Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Verborgen ruimte ontdekt in grote piramide van Gizeh

Wetenschappers hebben een verborgen ruimte van ongeveer 30 meter lang ontdekt in de grote piramide van Gizeh. De hoogte van de verborgen ruime zou tussen de 1 en 3 meter liggen. Over de bouwkundige betekenis van de ruimte breken de geleerden hun hoofd.

Raadsel

Met zogenoemde kosmische stralen die door steen dringen, kwamen de wetenschappers de ruimte op het spoor. Of er behalve een bouwkundige nog een andere functie aan de ruimte kan worden toegeschreven, is evenmin duidelijk, zo staat in het Britse natuurwetenschappelijke blad Nature.

De piramide van Gizeh is circa 4500 jaar na zijn constructie nog altijd een raadsel. Het bouwwerk is het enige van de klassieke zeven wereldwonderen dat nog geheel intact is. Hoe de 146 meter hoge en 230 meter brede piramide is gebouwd, is onbekend. Ze kwam tot stand onder het bewind van farao Cheops (2509-2483 voor Christus). De piramide wordt soms ook wel naar hem genoemd.

Gizeh ligt aan de Nijl bij Caïro. Op een natuurlijk plateau ten westen van de stad ligt een complex van drie grote en zes kleine piramiden. Ook de beroemde Sfinx staat er.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.