van Ginkel (Dansen met de Vijand), Alex Klaasen (De Gelaarsde Poes), Don Duyns (De Gelaarsde Poes).

‘Ciske’ Silver komt ook zonder strik het Gala wel in

Bart Chabot (Chez Brood). / Mischa Schoemaker | ANP

Beste muziek / arrangementen

Ad van Dijk (Robert Long), Jeroen Sleyfer (Chez Brood), Fons Merkies (Vals), Jeroen Sleyfer (Ciske de Rat), Marco Braam (Sweeney Todd).

Beste regie / choreografie

Victor Löw (Chez Brood), Pieter Kramer (De Gelaarsde Poes), Daan Wijnands (De Gelaarsde Poes), Paul Eenens (Ciske de Rat), Keone en Mariel Madrid (Sky).

Beste vormgeving / toneelbeeld

Ascon de Nijs (Chez Brood), Thomas Rupert (In de Ban van Broadway), Marc Heinz en Stefan Dijkman (In de Ban van Broadway), Niek Kortekaas (De Gelaarsde Poes), Sabine Snijders (De Gelaarsde Poes).


Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

Samen met Jon Bon Jovi neemt Harry een single op voor het goede doel / ANP

Foto van 'Metro'

2 UUR

Prins Harry was natuurlijk altijd al de rebel van het Britse koningshuis, nu blijkt hij ook nog eens rock'n'roll in zijn bloed te hebben. De bijna ex-royal dook samen met Jon Bon Jovi de studio in voor een nieuwe single.

De twee doken voor de nieuwe muziek de beroemde Abbey Road Studios in. Hel wat muzikale legendes namen daar muziek op, waaronder Pink Floyd, Oasis, de Spice Girls en The Beatles. De laatstgenoemde band vernoemde zelfs een album naar de plek.


André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt André een foto op Instagram. / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat bevestigt de zanger met een foto op Instagram.

Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt hij naast een foto ook een songtekst. „Ze zeggen dat de weg geen plek is om een familie te starten. Onder de streep is het jou en mij. En van een muzikant houden, gaat niet altijd op de manier die normaal is. Maar meid, blijf bij mij. Ik ben voor altijd de jouwe.”

Curaçao


Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun. 

Sms'jes van Johnny Depp: Amber Heard ‘verbranden’ en ‘verdrinken’

Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun.  /EPA/FACUNDO

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Acteur Johnny Depp stuurde in 2013 sms'jes naar een vriend waarin hij schreef zijn inmiddels ex-vrouw Amber Heard te willen ‘verbranden’ en ‘verdrinken’. 

Dat werd woensdag bekend tijdens de hoorzitting in Londen in de rechtszaak tussen Depp en de uitgever van de Britse boulevardkrant The Sun. De acteur klaagde de krant aan omdat deze een artikel met de kop: „Depp: a wife beater”, naar buiten bracht.

Alcohol


Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 FEB 2020

Modellen in lingeriereclames hebben vaak het 'perfecte' lichaam. Lingeriemerk Parfait besloot voor de nieuwe campagne daar volledig van af te stappen.

Dat elk lichaam mooi is en bewonderd mag worden, dat is de insteek van de campagne. De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder.

Geboortevlekken


Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

Marie Verhulst zingt haar nieuwe maatje Samson toe. | Foto’s: Studio 100

Foto van 'Erik Jonk'

24 FEB 2020

Na dertig jaar Samson & Gert hebben we nu Samson & Marie. Metro zocht Marie Verhulst op, dochter van.

Je zou de vraag van je vader maar krijgen: „Marie, zou jij na dertig jaar Samson willen overnemen?” Gert Verhulst stelde hem wel aan zijn 24-jarige dochter. Ze zei ‘ja’ en nam het riempje onlangs over. Vlaamse Marie Verhuist werd pas zes jaar, nadat vader Gert de hond bedacht, geboren. De hond die bekend staat om het voortdurend verkeerd uitspreken van moeilijke woorden. Nu leidt Marie het imperium rond de bearded collie, die ook in Nederland al 28 jaar op tv is.

Spijkerrok, rood shirtje


Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in de clip van Ozzy Osbourne / YouTube

Foto van 'Metro'

21 FEB 2020

Je dacht dat Jason Momoa de rollen van zijn leven te pakken had als Aquaman en Khal Drogo? Vergeet het maar. Hij portretteert nu ook muzieklegende Ozzy Osbourne.

De 71-jarige Ozzy heeft namelijk weer een nieuw album uit. Ordinary Man is vrijdag uit en daar hoort natuurlijk een teaser bij. Voor de teaser van het nummer Scary Little Green Men heeft hij de Game of Thrones-acteur weten te strikken.

