Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Duizenden wintersporters ingesneeuwd in Zermatt

Het is de tweede keer deze maand dat het Zwitserse skioord Zermatt van de buitenwereld is afgesloten. Door de hevige sneeuwval kunnen duizenden toeristen niet meer naar huis. Alle toegangswegen zijn niet meer toegankelijk; het dorp is alleen door de lucht bereikbaar. Er ligt namelijk twee meter sneeuw in het dorp.

Het treinverkeer naar Zermatt is stilgelegd en alle snelwegen zijn dicht vanwege lawinegevaar. Sinds zaterdag geldt daarvoor het hoogste waarschuwingsniveau.

Helikopter

De enige manier om nog weg te komen was per helikopter, naar het vliegveld van Täsch, een aantal kilometer verderop. Al snel onderstonden er lange rijen, maar al snel werden de helikoptervluchten weer gestaakt vanwege het slechte weer.

Duizenden wintersporters ingesneeuwd in Zermatt
Zermatt is alleen bereikbaar via de lucht. Foto: ANP.

Sneeuwzeker

Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen wintersporters de luxe plaats, die als slogan ‘Sneeuwzeker – 365 dagen per jaar’ heeft. Maar skiën is er op dit moment niet bij, want op sommige plekken ligt meer dan drie meter sneeuw.

Ook in de Oostenrijkse Alpen zijn er problemen. Veel treinen in Oostenrijk zijn uitgevallen vanwege lawinegevaar. De problemen zijn nog lang niet voorbij, want er wordt nog veel meer sneeuw voorspeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.