Showbizz

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Chef’Special tijdens hun tournee door de VS, hier in Hersheypark Stadium. In het midden Joshua Nolet, rechts Wouter Heeren. / Michael-Rex Carbonell

Foto van 'Erik Jonk'

26 SEP 2016

Metro en Radio Veronica bezorgen je samen met een interview en liveoptreden de grootste artiesten. Dit keer is het de beurt aan Chef’Special.

Ze waren even ‘een zomertje weg’. De zomer bracht hen als voorprogramma van Twenty One Pilots 47 uitverkochte concerten tot Madison Square Garden in New York en Red Rocks Amphitheatre in Denver aan toe. Nu is Chef’Special terug en werkt de band toe naar een nieuw album voor het voorjaar 2017 en het grootste concert tot nu toe: Ziggo Dome op 7 oktober volgend jaar.

Rinkeldekinkel

Na O’G3NE is Chef’Special dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur de tweede gast bij een samenwerking tussen Metro en Radio Veronica: Soundcheck. Artiesten verschijnen op dezelfde ochtend met een interview in deze krant en spelen live in het radioprogramma Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel. We spraken zanger Joshua Nolet en toetsenist Wouter Heeren.

Hoe kwamen jullie zo bij Twenty One Pilots in Amerika terecht?

Joshua: „We zitten bij hetzelfde label: Fueled By Ramen. Twenty One Pilots is er één van de grootste bands. De muziek sluit goed aan. Door hun trouwe fanbase kwamen we in 47 uitverkochte arena’s terecht, met telkens 10.000 tot 25.000 mensen.”

Wouter: „Wij stonden op Pinkpop 2014 en toen hebben zij ons gezien. Misschien is daar het eerste zaadje geplant.”

Joshua: „Maar ja, iedereen wil zo’n voorprogrammaplek. Twenty One Pilots besloot zelf dat ze die Nederlandse boys wilden. De gunfactor bleek duidelijk. Ze wilden dat wij de avond echt mooier zouden maken en we mochten in hun show telkens tien minuten meedoen. Het was supervet, een droomstart voor ons in Amerika.”

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Twenty One Pilots op Pinkpop 2014, het jaar dat ook Chef'Special aantrad. / Paul Bergen | ANP

Héél moeilijk

Kwam jullie festivalseizoen plots in gevaar?

Wouter: „We konden er niet echt aan meedoen, inderdaad, en hebben wel wat moeten afzeggen. We hebben voor vertrek nog een clubtour kunnen doen en bij terugkomst op Appelpop gestaan.”

Joshua: „Om Amerika te doen was niet zo’n héél moeilijke beslissing, haha!”

Was het Red Rocks Amphitheatre het hoogtepunt?

Wouter: „Ja, de mooiste plek waar we gespeeld hebben. Het ligt in de bergen, uitgehakt tussen twee enorme rotsen van rood steen. De tribune is steil, dus je staat voor een muur van mensen op te treden.”

Joshua: „Als we speelden, was elke zaal voor 80 of 90 procent gevuld. De Amerikaanse Twenty One Pilots-fans kamperen twee dagen van tevoren al voor de deur om een mooi plekkie te hebben. Als ik aan voorprogramma’s denk, denk ik aan Nederlands publiek dat langzaam binnendruppelt. Gelukkig was onze ervaring heel anders. De Twenty One Pilots-fans hebben zin in de hele avond en stellen zich voor je open. Wanneer we het podium opliepen, werden we verwelkomd door een bak geluid, niet normaal. Je kon jezelf wijsmaken dat ze voor ons kwamen.”

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Joshua Nolet middenin in het publiek. / Remko de Waal | ANP

Keren jullie er terug?

Joshua: „Zeker. We zijn serieus bezig met doorbreken in Amerika, want dat is ons doel al sinds onze eerste oefensessie in 2008. We zeiden toen: we gaan dit niet als hobby doen. Door de vele shows in de VS hebben we al een fan-base kunnen opbouwen, dat merkten we op social media. We gaan vol aan de bak.”

Het derde album komt in het voorjaar. Is het af?

Wouter: „Het is al een paar keer af geweest, haha, maar we leggen de laatste hand er weer aan. We schaven nog wat, dat duurt altijd langer dan je denkt. Het verlaten van je muziek, het af verklaren, is het moeilijkste voor een muzikant. Over een ruime week vliegen we naar Londen om het af te mixen.”

