In het nieuws

Deze bar blijft groot door klein te worden!

De beroemde gong, Jimmy en Kyenna en in het raam zit Davio, met een biertje / Marloes van Doorn

Foto van 'Iris Hermans'

26 APR 2018

Bloed, zweet, twee gebroken vingers en menig slapeloze nacht... ,,Maar we hebben het wel weer met z’n allen geflikt!” De nieuwe Bar Broker is geopend.

Doorbeukers

Rudolph hing een paar dagen geleden nog boven, knikt een van de werkmannen naar de hertenkop die nu een prominente plek inneemt in het midden van de bar, omgeven door een vijftal zilveren discobollen waarin het lentezonnetje van buiten wordt weerkaatst. Het is waarschijnlijk de minst ingrijpende verandering, want verder is de hele bar hartje Reguliersdwars van nok tot kelder met man en macht dag en nacht aangepakt.

Propvol

Ook in de nieuwe bar vormen de FD-pagina's, vooral de beursgerelateerde, een deel van het belang

In de oude Bar Paul komt nu de nieuwe Bar Broker dat voorheen schuin tegenover zat en het lijkt misschien appeltje eitje, zo’n verhuizing naar een pand dat nog geen dertien voetstappen verderop is, maar schijn bedriegt. De hele inrichting van de oude bar moesten ze opslaan in een loods in Zwanenburg, want toen ze de deuren openden van hun nieuwe bar, was het eerste dat ze zagen... eigenlijk helemaal niets! ,,Alles stond zo propvol dat we niet eens naar binnen konden”, blikt bedrijfsleider Jimmy Weijers terug. Zijn witte Nikes en het hele Brokerteam delen hetzelfde motto, dus toen ze ‘de dikke puinhoop’ binnen zagen, met lekkage, het plafond open en geen vloer, zaten ze niet met de handen in het (lange) haar, maar overviel hen een ‘fuck it, we doén het gewoon-gevoel’. En they just did.

Rammend hard

De bar in opbouw

Het kenmerkt alle Brokertjes ook wel, vervolgt Jimmy. Ze gaan eigenlijk overal blind en met gestrekt been in, met volle bak zin en geloof in een goede afloop. ,,En we lachen altijd hard om onszelf. Wat zijn we nu toch weer aan het doen?! roepen we vaak naar elkaar, maar we flikken het telkens wel weer.” Iedereen stroopte de mouwen op, zette de schouders eronder en er werd zo’n zeventien uur per dag rammend hard gewerkt. En soms iets te rammend, getuige twee gebroken vingers, waarvan eentje van floormanager Davio Ovaa die ondanks dat nog steeds een ferme hand geeft.

Eerste biertje

Nog tot een paar uur voordat ze opengingen voor de eerste besloten borrel afgelopen weekend, waren ze aan het boren/timmeren/klussen, ,,mensen verklaarden ons voor gek, zeiden dat we dat nooit zouden redden.” Dat hoef je geen twee keer te zeggen, want vanaf toen verdubbelde hun toch al tomeloze energie en gingen ze er nog harder tegenaan. Met verve. ,,Ons allereerste biertje uit de tap smaakte die avond heerlijk...”

Vrienden en partners in zaken en crime

Bar Broker werd eind 2016 opgericht door vier Amsterdamse partijen, die naast de beste vrienden ook partners werden: de boys van jenevermerk JAJEM, feest- en festivalorganisatie Zeezout, creatief bureau Tosti Creative en Mannen van de Wereld waaronder onder meer Brouwerij de Eeuwige Jeugd valt. Het begon als een jongensdroom van drie maanden in pop-upvorm, maar is intussen een permanent begrip in feest-, muziek- en drankminnend Amsterdam. En Den Haag, want daar zit nu hun Broker-broertje.

