Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

23-jarige Bradley smeekt rechter om gevangenisstraf

De 23-jarige Bradley Grimes uit Middlesbrough (Engeland) is dakloos. Niet helemaal ideaal: de afgelopen zes maanden heeft hij in hallen van winkelcentra geslapen. Vier maanden geleden ging hij het verkeerde pad op. De politie arresteerde hem na een incident met een mes. Bradley had één wens: in de gevangenis terechtkomen.

Bradley is één dag eerder naar de rechter gestapt om te vragen of hij alsjeblieft in de gevangenis mocht. Waarom? Zodat hij in ieder geval een dak boven zijn hoofd had en een warme maaltijd kon eten wanneer hij jarig was. Maandagmorgen werd hij dan ook wakker in de cel, en kon hij zijn verjaarden ‘vieren’ in een warme ruimte.

Pleegzorg

Al vijftien jaar lang verhuist Bradley van pleegzorg naar pleegzorg en van instelling naar instelling. Hij heeft autisme en een hersentumor, heeft zich nooit ergens thuis gevoeld. Het afgelopen halfjaar ‘dakloos’ zijn, was voor hem dan ook ontzettend zwaar.

Een korte gevangenisstraf

De rechter heeft gesproken en hem in voorhechtenis genomen. „Ik geef hem een korte straf en daarna zal hij gewoon weer vrij zijn.” Er zal op 9 oktober een definitieve uitspraak komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.