Showbizz

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Chef’Special tijdens hun tournee door de VS, hier in Hersheypark Stadium. In het midden Joshua Nolet, rechts Wouter Heeren. / Michael-Rex Carbonell

Foto van 'Erik Jonk'

26 SEP 2016

Metro en Radio Veronica bezorgen je samen met een interview en liveoptreden de grootste artiesten. Dit keer is het de beurt aan Chef’Special.

Ze waren even ‘een zomertje weg’. De zomer bracht hen als voorprogramma van Twenty One Pilots 47 uitverkochte concerten tot Madison Square Garden in New York en Red Rocks Amphitheatre in Denver aan toe. Nu is Chef’Special terug en werkt de band toe naar een nieuw album voor het voorjaar 2017 en het grootste concert tot nu toe: Ziggo Dome op 7 oktober volgend jaar.

Rinkeldekinkel

Na O’G3NE is Chef’Special dinsdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur de tweede gast bij een samenwerking tussen Metro en Radio Veronica: Soundcheck. Artiesten verschijnen op dezelfde ochtend met een interview in deze krant en spelen live in het radioprogramma Rinkeldekinkel van Jeroen van Inkel. We spraken zanger Joshua Nolet en toetsenist Wouter Heeren.

Hoe kwamen jullie zo bij Twenty One Pilots in Amerika terecht?

Joshua: „We zitten bij hetzelfde label: Fueled By Ramen. Twenty One Pilots is er één van de grootste bands. De muziek sluit goed aan. Door hun trouwe fanbase kwamen we in 47 uitverkochte arena’s terecht, met telkens 10.000 tot 25.000 mensen.”

Wouter: „Wij stonden op Pinkpop 2014 en toen hebben zij ons gezien. Misschien is daar het eerste zaadje geplant.”

Joshua: „Maar ja, iedereen wil zo’n voorprogrammaplek. Twenty One Pilots besloot zelf dat ze die Nederlandse boys wilden. De gunfactor bleek duidelijk. Ze wilden dat wij de avond echt mooier zouden maken en we mochten in hun show telkens tien minuten meedoen. Het was supervet, een droomstart voor ons in Amerika.”

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Twenty One Pilots op Pinkpop 2014, het jaar dat ook Chef'Special aantrad. / Paul Bergen | ANP

Héél moeilijk

Kwam jullie festivalseizoen plots in gevaar?

Wouter: „We konden er niet echt aan meedoen, inderdaad, en hebben wel wat moeten afzeggen. We hebben voor vertrek nog een clubtour kunnen doen en bij terugkomst op Appelpop gestaan.”

Joshua: „Om Amerika te doen was niet zo’n héél moeilijke beslissing, haha!”

Was het Red Rocks Amphitheatre het hoogtepunt?

Wouter: „Ja, de mooiste plek waar we gespeeld hebben. Het ligt in de bergen, uitgehakt tussen twee enorme rotsen van rood steen. De tribune is steil, dus je staat voor een muur van mensen op te treden.”

Joshua: „Als we speelden, was elke zaal voor 80 of 90 procent gevuld. De Amerikaanse Twenty One Pilots-fans kamperen twee dagen van tevoren al voor de deur om een mooi plekkie te hebben. Als ik aan voorprogramma’s denk, denk ik aan Nederlands publiek dat langzaam binnendruppelt. Gelukkig was onze ervaring heel anders. De Twenty One Pilots-fans hebben zin in de hele avond en stellen zich voor je open. Wanneer we het podium opliepen, werden we verwelkomd door een bak geluid, niet normaal. Je kon jezelf wijsmaken dat ze voor ons kwamen.”

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Joshua Nolet middenin in het publiek. / Remko de Waal | ANP

Keren jullie er terug?

Joshua: „Zeker. We zijn serieus bezig met doorbreken in Amerika, want dat is ons doel al sinds onze eerste oefensessie in 2008. We zeiden toen: we gaan dit niet als hobby doen. Door de vele shows in de VS hebben we al een fan-base kunnen opbouwen, dat merkten we op social media. We gaan vol aan de bak.”

Het derde album komt in het voorjaar. Is het af?

Wouter: „Het is al een paar keer af geweest, haha, maar we leggen de laatste hand er weer aan. We schaven nog wat, dat duurt altijd langer dan je denkt. Het verlaten van je muziek, het af verklaren, is het moeilijkste voor een muzikant. Over een ruime week vliegen we naar Londen om het af te mixen.”

Alle kanten op

Wat mogen we al over het album weten?

Joshua: „Dat het een echt Chef’Special-album wordt dat alle kanten op gaat. Muzikaal gezien gaan we heel wat genres af.”

Wouter: „Ik noem het een wat meer geproduceerde plaat, met meer verrassingen en avontuur.”

