Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Bh-loos meisje moet tepels afplakken van decaan

De 17-jarige Lizzy Martinez uit het Amerikaanse Bradenton (Florida) kwam op school zonder bh. Dat vond de decaan geen goed idee, en dus riep zij het meisje op het matje. Het dragen geen bh zou de jongens te veel afleiden.

Het meisje droeg geen bh onder haar donkergrijze Calvin Klein-shirt. Een leraar merkte op dat klasgenoten te veel naar haar voorgevel staarden en dus moest ze bij de decaan komen. Die vertelde haar dat ze een extra shirt onder haar eigen shirt moest doen, vertelt Martinez aan Bradenton Herald

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215259072287218&set=p.10215259072287218&type=3&theater

Pleisters

Maar het shirt was niet strak genoeg, en dus werd Martinez doorgestuurd naar de schooldokter. Die gaf haar een aantal pleisters, zodat ze haar tepels kon afplakken.

Het meisje had zelf niet door dat haar klasgenoten naar haar borsten keken. Het meisje wist dan ook niet wat ze hoorde van de decaan. Ze besloot het er niet bij te laten zitten, en zette haar verhaal op Twitter.

‘Ook voor jongens’

Ook haar moeder Kari Knop wil het er niet bij laten zitten, omdat er niets over in het schoolreglement staat. Martinez vindt dat als een bh verplicht wordt op school, dat dit ook voor jongens moet gelden.

In een reactie geeft de school toe dat er beter met het incident had kunnen worden omgegaan. Maar desondanks vindt de organisatie wel dat er goed is ingegrepen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.