Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 10 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Verborgen camera maakte opnames in saunakleedkamer

In de sauna Beauty en Oase in het Gelderse Nederasselt is vrijdag een werkende verborgen camera aangetroffen in een van de kleedkamers. Ook het bijbehorende computersysteem is in beslag genomen, net zoals belastbaar materiaal dat gevonden werd in een appartement in Drachten.

Handbalvrouwen

Via de opnames van de camera verschenen er naaktbeelden van bezoekers – in totaal zo’n honderd – op verschillende pornosites. Ook van de Nederlandse handbalvrouwen, die de sauna bezochten werden er onlangs filmpjes ontdekt. Toch was er al een vrouw die afgelopen januari aangifte wilde doen, maar dat ging toen nog niet. „Ik kon niet eens aangifte doen en bij de Oranje-handbaldames was het binnen 24 uur geregeld", zegt het verongelijkte 32-jarige slachtoffer.

De eigenaar van de sauna deed pas na het verschijnen van de filmpjes met handbalvrouwen aangifte, waarna de politie de ruimte onderzocht en op de camera stuitte. Er werden nog drie andere camera’s gevonden, maar die werkten niet meer. Ook zijn de plafondplaten en de bekabeling weggehaald.

„Wij zijn naar dat complex gegaan om onderzoek te doen naar zijn aangifte. Tijdens dat onderzoek troffen wij deze verborgen camera aan, waarmee heimelijk beelden konden worden gemaakt. Die camera was niet zichtbaar voor de bezoekers”, verklaart politiewoordvoerder Gerdine van Reen tegenover Het Algemeen Dagblad.

Er wordt onderzocht wie de beelden openbaar maakte. Volgens een hacker was er op een bepaalde manier zelfs een livestream te bewonderen vanuit de kleedkamer.

Bierkaai

De politie heeft inmiddels een van de sites opdracht gegeven om de beelden offline te halen, maar mogelijk is het vechten tegen de bierkaai. De beelden zullen inmiddels op veel andere website geüpload zijn en daar kan de politie helaas niets tegen doen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.