Jason als Ozzy


Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Helle en Jaap in de bloemenkas. | Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

Bloemenboer Jaap vond zijn geliefde Helle niet in Boer zoekt Vrouw. Maar eigenlijk wel dóór het populaire programma (en een kerstkaart).

„Ik voel wel iets van een kriebeltje, dat begint wel een heel klein beetje te komen.” Typische taal van bloemenboer Jaap (51) uit Rijsenhout. Voorzichtig vooral, als Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers hem op zijn erf weer eens van die ‘lastige vragen over de liefde stelde’. Moest ie tegenover een van zijn dagdates, voor de camera, ook nog eens over gevoél praten.

Vaak thuis op de bank


Tv heeft weer even een filmprogramma

Tv heeft weer even een filmprogramma

Martin Koolhoven. | Foto: Merlijn Doomernik

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

De Nederlandse tv-kijker bleef anderhalf jaar verstoken van een programma over film. De bevlogen filmregisseur Martin Koolhoven had het destijds weer eens geprobeerd met De kijk van Koolhoven.

Met een tweede reeks keert hij vanavond (20.25 uur, VPRO, NPO 3) zes weken terug. Op zijn hartstochtelijke en inzichtelijke manier leidt de Amsterdammer de kijker langs ‘sequals en remakes’, ‘eurocrime’, ‘aliens’, ‘American gangster’ (twee afleveringen) en ‘tijdreizen’.

Geen rijke traditie


Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 FEB 2020

De gestrande relatie tussen Bridget Maasland en André Hazes is het gesprek van de dag. Woensdag liet Maasland weten dat alle reacties en zelfs bedreigingen de relatie de das om deden.

Dat vertelde zij in de uitzending van Radio 538, waar Maasland voor voor het eerst over de relatiebreuk naar buiten trad. „We kregen bedreigingen via post, via Instagram, je kan het zo gek niet bedenken. Het is zo'n inbreuk op onze privacy, dat mensen die mij niet kennen denken iets te mogen zeggen over je of je neer mogen halen" , zegt de presentatrice.

Verlies nemen


Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens als de manipulatieve, maar ook charmante en soms zacht-aardige Nadia in de film Suriname.

Foto van 'Erik Jonk'

19 FEB 2020

Tien jaar lang deed Fajah Lourens andere dingen dan acteren. Ze is tijdelijk terug, in de film Suriname.

Ze was pokerprof, maakte muziek als dj en producer, werd fitnessgoeroe, voedingsdeskundige, bestsellerschrijfsters van . Killerbody 1, 2 en 3. Motiveert via Instagram (188.000 volgers op @mykillerbodymotivation) en trainingsvideo’s tot bewegen, is modeontwerpster en producent van voedingsproducten. Nee, acteren zat er voor Fajah Lourens (38) sinds tien jaar ‘even’ niet in. Maar ze is terug, voor even, in de film Suriname. Dit keiharde misdaaddrama (16+) waarin Winston Righter – een rol van Rodney Lam – president van Suriname wil worden, maar achtervolgd door zijn verleden in een schaakspel tussen grote ego’s terechtkomt. Suriname, van de met een speelfilm debuterende regisseur Danny Leysner, draait vanaf donderdag 20 februari in de bioscoop.

Rol van Imanuelle Grives


Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Beeld uit de Elfstedentocht van 1947. | Foto: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Na een voorbereidingstijd van jaren, komt hij er eindelijk: een musical over de Elfstedentocht.

Als we de makers mogen geloven, staat Nederland een musicalspektakel als Soldaat van Oranje te wachten, maar dan in een 2.0-versie: ’Een grensverleggend theaterproject’.

De Tocht gaat dat spektakel heten en wordt gespeeld en gezongen in een nieuw theater in Leeuwarden dat plaats biedt aan vijftienhonderd toeschouwers. In de theaterhal komt een ijsvloer. De musical gaat in oktober 2021 in première, is de planning.


Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

André Hazes en Bridget Maasland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 FEB 2020

Het waren drie mooie maanden, maar helaas is de liefde tussen Bridget Maasland en André Hazes alweer voorbij. De twee zijn uit elkaar.

Zondagavond in de late uitzending van Shownieuws maakte Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds dat al wereldkundig. Het duurde echter nog even voor het nieuws door de twee werd bevestigd. Dat gebeurde maandagochtend aan RTL Boulevard.

Geen valentijn


Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beelden van het vorige jubileum, toen Kinderen voor Kinderen 30 werd. |Foto: ANP / Marcel Hemelrijk

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

Kinderen voor Kinderen is jarig (40) en dat wordt gevierd.