Beurscrash baby

Op het scherm zie je precies wat in de fluctuatie is

De fluctuerende drankprijzen blijven ook in de nieuwe locatie ongewijzigd, waarbij de ene keer de GT in de aanbieding is en je het volgende moment een shotje Jajem wegtikt voor 1, 50 euro, evenals de gong boven de bar waarop wordt geslagen als er een beurscrash is. Wat betekent dat je veel drinkt voor weinig. Niet iedereen kan tegen al die verschillende drankjes, vertellen floormanagers Davio en Kyenna Kemper met een lach. Soms krijgen ze weleens foto’s over de app van feestgangers de day after, maar nu met een emmer tussen hun benen. ,,Ik kom hier nooit meer, veel te gevaarlijk met al die verschillende drankjes, zeggen ze dan. Maar de week erna zitten ze er gewoon weer, hoor, te wachten tot de volgende beurscrash..!”

Gouden nachten

In de bar staan wat planten -,,de rest van de deco komt nog”-, een aantal grootverpakkingen bierviltjes, een XL-fles schoonmaakmiddel en harde werkers slash Davio en Kyenna die de bar alvast Koningsnacht en -dag proof maken. Ze beleefden vele gouden nachten, maar de oude bar was eigenlijk wel iets te groot, verklapt Jimmy, ,,het leek soms meer een club.” Wat ze nu hebben, is perfect en hij kan niet wachten tot de eerste gasten straks aan de bar staan, waarachter hij zelf ook vaak aan het tappen is. Koningsnacht en -dag beloven al meteen veel lekkers, wrijft de bedrijfsleider enthousiast in z’n handen, die nu wat ruwer zijn dan normaal, ,,en de grande opening is 3 mei, daar wil je echt bijzijn, geloof me.”

Ajaxbar

Grote voordeel van een kleinere bar is dat nu juist meer ruimte is voor events als pubquizen, beerpong en voetbal kijken, maar een gewaarschuwd Rotterdammer telt voor twee: ,,we zijn een echte Ajaxbar!” Met hun terras in de zon, verruimde openingstijden en de onveranderde kwaliteitsline-up, evenals de fluctuerende drankprijzen volgens vast concept en de onder stamgasten geliefde gong, belooft het een hete zomer te worden, in Bar Broker hartje Reguliersdwars.

't Brokertje

Of ‘t Brokertje, zoals ze het liefkozend noemen, om vervolgens af te sluiten met de slogan die op het lijf is geschreven van deze nieuwe bar waarin je aan je water, bier, GT of wat dan ook in de fluctuatie is, voelt dat hier mooie dingen gaan gebeuren. ,,We zijn groot gebleven door klein te worden.”


Man moet op woedebeheersingscursus na lekprikken anti-Trump-ballon

Man moet op woedebeheersingscursus na lekprikken Trump-ballon

De ballon/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een Amerikaan moet naar een cursus om zijn woede te beheersen. Dit alles omdat hij afgelopen nummer een grote 'baby-trump-ballon' lekprikte.

De rechter heeft bepaald dat als hij de cursus succesvol tot een einde weet te brengen hij geen verdere straf krijgt opgelegd. Dat staat los van de 3.500 dollar vergoeding die hij moet betalen aan de leverancier van de ballon.

Alabama


GGD adviseert evenementen Zuid-Limburg te schrappen

Amsterdamse kinderopvang zeker twee weken dicht om coronavirus

In Zuid-Limburg wordt aangeraden evenementen af te lasten / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

De GGD Zuid Limburg heeft de gemeenten langs de Duitse grens gevraagd om alle publieksevenementen komend weekeinde af te gelasten.

Het gaat onder meer om uitgestelde carnavalsoptochten. Die waren eerder verschoven vanwege storm, met name afgelopen zondag.

Persconferentie Halsema


Brand in station Parijs na protesten Congolese demonstranten/ANP

Brand in station Parijs na protesten Congolese demonstranten

Volgens de politie staken Congolese demonstranten scooters en vuilnisbakken in brand/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een deel van het treinstation Gare de Lyon in Parijs is vrijdag ontruimd vanwege een grote brand. Dat heeft de Franse politie bekend gemaakt.