Alle kanten op

Wat mogen we al over het album weten?

Joshua: „Dat het een echt Chef’Special-album wordt dat alle kanten op gaat. Muzikaal gezien gaan we heel wat genres af.”

Wouter: „Ik noem het een wat meer geproduceerde plaat, met meer verrassingen en avontuur.”

Joshua: „We hebben met verschillende Amerikaanse producers geprobeerd om met elektronische samples te experimenteren, zonder daarbij onze organische bandsound te verliezen. Een terugkerend thema is hoe om te gaan met het steeds groter wordende gat tussen jezelf en bijvoorbeeld familie en vrienden. We zijn de afgelopen twee jaar meer in Amerika geweest dan thuis en dat is wel een uitdaging.”

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Chef'Special op Parkpop 2015. / BrunoPress

Ziggo Dome over een jaar… dat duurt nog lang!

Joshua: „Aan de ene kant wel, aan de andere kant zijn we de afgelopen twee, drie jaar als een trein doorgestoomd. We hadden weinig tijd om bij alles stil te staan. Ik vind dat soms stressvol.”

Wouter: „We hebben nu de tijd om ons goed voor te bereiden op de grootste show uit onze carrière. Het moet bijzonder worden, waarbij veel nieuwe werk wordt gespeeld. Dat is best spannend.”

Joshua: „Het wordt de allerdikste Chef’Special-show ever. Dat zijn we aan de fans verplicht. Hierbij is dat beloofd.”

Maar eerst Rinkeldekinkel. Is het lastig om zo vroeg uit de veren te moeten?

Wouter: „Dat blijft altijd een uitdaging, maar we doen het graag en hebben het heel vaak gedaan. Ook in Amerika.”

Joshua: „Bij die ochtendshows in de VS krijg je twee microfoons en dan zeggen ze: maak er maar wat van. De Nederlandse radiostations hebben het wat apparatuur betreft erg goed voor elkaar, hoor. We moeten even wakker worden, maar we hebben het hier best luxe. Dat mag ook wel eens worden gezegd.”

Live op Radio Veronica

Tussen 8.00 en 9.00 uur hoor je Chef’Special dinsdagmorgen live in de ochtendshow van Jeroen van Inkel, Rinkeldekinkel, op Radio Veronica. Rinkeldekinkel helemaal beluisteren kan van 7.00 tot 10.00 uur. Beelden van Chef’Special vind je rechtstreeks op radioveronica.nl.

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Jeroen van Inkel verwelkomt dinsdagmorgen Chef'Special in Soundcheck. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Paspoort

Chef’Special uit Haarlem bestaat uit Joshua Nolet (zang), Wouter Prudon (drums), Wouter Heeren (toetsen), Guido Joseph (gitaar) en Jan Derks (bas).

2008: Start, met een genre dat je uiteindelijk ‘funkrappoprockreggaeska’ zou kunnen noemen.

2011: Na twee ep’s debuutalbum One For The Mrs. (The Mrs. is de naam van de oude tourbus) en benoemd tot 3FM Serious Talent.

2011/2012: Huisband De Wereld Draait Door.

2014: Tweede album Passing Through komt binnen op nummer 1 in de Album Top 100 en vanaf dan zingt heel Nederland, inclusief tienduizenden op Pinkpop, In Your Arms mee.

2015: In Your Arms staat op nummer 187 in de Top 2000.

Beluister hier de laatste single (en eerste nummer van het toekomstige album):


Likeability of5

In Londen doe je Harry Potter-tour makkelijk zelf

Foto: De reismeisjes

Foto van 'Maartje Hensen'

24 APR 2019

Londen staat hoogstwaarschijnlijk op het reislijstje van elke Harry Potter-fan. Er is een heel aantal Harry Potter-tours dat je kunt boeken (per voet, boot, met de bus), maar eigenlijk kan je het ook makkelijk zelf doen. Helemaal met deze gratis Harry Potter-audiotour. Om het je nog wat makkelijker te maken, hebben wij de beroemdste Harry Potter-plekken in Londen op een rijtje gezet.

Platform 9 ¾ (King’s Cross)

De iconische muur waar Harry en z’n klasgenoten door de muur rennen, kan je in King’s Cross station vinden. Of nou ja, naast de souvenirwinkel staat een bagagekar die de muur in ‘verdwijnt’. De echte filmlocatie is tussen perrons 4 en 5!


