Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Politie Helmond zoekt relschoppers voetbalwedstrijd

De politie van Helmond gaat er alles aan doen om de relschoppers te vinden die na afloop van de wedstrijd vrijdagavond tussen Helmond Sport en MVV de politie bekogelden met vuurwerk en stenen.

„Enkele agenten zijn daarbij geraakt. Op basis van onder meer camerabeelden onderzoeken we wie daarvoor verantwoordelijk zijn”, vertelt een politiewoordvoerster aan Omroep Brabant. Ze roept ooggetuigen op om zich te melden.

Geen gewonden

Tijdens de rellen zijn geen gewonden gevallen. Er is ook niemand aangehouden. Maar de politie laat het er niet bij zitten. „Voor ons is de zaak niet afgerond. We tolereren dergelijk gedrag niet", zegt de woordvoerster tegen de regionale omroep.

Al tijdens de wedstrijd was het buiten het stadion onrustig.

Uitvak

De profvoetbalclub uit Maastricht scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd het winnende doelpunt. Zo werd de eindstand 2-3. De ongeregeldheden begonnen even later toen Helmond-supporters het ‘uitvak’ op de tribune wilden binnendringen. Agenten werden vervolgens door een aantal supporters van Helmond bestookt met stenen en vuurwerk.

Helmond Sport wil verder weinig kwijt over wat er vrijdagavond gebeurde. „We distantiëren ons van de rellen na afloop van de wedstrijd. We betreuren de gang van zaken en wachten het politieonderzoek af", aldus een woordvoerder van de club.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.