Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 12 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Potterexpo komt naar ons land: gooien met een slurk

Harry Potter: The Exhibition komt naar Nederland. Fan Larissa is dolbij: ’Ik ga er meteen naartoe.’

’Ik ben zo gelukkig!’ Dat twitterde Larissa van Galen (22) uit Zaandijk maandagochtend meteen nadat bekend was geworden dat de expo Harry Potter: The Exhibition naar Utrecht komt. „Met een vriendin wilde ik naar Brussel of Londen. Maar ja, geen tijd of geen geld als student, je kent het wel. Dat de expositie naar Nederland komt, is perfect.”

Authentieke rekwisieten

Er zijn meer fans dolblij met de enorme expositie, die vanaf 11 februari naar de CineMec in Utrecht Leidsche Rijn te zien is. In onder meer Boston, Toronto, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Brussel trok The Exhibition al ruim vier miljoen bezoekers. De ervaringsgerichte tentoonstelling is 1400 vierkante meter groot. Bezoekers wandelen door de voor fans zo bekende decors uit de succesfilms en zien duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens uit de filmreeks.

Potterexpo komt naar ons land: gooien met een slurk
Magische wezens zie je volop. / Warner

Eenmaal binnen word je meteen ondergedompeld in de tovenaarswereld van Harry Potter, belooft MOJO, het bedrijf dat de ’expo’ naar ons land haalt. Zelf meedoen is een zekerheidje: van het gooien van een slurk en de Zwerkbalzone tot Mandragora trekken in het klaslokaal Kruidenkunde.

Regelrechte Potterfan

„Het duurt nog wel lang, maar nu kan ik lekker sparen voor alle merchandisespulletjes die ik ga kopen”, geniet Larissa van Galen alvast. Ze is een regelrechte Potterfan: „Eerst las ik alle boeken, in het Engels; vervolgens keek ik alle films. Eerlijk gezegd lees en kijk ik ze nog steeds, keer op keer. Het maakt me echt niet uit hoe vaak, ik blijf Harry Potter mooi vinden. Ik vind het een bijzonder verhaal over vriendschap en liefde. Je vindt jezelf erin terug en ik haal er ook inspiratie uit.”

De tentoonstelling in Utrecht is vanaf de genoemde 11e februari tot en met 30 juni 2017 te zien. De voorverkoop begint vrijdag 16 september al (harrypotterexpo.nl). Een audiotour is afzonderlijk beschikbaar. Daar vind je achter-de-schermen-info over het maken van Harry Potterfilms.

Potterexpo komt naar ons land: gooien met een slurk
Foto: Warner
Potterexpo komt naar ons land: gooien met een slurk
Foto: Warner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.