Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 23 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Bewaker school Florida deed niks en neemt ontslag

Hij arriveerde negentig seconden nadat Nikolas Cruz het vuur opende op de scholieren in een school in Florida. Maar de gewapende bewaker deed niks en bleef buiten staan. Nu heeft de man ontslag genomen na de gigantische bak kritiek die hij over zich heen kreeg.

Vervolging

De bewaker op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland was eerder al op non-actief gesteld, maar sheriff Scott Israel van Broward County wilde niet zeggen of de bewaker ook vervolging wacht.

De sheriff zei dat hij de bewaker geschorst had na het zien van videobeelden waarop te zien was hoe die gereageerd had op de schietpartij die zeventien mensen het leven kostte. ,,Wat ik zag was dat de agent arriveerde aan de westkant van gebouw 12, zijn positie innam, maar nooit naar binnen ging."

Deed niks

Volgens sheriff Israel duurde het bloedbad dat Cruz binnen aanrichtte zes minuten. De bewaker was bij het gebouw gearriveerd negentig seconden nadat de schutter de eerste schoten had afgevuurd. Vervolgens was hij ruim vier minuten buiten blijven wachten.

,,Hij had naar binnen moeten gaan, de schutter moeten confronteren en hem moeten doden", zei de sheriff op de vraag wat de bewaker had kunnen doen.

Ook is de sheriff een onderzoek begonnen naar twee agenten die in het verleden al vaker met de Cruz en diens broer te maken hadden gehad. Onderzocht wordt of ze meer hadden kunnen doen of moeten doen. Sinds 2008 had het kantoor van de sheriff 23 meldingen binnengekregen over Cruz of zijn broer, zo liet Israel weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.