Joshua: „We hebben met verschillende Amerikaanse producers geprobeerd om met elektronische samples te experimenteren, zonder daarbij onze organische bandsound te verliezen. Een terugkerend thema is hoe om te gaan met het steeds groter wordende gat tussen jezelf en bijvoorbeeld familie en vrienden. We zijn de afgelopen twee jaar meer in Amerika geweest dan thuis en dat is wel een uitdaging.”

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Chef'Special op Parkpop 2015. / BrunoPress

Ziggo Dome over een jaar… dat duurt nog lang!

Joshua: „Aan de ene kant wel, aan de andere kant zijn we de afgelopen twee, drie jaar als een trein doorgestoomd. We hadden weinig tijd om bij alles stil te staan. Ik vind dat soms stressvol.”

Wouter: „We hebben nu de tijd om ons goed voor te bereiden op de grootste show uit onze carrière. Het moet bijzonder worden, waarbij veel nieuwe werk wordt gespeeld. Dat is best spannend.”

Joshua: „Het wordt de allerdikste Chef’Special-show ever. Dat zijn we aan de fans verplicht. Hierbij is dat beloofd.”

Maar eerst Rinkeldekinkel. Is het lastig om zo vroeg uit de veren te moeten?

Wouter: „Dat blijft altijd een uitdaging, maar we doen het graag en hebben het heel vaak gedaan. Ook in Amerika.”

Joshua: „Bij die ochtendshows in de VS krijg je twee microfoons en dan zeggen ze: maak er maar wat van. De Nederlandse radiostations hebben het wat apparatuur betreft erg goed voor elkaar, hoor. We moeten even wakker worden, maar we hebben het hier best luxe. Dat mag ook wel eens worden gezegd.”

Live op Radio Veronica

Tussen 8.00 en 9.00 uur hoor je Chef’Special dinsdagmorgen live in de ochtendshow van Jeroen van Inkel, Rinkeldekinkel, op Radio Veronica. Rinkeldekinkel helemaal beluisteren kan van 7.00 tot 10.00 uur. Beelden van Chef’Special vind je rechtstreeks op radioveronica.nl.

Chef’Special vol aan de bak met album, Ziggo en VS

Jeroen van Inkel verwelkomt dinsdagmorgen Chef'Special in Soundcheck. / Robin van Lonkhuijsen | ANP

Paspoort

Chef’Special uit Haarlem bestaat uit Joshua Nolet (zang), Wouter Prudon (drums), Wouter Heeren (toetsen), Guido Joseph (gitaar) en Jan Derks (bas).

2008: Start, met een genre dat je uiteindelijk ‘funkrappoprockreggaeska’ zou kunnen noemen.

2011: Na twee ep’s debuutalbum One For The Mrs. (The Mrs. is de naam van de oude tourbus) en benoemd tot 3FM Serious Talent.

2011/2012: Huisband De Wereld Draait Door.

2014: Tweede album Passing Through komt binnen op nummer 1 in de Album Top 100 en vanaf dan zingt heel Nederland, inclusief tienduizenden op Pinkpop, In Your Arms mee.

2015: In Your Arms staat op nummer 187 in de Top 2000.

Beluister hier de laatste single (en eerste nummer van het toekomstige album):


Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka Witzenhausen. /ANP

Foto van 'Metro'

20 JUL 2019

„Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van Grazia", zo startte presentatrice Miljuschka Witzenhausen haar Instagrampost woensdag. Alhoewel de presentatrice dit goed bedoelde, kreeg ze een hoop kritiek over zich heen. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje 'plussize' vond behoren.

Vanaf maat 40 onder plussize


Partysquad's Ruben komt met eigen 'Indo-kledinglijn'

Ruben in één van zijn ontwerpen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

20 JUL 2019

Ruben Fernhout, dat is toch die van de The Partysquad?! Klopt, maar vanaf nu is Ruben ook de man achter de kledinglijn Masa Cinta: en voor de mensen die een band met Indonesië hebben, komen de stoffen vast heel bekend voor…

Fernhout praat honderduit als we hem spreken over zijn eerste project op het gebied van fashion. Hij is bloednerveus voor de lancering, zaterdagmiddag in Hotel Jakarta, Amsterdam „Omdat dit iets is wat recht uit mijn hart komt”, vertelt hij vol trots. Het concept is eigenlijk heel herkenbaar voor mensen met Indo-roots of de vele duizenden vakantiegangers die ooit een bezoekje hebben gebracht aan Indonesië: batik-stoffen, maar dan in een hip jasje.


The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

De soundtrack van The Lion King wordt gezongen door Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 JUL 2019

De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

Dubbele bedrag

De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.


Nieuwe Lion King is koninklijk

Nieuwe Lion King is koninklijk

Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

Foto van 'Erik Jonk'

17 JUL 2019

Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

Levensecht


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman


Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

Gevecht


Film White Chicks krijgt vervolg

Terry Crews. / EPA

Foto van 'Metro'

2 JUL 2019

In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

Culthit


Likeability of2

Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

23 JUN 2019

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar