Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Openbaar vervoer 27 sep 2016 / 06:00 uur

Station Tracks 19: ‘Niet voor fame en glorie’

Muziekplatform 22tracks en NS Stations schreven dit voorjaar via Metro de wedstrijd Station Tracks / Share Your Talent uit voor talentvolle producers. Een vakjury selecteerde de beste inzendingen. We stellen in september elke dag een van de 22 genomineerden aan je voor. Vandaag: MAC-V (Rafael Hermans, 22) uit Heemskerk.

Verschillende genres

Wat voor dj/producer ben jij?

,,Dat is best een grappig verhaal. Ik ben begonnen met drum and bass. Dat is voornamelijk ‘oldscool’ drummen. Het genre stamt uit de early nineties. Daarna ben ik wat gasten tegengekomen die in de hiphop zaten. Ik vond dat wel vet en heb toen een overstap gemaakt. Ik hield mijzelf toen vooral bezig met het produceren van hiphop en triphop. Dat is een beetje vage en spacende muziek, wat mij erg aansprak. Later raakte ik steeds meer geïnspireerd door techno en house in de late ninties. Uiteindelijk ben ik weer teruggevallen tot drum and bass en kocht ik een gitaar. Ik opereer dus in heel veel verschillende genres waar ik mij prettig bij voel. Muziek hoeft voor mij niet per se dansbaar te zijn. Het moet vooral een voeding zijn voor je soul en spirit.’’

Wat maakt jouw track zo speciaal?

,,Mij track is ontstaan uit meerdere invloeden. Genres als UK-garage en house komen aan bod. Een maatje van mij heeft het nummer helemaal ingezongen. Dat, in combinatie met mijn productie, maakt het een vrij toegankelijke en chille track. Je kunt hem niet alleen opzetten om helemaal op los te gaan, maar het is ook gewoon een relaxt nummer. Ik noem het wel het kindje van de UK-garage en house.’’

Uit liefde

Waarom moet juist jij 21 oktober draaien op station Amsterdam Centraal?

,,Het is misschien egoïstisch om te zeggen, maar ik vind dat de meerderheid van de mensen die iets hebben ingezonden hetzelfde draaien. Wat ik aan het doen ben is niet alleen voor de fame en glorie. Het is uit liefde voor wat er in de jaren negentig is gebeurd en gemaakt. Een ode aan de artiesten en muziek uit die tijd, alleen dan voor de generatie van nu. Mensen moeten als ze mijn muziek horen ervan bewust worden dat er meer is dan Martin Garrix en soortgelijke dj’s en producers. Ik wil dat mensen kunnen bouncen op de nummers waarop ikzelf bounce.’’

Beluister de track van MAC-V hieronder. Informatie en stemmen: www.stationtracks.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Station Tracks 19: ‘Niet voor fame en glorie’
Sluiten