Volgens de politie staken Congolese demonstranten scooters en vuilnisbakken in brand. Zij zijn het niets eens met een optreden van de Congolese artiest Fally Ipupa. De zanger, die vrijdagavond een optreden geeft in Parijs, zou het regime in Congo steunen.

Beelden


Brit zesde coronadode van cruiseschip Diamond Princess

Brit zesde coronadode van Japans cruiseschip, 21 doden in Italië

The Diamond Princess/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Een Britse man die aan boord was van het cruiseschip Diamond Princess is overleden aan het coronavirus, meldde het Japanse persagentschap Kyodo vrijdag. Hij is de eerste Brit die is overleden aan het virus.

Het schip lag aangemeerd in Yokohama in Japan. Zo'n zevenhonderd opvarenden raakten besmet met corona. De Brit is de zesde dode onder de passagiers van het schip. Het schip had zo'n 3700 mensen aan boord, onder wie vijf Nederlanders. Die zijn inmiddels ook naar huis.

De Diamond Princess ligt sinds begin februari in een Japanse haven. De autoriteiten plaatsten het schip onder quarantaine vanwege de virusuitbraak. Passagiers die het virus niet hebben, mochten het schip na de quarantaineperiode verlaten.


Verhoogde concentratie lood in water op 17 Amsterdamse scholen

Verhoogde concentratie lood in water op 17 Amsterdamse scholen

Bij zeventien Amsterdamse scholen en honderden woningen in de stad is een verhoogde concentratie lood in het water aangetroffen/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het drinkwater in Nederland staat bekend als een van de beste ter wereld. Toch blijken er nu problemen te zijn in Amsterdam, waar er lood in het water zit.

Bij zeventien Amsterdamse scholen en honderden woningen in de stad is een verhoogde concentratie lood in het water aangetroffen, schrijft wethouder Laurens Ivens (Wonen) aan de gemeenteraad. Concentraties van meer dan 5 microgram lood per liter water wijzen op de aanwezigheid van loden leidingen die vervangen moeten worden.

Een op de negen


Veenendaal gekroond tot de fietsstad van Nederland

Veenendaal gekroond tot de fietsstad van Nederland

„De fietspaden zijn breed, fietsers voelen zich veilig en parkeerplekken zijn goed geregeld."/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Internationaal mag men dan denken dat Amsterdam fietshoofdstad van de wereld - en dus ook Nederland - is, maar de Fietsbond is aan andere mening toegedaan. Veenendaal is gekozen tot Nederlands beste fietsstad van 2020.

In en rond de plaats bij de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei „is het lekker en ontspannen fietsen". „De fietspaden zijn breed, fietsers voelen zich veilig en parkeerplekken zijn goed geregeld", aldus directeur Saskia Kluit van de Fietsersbond.

Snel, veilig, gezond en duurzaam


Man krijgt taakstraf voor het in brand zetten van konijn
Likeability of3

Man krijgt taakstraf voor het in brand zetten van konijn

De opgelopen verwondingen die Anne had, bleken te zwaar om nog te herstellen en dus overleed ze als gevolg van de brand/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Een man die afgelopen jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een konijn stal en in de fik stak is door de rechtbank veroordeeld tot een taakstraf. Daarnaast moet hij verplicht behandeld worden door reclassering.

De man heeft een taakstraf van tachtig uur opgelegd gekregen, daarvan zijn er dertig voorwaardelijk. Dit is minder dan er door de officier van justitie geëist werd. Die wilde de man voor dertig dagen (waarvan negentien voorwaardelijk) vastzetten.

Gestolen cadeau


sad
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Corona bezorgt beurzen slechtste week sinds financiële crisis

Corona bezorgt beurzen slechtste week sinds financiële crisis

Er vallen negatieve records te noteren. Zo verloor de Amerikaanse Dow Jones nooit eerder zoveel punten op één dag als afgelopen donderdag/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

Het coronavirus heeft niet alleen op de gezondheid van velen mensen invloed, maar ook op de beurs. Als gevolg van het virus slaan de meters wereldwijd rood uit.