Op Een Onbewoond EilandIk Heb Zo Waanzinnig Gedroomd en Ha Ha Ha, Je Vader waren de eerste drie hits van het Kinderen voor Kinderen-koor, maar het muziekfenomeen is nog altijd een succes. Kinderen voor Kinderen gaat nu veertig jaar mee en dat wordt in de voorjaarsvakantie gevierd met allerlei (nostalgische) activiteiten in Beeld en Geluid in Hilversum.

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. |Foto: Daria Scaglioli


Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies
Likeability of5

Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies

Ewan McGregor bij de première van Doctor Sleep / ANP

Foto van 'Metro'

14 FEB 2020

Acteur Ewan McGregor is helemaal klaar met zijn Engelse fans. Hij is de constante vraag om een foto zo zat, dat hij naar Los Angeles is vertrokken.

In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown, vertelt de Schotse acteur er klaar mee te zijn steeds met gebogen hoofd door de stad te lopen. Hij woonde jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met zorgen dat hij geen oogcontact maakt met anderen. Dit naar eigen zeggen omdat hij constant om selfies werd gevraagd.

Zielloos en gênant


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Het hele Zuid-Koreaanse team achter Parasite. | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

10 FEB 2020

Regisseur Martin Koolhoven over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite: „Dit mogen we toch wel uniek noemen.”

Zelfs de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in is zo trots als een pauw dat Parasite in 92 jaar de eerste niet-Engelstalige titel is die een Oscar voor beste film greep. Hij feliciteerde de makers dan ook, al was het in een tweet: „Ik ben trots op de regisseur, de acteurs en de crew. Het geeft ons volk moed in een periode waarin we het hoofd bieden aan grote problemen.”

Parasite pakte in de nacht van zondag op maandag nog drie van de belangrijkste filmprijzen: beste buitenlandse film (logisch), beste regie (Bong Joon-Ho) en beste scenario. En dat terwijl de Zuid-Koreaanse schoorsteenmantel als bomvol prijzen staan. De Gouden Palm werd uit Cannes bijvoorbeeld al meegenomen en ook de Golden Globe en de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam gingen naar Parasite.


Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefst met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 FEB 2020

Een knappe date of je partner meenemen naar de Oscars? Nee hoor, veel acteurs nemen het liefste hun moeder mee naar de Oscar-uitreiking.

Hoe knap, rijk of succesvol de acteurs ook zijn; er gaat niets boven de liefde en steun van hun mama.

Lees ook: 'En de Oscar gaat naar...'


Prins Harry: 'Ik ben al jaren in therapie'

Prins Harry: Ik ben al jaren in therapie

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2020

De Britse prins Harry is al jaren in therapie vanwege de trauma’s die hij opliep over de dood van zijn moeder prinses Diana (1961-1997). Zij overleed toen de prins 13 jaar oud was.

Dat vertelde hij in zijn eerste publieke optreden sinds hij en zijn vrouw Meghan zich een maand geleden terugtrokken uit het Britse koningshuis. Dat doen ze onder meer door in het westen van Canada te wonen.

Bijeenkomst


Yes, de Pussycat Dolls hebben eindelijk nieuwe muziek!

Pussycat Dolls Melody Thornton, Ashley Roberts, Nicole Scherzingeron en Kimberly Wyatt / ANP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2020

Wie in de zero's op de middelbare school zat, zal de Pussycat Dolls niet hebben gemist. De meidengroep werd groot met onder andere het nummer Don't Cha. Na meer dan tien jaar radiostilte zijn ze eindelijk weer terug!

Een heel decennium moesten we het zonder muziek van de Amerikaanse vrouwengroep doen, waarvan Nicole Scherzinger bij uitstek de bekendste is. In 2005 braken de vrouwen door met hits als Don't Cha met Busta Rhymes, Beep met will.i.am en Wait A Minute met producer Timbaland. In 2008 kwam het tweede album waarop onder andere Snoop Dogg en Missy Elliot te horen zijn uit. Sindsdien is er geen nieuwe muziek verschenen.

Voorproefje


Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Nyassa Alberta in de huid van Tina Turner. / Manuel Harlan

Foto van 'Erik Jonk'

6 FEB 2020

Utrecht is vanaf zondag de vierde stad met TINA, de Tina Turner Musical die ontstond in het brein van Joop van den Ende. Nyassa Alberta pakte de rol van haar leven.

Wie onlangs het Musical Awards Gala op tv zag of erbij was, hoorde dat ‘Tina Turner’ de ramen zo’n beetje uit de Amsterdamse RAI zong. Met haar optreden zette werd de musical voor 1 miljoen kijkers op z’n minst op de kaart gezet. „Haha, geen idee wat ik daar dacht. Volgens mij alleen maar dat ik heel, héél hard moest gaan, zo voor de eerste keer voor het Nederlands publiek.” Hier zie je het optreden: