Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 13 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Boze Snapchatters tekenen petitie tegen de update

Snapchat-gebruikers zijn boos om het grote redesign van de app. Met een online petitie, die inmiddels al bijna 700.000 keer getekend is, roepen gebruikers op dat Snapchat het oude design terug brengt.

In de nieuwe update, die vorige week werd gelanceerd, worden berichten van vrienden en die van mediabedrijven gescheiden. Ook op andere fronten is het ontwerp van de app veranderd. De bedoeling was dat de nieuwe update eenvoudiger zou zijn om te gebruiken, volgens veel gebruikers is het tegendeel waar. Dat komt doordat Snapchat Stories – video’s en foto’s die gebruikers met hun hele Snap-lijst kunnen delen en die na 24 uur verdwijnen -, verschijnen nu ook bij individuele Snaps en bij directe berichten.

1,4 miljoen retweets

Ook gaat er ook een tweet rond waarin een Snapchat-gebruiker aan de supportafdeling vraagt wat er nodig is om de update terug te draaien. Heel laconiek antwoord de support-medewerker dat 50.000 retweets wel genoeg moet zijn. Inmiddels is de tweet al bijna 1,4 miljoen keer geretweet. Toch lijkt het maar onwaarschijnlijk dat de boze gebruikers daarmee daadwerkelijk hun zin krijgen. In een reactie laat Snapchat weten aan The Guardian dat ‘grote updates zoals deze wat tijd vergen om aan te wennen’ en dat ze hopen dat de community er plezier aan beleeft als ze eenmaal gewend zijn. Het is mogelijk dat Snapchat nog wat kleine aanpassingen doet, mede om de gebruikers tegemoet te komen. Maar een terugkeer van de oude app, hoeven de Snapchatters niet te verwachten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.