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Totale vrijheid voor Henry van Loon in Random Shit

Totale vrijheid voor Henry van Loon in Random Shit

Henry van Loon (rechts) en gastacteur Gijs Naber als Noorse ridders in Random Shit. / Jeroen Hofman

Foto van 'Erik Jonk'

23 APR 2019

Henry van Loon speelt 21 rollen in Videolandserie Random Shit. „En dat hebben we er in drie maanden op geknald.”

‘Deze serie bevat random shit’, staat er bij de aankondiging van de gelijknamige comedyserie van Videoland te lezen. Nou, random is het. En hoe. Sinds deze week staan acht afleveringen online met Henry van Loon – voor wie het niet weet: conciërge Volkert in De Luizenmoeder – in alle 21 hoofdrollen. Metro ontmoette de man die 21 totaal verschillende personages moest en mocht neerzetten in FC Hyena, aan het water in Amsterdam-Noord.

Vrolijke hond Jannie


Likeability of3

Adele en man na ruim zeven jaar uit elkaar

Adele bij de uitreiking van de Grammy's in 2017. /ANP

Foto van 'Metro'

20 APR 2019

Adele en haar man Simon Konecki zijn uit elkaar. Dat hebben woordvoerders van de Britse zangeres vrijdag bevestigd in een verklaring.

De Britse superster laat nooit veel los over haar privéleven (en geef haar eens ongelijk) en in 2017 werd tijdens haar acceptatiespeech bij de Grammy’s bekend dat ze met Konecki was getrouwd.

Samen zoon opvoeden


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

20.000 mensen zagen in Dordrecht The Passion

The Passion/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

In de binnenstad van Dordrecht hebben zo'n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Gebarentolk

Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Ook was er voor het eerst een gebarentolk tijdens de uitzending.


Regisseur Pieter Verhoeff (81) overleden

Pieter Verhoeff/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

18 APR 2019

Regisseur Pieter Verhoeff is woensdag op 81-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Dat heeft zijn echtgenote donderdag laten weten. Hij was al enige tijd ziek. Verhoeff werd bekend met films als Het teken van het beest en Nynke, over de politicus Pieter Jelles Troelstra en Nienke van Hichtum, schrijfster van kinderboeken als Afke's tiental. In 2008 verfilmde Verhoeff De brief voor de koning, een nog steeds populair boek van Tonke Dragt.

Verhoeff won negen keer een Gouden Kalf en tal van andere prijzen. Voor zijn aandeel in Tokyo Trial, te zien op Netflix, kreeg hij een Emmy-nominatie. Hij maakte vanaf de jaren 70 ook tal van documentaires en maatschappelijke tv-programma's als Gat van Nederland en de kerkelijke actualiteitenrubriek Kenmerk (IKON en KRO).

Jiskefet


Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo Tahapary.

Foto van 'Erik Jonk'

18 APR 2019

De Fabeltjeskrant is terug van weg geweest. Eén van de Netflix-stemmen is van Vinchenzo.

„Hatsikideeeeee, dat wordt weer smikkelen en smullen.” De sluwe levensgenieter Lowieke de Vos smikkelde en smulde er in De Fabeltjeskrant jarenlang lustig op los. Nu kan de tv-kijker weer smikkelen en smullen, want de beroemde titel is terug. De film De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen uit 2018 is bewerkt tot vierdelige tv-serie en vanaf (Goede) vrijdag op Netflix te zien.

Armin en Georgina


Misschien morgen al nieuw album van Beyoncé

Foto van 'Metro en ANP'

17 APR 2019

Hier op de redactie zijn we de verschillende streamingsdiensten en muziekplatformen al dagen aan het verversen. Op 4 april werd namelijk bekend dat Beyoncé met een documentaire op Netflix én met nieuwe muziek komt.

Update - We hoeven niet eens meer een dag te wachten, naast de documentaire is ook het album van Beyoncé al te beluisteren! Het gaat inderdaad om een live album, HOMECOMING getiteld. Het album is te streamen op Tidal en Spotify!

Documentaire


Ruziënde Franse rappers tekenen voor kooigevecht

Booba en Kaaris/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Dat er ergens op de wereld twee rappers met elkaar overhoop liggen, dat is amper nieuwswaardig te noemen. Maar de Franse Booba en Kaaris gaan hun ruzie wel op een heel opmerkelijke manier uitvechten. Ze gaan dat namelijk letterlijk doen.

