Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Trump trekt steun VN in na Jeruzalem-resolutie

De Verenigde Staten trekken een groot deel van hun steun aan de Verenigde Naties ter waarde van 285 miljoen dollar (240 miljoen euro) in, omdat er binnen de raad onlangs gestemd werd tegen het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

Geprofiteerd

„We zullen niet langer toelaten dat er wordt geprofiteerd van de vrijgevigheid van het Amerikaanse volk”, vertelt Nikki Haley, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN.

„De inefficiëntie en de te hoge uitgaven van de VN zijn welbekend. We zullen niet meer toelaten dat er wordt geprofiteerd van de vrijgevigheid van het Amerikaanse volk”, zei Haley. „Deze historische inkrimping van onze uitgaven is, samen met andere maatregelen voor een meer efficiënte en een verantwoordelijke VN, een grote stap in de goede richting.”

De Algemene Vergadering stemde met een overgrote meerderheid tegen Trump en diens besluit Jeruzalem tot hoofdstad van Israël uit te roepen. 128 lidstaten waren tegen, slechts negen stemden in met Trump.

Ambassade

Desondanks zal de VS haar ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verplaatsen. „Laat ze maar tegen ons stemmen. We zullen veel besparen, het kan ons niet schelen." Verder ging er al een dreigende brief naar alle landen, dat Washington zou onthouden welke landen tegen waren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.