Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouwen aangerand bij nieuwjaarsfeest Berlijn

Bij het nieuwjaarsfeest in de Duitse hoofdstad Berlijn zijn zeker tien vrouwen slachtoffer geworden van ongewenste seksuele toenadering. De politie, die spreekt van geïsoleerde incidenten, hield zeven mensen aan. In Keulen meldden negen vrouwen zich vanwege aanranding.

Veilige zones

In Berlijn was het grootste nieuwjaarsfeest van het land, rond de Brandenburger Tor. Enkele honderdduizenden luidden daar het nieuwe jaar in. Bij de Brandenburger Tor was een speciale veiligheidszone ingericht. Vrouwen die zich onveilig voelden of werden lastiggevallen, konden daar terecht. Medewerkers van het Rode Kruis hielden de zones bemand.

Die veilige zones waren een reactie op de honderden aanrandingen die twee jaar geleden plaatsvonden tijdens de jaarwisseling in Keulen. Daar werden volgens de politie dit jaar negen vrouwen aangerand. Drie verdachten zijn geïdentificeerd.

Overige meldingen

In Keulen vond ook een aantal vechtpartijen plaats. Volgens een woordvoerder waren in Keulen ,,ontzettend veel mensen” op de been, maar was het aantal incidenten vergelijkbaar met een normale stapavond.

In Hamburg kwamen bij de politie een paar meldingen over seksueel ongewenst gedrag binnen. De politie in München meldde maandagmorgen dat er geen grote incidenten zijn geweest.

In Leipzig greep de politie in, nadat feestvierders op straat vuilnisbakken en andere voorwerpen in brand hadden gestoken. Een groep van veertig tot vijftig personen bekogelde de politie daarna met onder meer stenen en flessen. Een onbekend aantal relschoppers is opgepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.