De twee rappers zullen plaatsnemen in een kooi voor een groot kooigevecht, dat aanstaande december in Zwitserland zal plaatsvinden. Sponsoren hebben zich er al massaal op gestort, want de winnaar van de strijd krijgt maar liefst anderhalf miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Dat het gevecht niet in hun thuisland gehouden wordt, heeft overigens alles te maken met de wetgeving in Frankrijk. Daar zijn kooigevechten, oftewel MMA (Mixed Martial Arts), verboden. Aan de andere kant van de grens is dat niet het geval.


Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Reünies zijn het gat in de markt voor café ’t Schaep. Ook een boksvereniging komt langs. / Bram Willems

Foto van 'Erik Jonk'

15 APR 2019

’t Schaep met de 5 Pooten gaat al enkele generaties mee. Nu als musical, maar het werkt nog steeds. ’As je maor een sprankie hoop hept’, klinkt het in volksbuurt de Jordaan.

Zelden zo’n goed aangeklede première gezien als die van de musical ’t Schaep met de 5 Pooten. Zondagavond lag er geen rode loper voor theater DeLaMar in Amsterdam, maar oude vloerkleden uit de jaren zestig. BN’ers – zie de foto’s onderaan - paradeerden er over in tijgerprintjes, trainingspakken en met hier en daar een suikerspinkapsel op het hoofd. Binnen had producent More Theater alles aangekleed in die typische Amsterdamse stijl uit de Jordaan, tot aan een opgebouwde kapsalon en ‘koekies’ op tafel aan toe.

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Doortje (Eva van der Gucht) en Kootje (Jeroen van Koningsbrugge).


Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Portret van zangeres en YouTube-ster Famke Louise. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Famke Louise zette woensdagavond een filmpje online op haar Instagram waarin te zien is hoe een jonge vrouw een bierflesje naar haar hoofd probeert te gooien tijdens festival Urban Rebels in Eindhoven afgelopen zaterdagavond. De vrouw is herkenbaar in beeld en daar helemaal niet blij mee.

Privacy geschonden

De vrouw wordt namelijk bedolven onder de haatreacties en ook bekend Nederland heeft van zich laten horen. Zo schrijft rapper Kempi: ‘Ik hoop dat haar ouders het zien’. Noemt Monica Geuze de actie ‘kansloos’, terwijl make-upspecialiste Nikkie de Jager stelt dat de vrouw ‘een kronkel in haar kop heeft’.


Likeability of5

Disney lanceert nieuwe trailer van The Lion King

Screenshot trailer The Lion King.

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Walt Disney Studios deelde woensdag de nieuwste trailer van The Lion King. Te zien is hoe een jonge Simba de enge Scar ontmoet.

Voor de film reisde regisseur Jon Favreau naar de Afrikaanse Savanne. Daar wordt een toekomstige koning geboren, de kleine Simba. Scar, de broer van Koning Mufasa heeft echter andere plannen.

Sterrencast


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen! / ANP

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Anna Nooshin gaat trouwen! Samen met haar vriend Nassim Zeta stapt ze in het huwelijksbootje. Dat maakte de 32-jarige influencer woensdag bekend op Instagram.

Big question, simple answer


Dua Lipa onthult eigen beeld in Madame Tussauds

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Foto van 'Metro en ANP'

9 APR 2019

Niemand minder dan zangers Dua Lipa onthulde maandag haar eigen wassenbeeld in Madame Tussauds Amsterdam. Een grote groep Nederlandse fans mocht aanwezig zijn bij de onthulling. Het is niet het eerste wassenbeeld van de zangeres. Eerder al was Madame Tussauds in Londen aan de beurt.

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Het gaat niet om zomaar een wassenbeeld van de zangeres. De Dua Lipa is interactive en zal nu ook in Amsterdam voor iedereen te bewonderen zijn in de vernieuwde A-List ruimte van het museum. Deze ruimte kenmerkt zich door kleurrijke neonvlakken met meerdere dynamische en interactieve sets. Naast Dua Lipa zijn er ook beelden te zien van Lady Gaga, Michiel Huisman en Zayn Malik.


Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 APR 2019

Goed nieuws voor alle fans van Beyoncé. De zangeres brengt een documentaire uit op Netflix. De wereldwijde release van haar documentaire Homecoming is op 17 april. Dat maakte Netflix zondag bekend via Twitter.

Bekendmaking via Twitter

De streamingdienst pakte de bekendmaking op een opmerkelijke manier aan: officiële twitteraccounts van Netflix van verschillende landen tweetten de poster van de documentaire bijna gelijktijdig.