Volgens de BBC kregen de beurzen verspreid over heel de aardbol de afgelopen week hun slechtste sinds 2008 te verwerken. Destijds zat de economie middenin de financiële crisis met nog grotere verliezen.

Negatieve records


Likeability of6

Sudoku

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Speel hier elke dag gratis een uitdagende Sudoku, aangeboden door Denksport. De Sudoku werkt als volgt: vul het diagram zo in, dat in elk blok van 3x3 vakjes de getallen 1 tot en met 9 één keer voorkomen.


likelove
user_025c4c0ef950b5c1bb712ce3b6799df36b85ba8a_avataruser_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_e873a16bc9365ca54e429854a44c5ab39150346d_avatar

+3


Politie deelt beelden van man die geslachtsdeel toont in trein

Politie deelt beelden van man die geslachtsdeel toont in trein

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De politie in Amsterdam heeft beelden gedeeld van een jongen die een vrouw in de trein zijn geslachtsdeel heeft laten zien. 

Het voorval vond plaats op 8 december 2019. Zowel dader als slachtoffer stapte op station Amsterdam Zuid op de trein naar Utrecht.

De jongen zou in eerste instantie erg dichtbij de vrouw zijn gaan zitten, waardoor zij zich al gauw ongemakkelijk voelde. Ze probeerde hem te negeren, maar toen ze later toch zijn kant op keek, had hij zijn geslachtsdeel in zijn hand.


Opa bekent schuld na val kleindochter op cruiseschip
Likeability of3

Opa bekent schuld na val kleindochter op cruiseschip

Beeld ter illustratie / Pexels

Foto van 'Metro'

GISTEREN

De man die zijn kleindochter per ongeluk van een cruiseschip liet vallen, heeft de schuld op zich genomen. Hij was in de veronderstelling dat er glas tussen zijn kleindochter en het water zat.

Het meisje van een jaar oud was met haar opa op de elfde verdieping van een cruiseschip toen hij haar in een raam neerzette. De man dacht dat er glas tussen zat, maar dat bleek niet het geval. Het meisje viel naar beneden, een val die haar fataal werd.

Schuld bekend


sad
user_f9f4c06216ea4b998552fadce06c9d81b4cf96ca_avatar

Proces MH17 gaat door met meer hygiëne om corona

Proces MH17 gaat door met meer hygiëne om corona

Het proces in de beveiligde rechtbank op Schiphol gaat door / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het strafproces over het neerhalen van vlucht MH17 in 2014 begint over een week volgens planning, ondanks de eerste besmettingen in Nederland met het coronavirus.

Er worden wel extra hygiënische maatregelen getroffen rond het monsterproces, waarvoor ruim vierhonderd journalisten uit meer dan twintig landen zich hebben aangemeld. Bij het proces worden ook 65 internationale waarnemers verwacht om de procesgang in de gaten te houden.

Ontsmettingsmiddel


Tweede persoon met coronavirus in Nederland

Vrouw met coronavirus werkt in Amsterdam UMC

In Tilburg en Diemen zijn mensen besmet met her coronavirus / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Het tweede Nederlandse slachtoffer van het coronavirus, een vrouw uit Amsterdam, is werkzaam in Amsterdam UMC, locatie AMC. Dat blijkt uit een interne mail van het ziekenhuis.

De vrouw, die vorige week in de Italiaanse regio Lombardije was, had lichte verschijnselen. Ze werd in het AMC getest en bleek besmet met het coronavirus. Ze werkt in het ziekenhuis, maar niet met patiënten.

De vrouw zit in thuisisolatie in Diemen, maar dat is niet in haar eigen woning, heeft minister Bruins bekendgemaakt. De GGD in Amsterdam onderzoekt met wie de vrouw contact heeft gehad. Ze had geen contact met de man uit Loon op Zand die besmet is.


