Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Toch geen 20 winkels van Hudson’s Bay in Nederland

Hudson’s Bay opent voorlopig geen nieuwe winkels in Nederland en ziet af van het oorspronkelijke plan om twintig vestigingen te openen. Daarmee blijven Zeeland en de drie Noordelijke provincies warenhuisloos.

Dat zegt Stefaan Le Clair, directeur van Hudson’s Bay in Nederland en België, in het AD. De Canadese keten concentreert zich voorlopig op de vijftien steden waar nu huurcontracten zijn getekend.

‘We are here to stay’

Tot nu toe heeft de keten twaalf vestigingen in Nederland en er gaan er nog drie open. Op 8 maart opent Hudson’s Bay de deuren in Enschede, een week later in Amersfoort en vanaf 5 april kun je ook in Haarlem terecht.

De opening van het aangekondigde filiaal in Amstelveen, later dit jaar, wordt uitgesteld tot het voorjaar van 2019. Tot slot moet later volgend jaar Utrecht volgen, waarmee de teller op zeventien komt te staan. Geen twintig dus, zoals werd gezegd.

‘Werk aan de winkel’

Hudson’s Bay zit sinds september vorig jaar in Nederland. De primeur was voor Amsterdam, gevolgd door Rotterdam en Den Haag. Daarna volgden nog negen vestigingen. Le Clair wil niet zeggen hoeveel het bedrijf heeft omgezet in de vijf maanden. „We hebben met een nieuw team een ongelooflijke prestatie neergezet. Maar er is nog veel werk aan de winkel."

Toch geen 20 winkels van Hudson's Bay in Nederland
'Werk aan de winkel', aldus de directeur van de warenhuisketen.

De directeur weerspreekt trouwens de geruchten dat het bedrijf zich uit Europa zou terugtrekken. „We are here to stay", zegt hij.

Volgens de directeur trokken de warenhuizen in december 3,5 miljoen bezoekers. Ook wil de keten de webwinkel nog verbeteren. „Bestellingen moeten straks binnen 24 uur worden bezorgd", zegt hij tegen de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.