Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 21 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Unicef maakt statement voor Syrië met blanco bericht

„We hebben er geen woorden meer voor”, staat in een nagenoeg blanco persbericht dat Unicef woensdag verspreidde. De kinderrechtenorganisatie vraagt hiermee opnieuw aandacht voor de ellende die kinderen ondergaan in Syrië.

Geert Cappelaere, regionaal directeur van Unicef Midden-Oosten en Noord-Afrika, stelt in een verder geheel lege mail: „Geen enkel woord kan recht doen aan de gedode kinderen, hun moeders, hun vaders en hun geliefden."

„Wij hebben geen woorden meer om het lijden van kinderen en om onze verontwaardiging te beschrijven. Hebben diegenen die dit leed veroorzaken nog woorden om deze barbaarse daden te rechtvaardigen?”, staat er onderaan de mail.

De directe aanleiding voor deze krachtige boodschap is het extreme geweld en de enorme dodentallen in Oost-Ghouta. De woede en bezorgdheid gaan echter over de situatie in heel Syrië, aldus een woordvoerder van de Nederlandse tak van Unicef.

De aanhoudende beschietingen en bombardementen door regeringstroepen van de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta hebben sinds het weekend al honderden mensen het leven gekost. Duizenden gezinnen verkeren in levensgevaar, waarschuwen veel hulporganisaties en de Verenigde Naties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.