Om: Hou mogelijke bendeleden Taghi vast

OM: Houd mogelijke bendeleden Taghi vast

Zware bewaking tijdens het proces / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Het Openbaar Ministerie heeft er vrijdag bij de rechtbank op aangedrongen alle verdachten in het proces Marengo, omtrent de vermeende liquidatiebende van Ridouan Taghi, in voorarrest te houden.

Het OM deed dat in reactie op verzoeken van advocaten van een aantal verdachten, die vinden dat hun cliënten hun proces in vrijheid moeten kunnen afwachten. Meerdere verdachten zitten al zo'n twee jaar vast.

Megaproces


Airbnb helpt gemeenten rondom illegale verhuur

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Zomaar je huis verhuren via Airbnb is er niet meer bij. De website gaat gemeenten namelijk helpen om illegale verhuur en overlast tegen te gaan.

Zo worden onder meer advertenties van verhuurders zonder registratienummer verwijderd. Dat heeft medeoprichter van Airbnb Nathan Blecharczyk bekendgemaakt. Gemeenten kunnen zo beter handhaven op illegale verhuur en overlast.

Airbnb kondigt ook aan dat er een overlastmeldlijn komt, dat in alle gemeenten toeristenbelasting gaat worden betaald en dat het data gaat delen met gemeenten.


ProRail wil passagierstreinen in GreenDeal EU

ProRail wil passagierstreinen in GreenDeal EU

ProRail wil passagierstreinen in GreenDeal EU/ ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

ProRail vraagt de Europese Unie om te investeren in het Europese spoornetwerk en reizigerstreinen op te nemen in de Green Deal, de plannen van klimaat-eurocommissaris Frans Timmermans. Goederentreinen zijn al opgenomen in de klimaatplannen van de EU.

Als reizigers binnen Europa vaker voor de trein kiezen in plaats van voor het vliegtuig, bespaart dat volgens ProRail 2 tot 8 miljoen ton CO2-uitstoot per jaar. „Inzet op een goed functionerend Europees spoornetwerk kan een substantiële bijdrage leveren aan het klimaatbeleid", aldus een woordvoerder van ProRail.

Beter samenwerken


Auto zonder bestuurder slaat over kop bij Barneveld

Auto 'zonder bestuurder' slaat over kop bij Barneveld

De passagier beweerde echt niet de bestuurder te zijn / Pexels

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Een ongeluk in de buurt van Barneveld vannacht is op z'n minst curieus te noemen. De auto die over de kop sloeg, had namelijk geen bestuurder aan boord.

Hulpdiensten werden vannacht opgeroepen om een auto die van de weg was geraakt in de plaats De Valk. De wagen was over de kop geslagen, meldt het Barnevelds Dagblad. Op de plek van het ongeluk troffen de hulpdiensten echter alleen iemand aan in de passagiersstoel.

Niet de bestuurder


Rustig in gemeente waar coronaviruspatiënt woont

Rustiger in gemeente waar coronaviruspatiënt woont

In Loon op Zand komen mensen vandaag minder op straat / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In het Brabantse Loon op Zand is het vrijdagochtend rustig op straat. Het is de plaats waar de 56-jarige man woont die besmet is met het coronavirus.

De man ligt op dit moment in het ziekenhuis in Tilburg, waar hij in quarantaine is.

Terughoudend


Coronavirus in steeds meer Europese landen

Coronavirus in steeds meer Europese landen

Coronavirus in steeds meer Europese landen / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

In verschillende delen van de wereld worden nieuwe meldingen gemaakt van het coronavirus. Onder andere in Nieuw-Zeeland, Litouwen, Nigeria en Wit-Rusland maakten gevallen bekend.

Het eerste geval in Nieuw-Zeeland is een persoon van in de 60 die eerder in Iran was, zei het ministerie van Volksgezondheid vrijdag. De patiënt wordt behandeld in een ziekenhuis in Auckland. Het is onduidelijk of het om een man of vrouw gaat.

Ook in Nederland werd het virus vastgesteld: een man uit Loon op Zand ligt in quarantaine in een Tilburgs ziekenhuis omdat hij het virus heeft.