Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Levenslang voor man die zijn moord op darkweb zette

De Duitse Marcel H. komt de rest van zijn leven niet meer vrij, zo heeft de Duitse rechtbank woensdag besloten. De 20-jarige man stond terecht voor een dubbele moord.

Niet alleen waren de moorden – gepleegd met een mes – gruwelijk. H. zette de beelden van zijn eerste moord, die op zijn buurjongetje van 9 jaar oud, namelijk op het darkweb.

Tientallen messteken

H. vermoordde zijn buurjongetje met tientallen messteken en plaatste vervolgens de video van zijn verminkte lijk op het afgeschermde darkweb.

Toen de moord werd onderzocht voelde hij de grond onder zijn voeten heet worden en zocht hij toevlucht bij een vriend. Deze ontdekte al snel dat H. gezocht werd en confronteerde hem hiermee.

H. bleek niet meer voor rede vatbaar en bracht ook zijn vriend met een mes om het leven. In een soort wanhoopspoging zijn sporen uit te wissen, stak hij vervolgens het huis van zijn vriend in brand.

Als volwassene

Toch gaf hij zichzelf uiteindelijk aan bij de politie. De officier van justitie pleitte vervolgens dat hij als een volwassene werd berecht. Dit terwijl hij ten tijde van de moorden 19 jaar oud was en het volwassene recht in Duitsland eigenlijk pas geldt vanaf 21 jaar. Hij zou ten tijde van de moorden een ‘volwassen persoonlijkheid’ hebben.

Wat zijn motief voor de eerste moord was, is nog altijd een raadsel. De aanklager vermoedt dat hij een opschepper was, die niet tevreden was over zijn leven. Zijn grootheidswaanzin zou hij met sadisme hebben willen bevredigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.