Sharon laat bebloede tampon-tatoeage coveren

Sharon (links) kreeg een tampon-tatoeage van haar tweelingzus Esmee cadeau. / Videostill MTV

Foto van 'Daisy Heyer'

7 APR 2019

We kennen ze allemaal nog wel van het tweede seizoen van Ex On The Beach Double Dutch: de tweeling uit Maaskantje, Sharon en Esmee. We zijn een aantal jaartjes verder en de tweeling ziet er momenteel door de nodige cosmetische ingrepen behoorlijk anders uit dan toen. Echter zijn ze nog altijd knettergek, bleek maar weer toen ze meededen aan de Nederlandse versie van Just Tattoo Of Us. 

Aambeien en tampon

De aflevering met de tweeling is een paar dagen geleden uitgezonden en tijdens die aflevering was te zien dat beide dames elkaar absoluut niet gespaard hebben. Esmee loopt vanaf nu namelijk permanent met opengesperde billen met aambeien op haar been en ook de tatoeage van Sharon was ronduit verschrikkelijk: een bebloede tampon.


Loretta Schrijver gastrol GTST

Loretta Schrijver binnenkort te zien in GTST

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd bekend gemaakt dat ze een gastrol krijgt in GTST. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

5 APR 2019

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd, waarvan zij de presentatrice is, bekend gemaakt dat ze binnenkort te zien zal zijn in een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze krijgt een gastrol in de zomercliffaflevering. In welke rol zij precies zal kruipen, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Schrijver te zien is op de buis, ze heeft al meerdere kleine rollen op haar naam staan. Zo speelde ze in A'dam-EVA, Gooische Vrouwen, Onderweg naar Morgen en Familie Kruys.

6000 afleveringen


Zo gaat het er écht aan toe in GTST's Meerdijk

Foto: Feriet Tunc

Foto van 'Ingelise de Vries'

5 APR 2019

Vrijdagavond is de zesduizendste aflevering van Nederlands langstlopende soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. In deze minifilm wordt de kijker dit keer iets langer dan normaal meegenomen naar al het wel en wee in Meerdijk. Hoewel, Meerdijk wordt ingeruild voor de knisperende sneeuw in Lapland.

Dat het om Lapland gaat, betekent niet minder drama zo vlak voor het weekend. Een vrijgezellenfeest in Lapland en een ontmoeting met een bijzondere vrouw leiden tot een zoektocht in de sneeuw én de vraag of de bruiloft van Amir en Sjors wel doorgaat. Een hoop spanning in elk geval.

Vijf afleveringen per week


Er komt nieuwe muziek en een docu van Beyoncé

Beyonce. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Alles wat Beyoncé - ook wel 'Queen B' genoemd - aanraakt, verandert in goud. Het is dan ook geen verrassing dat nieuws over nieuwe muziek van de zangeres door het dak gaat. Er schijnt namelijk een nieuw soloalbum aan te komen. En dat niet alleen: ook een documentaire op Netflix staat ons te wachten!

Dat maakt de Amerikaanse website US Weekly bekend. De laatste plaat die Beyoncé solo opnam, Lemonade, stamt alweer uit 2016. Het schijnt dat de zangeres op dit moment bezig is in de studio voor de opnames van een deluxe album: een nummer met oude nummers, maar ook enkele nieuwe tracks.

Netflix-documentaire


YES: Penoza's Carmen van Walraven leeft nog!

De foto die Dutch FilmWorks op Instagram plaatste. / Instagram @dutch_filmworks

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Goed nieuws voor de fans van Penoza (en dat zijn er nogal wat!) die met smart zitten te wachten op de eerste film: Carmen van Walraven, de hoofdrolspeelster uit de serie, leeft nog. Dat is bekendgemaakt via een fictief nieuwsbericht van de producent van de serie, Dutch FilmWorks. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat 'De Zwarte Weduwe niet dood is.'

„Drugskoningin Carmen van Walraven is opgepakt in Canada na een schietpartij in restaurant Danny's Diner", aldus het bijschrift van de foto. In het verstuurde persbericht over Van Walraven staat verder nog vermeld dat bij de schietpartij drie mensen werden gedood, en dat Van Walraven is aangehouden. Interpol zou daarna contact hebben gezocht met de Nederlandse recherche en een oude bekende uit de serie: onderzoeksleider Jim Leeflang.