Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Treinstaking Arriva en Keolis van de baan

De treinen van de regionale vervoerders in het oosten, zuiden en noorden van het land rijden dinsdag gewoon volgens de dienstregeling. Dit laten de vervoerbedrijven Arriva en Keolis maandagmiddag weten. Er werd opgeroepen het werk neer te leggen vanwege de onacceptabele arbeidsomstandigheden bij de vervoerders.

Streekvervoer

Vakbond VVMC die de machinisten opriep om dinsdag het werk neer te leggen, heeft nog niet gereageerd op het besluit van de machinisten.

Arriva rijdt in een groot deel van Nederland; de treinen van deze Duitse vervoerder rijden op onder meer de trajecten Groningen-Leeuwarden, Zwolle-Emmen, Dordrecht-Geldermalsen en Maastricht-Heerlen. Keolis zit vooral in Oost-Nederland met trajecten als Zwolle-Enschede en Zutphen-Oldenzaal.

Is het openbaar vervoer dan helemaal stakingsvrij dinsdag? Nee, de busstaking in Twente gaat wel door. In dit deel van Nederland zullen nagenoeg geen bussen rijden, waarschuwt Keolis. Dit is niet de eerste keer dat er gestaakt wordt in het busvervoer, op 30 april legden de busschauffeurs van Arriva en Keolis ook al het werk neer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.