Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 4 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Wéér horrorclown gespot

Sommige dingen gaan helaas voorbij, van anderen zijn we meer dan blij dat we afscheid kunnen nemen. Zoals bijvoorbeeld van het fenomeen horrorclown, maar het lijkt erop dat dit verhaal nog een staartje krijgt.

Film van Stephen King

Door de remake van de film ‘it’ van Stephen King, werd Europa wekenlang geteisterd door de horrorclown. Mensen die verkleed als clown de straat op gingen, met de bedoeling mensen de stuipen op het lijf te jagen. Soms ging dat wat verder en hadden horrorclowns wapens mee.

De echte horrorclowntrend komt alweer uit 2016 en behoorde tot de verleden tijd, totdat er afgelopen zondag eentje opdook in Arnhem. Kinderen werden in een speeltuin lastiggevallen door de clown, meldt Omroep Gelderland. Hij zou uren met een mes in de omgeving hebben rondgelopen.

De politie heeft de omgeving van de speeltuin afgezocht, maar geen persoon aangetroffen. Ze blijven patrouilleren en roepen mensen op om tips door te geven. De clown liep rond in een zwart met rood geruit pak en had een masker uit de film ‘it’ op.

Hopelijk eenmalig

Hopelijk blijft het bij een eenmalig incident en wordt het geen herhaling van 2016, want toen zijn we allemaal toch wel hard genoeg geschrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.