Jarige Remon Bruinsma (19) al bijna een week vermist

De 19-jarige Remon wordt al een week vermist ©Facebook

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

7 DEC 2017

De jonge student Remon Bruinsma die donderdag 19 jaar is geworden, ging donderdagavond 30 november op stap in het centrum van Leeuwarden en sindsdien is er niks meer van hem vernomen. Met man en macht is er de afgelopen dagen naar de Friese student gezocht. Maar de zoekacties van de politie en tientallen vrijwilligers hebben tot nog toe niks opgeleverd.

Met duikers, honden en sonarapparatuur is naar de jongen gezocht. „In de grachten zijn we nu overal geweest”, laat een woordvoerder van de politie aan de Leeuwarder Courant weten. Ook een zoekactie door vrijwilligers bij een naburige recreatieplas leverde niks op.

Vermist na het stappen

Bruinsma is in de nacht van 30 november op 1 december nog gezien toen hij door de binnenstad van Leeuwarden slenterde. Hij werd geweigerd bij een horecagelegenheid omdat hij te dronken zou zijn.

Daarna is hij op camerabeelden gezien en werd hij tussen 01.30 uur en 03.00 uur, terwijl hij op een trap zit, aangesproken door een horecamedewerker die hem wijst op het feit dat hij zijn jas niet dicht heeft, ondanks de kou. Om 04.00 uur wordt Remon gebeld, maar wordt het gesprek weggeklikt. Hierna lopen alle sporen dood.

Nooit aangekomen

De student zou zijn roes uitslapen bij een klasgenoot in de stad, maar is nooit op zijn logeeradres aangekomen. In de ochtend erop wordt zijn telefoon gevonden door een voorbijganger. Als er in de middag nog steeds niks over zijn situatie bekend is, wordt hij door zijn moeder als vermist opgegeven. Diezelfde middag plaatst zij een oproep op Facebook waarin ze in het Fries mensen oproept om zich te melden als ze iets van Remon hebben vernomen.

Verjaardag

Remon Bruinsma is de helft van een tweeling en is deze donderdag, 7 december, 19 geworden. In het ouderlijk huis in De Westereen zijn slingers opgehangen, is er taart en wordt de verjaardag van hem en zijn tweelingbroer Alex gevierd. Moeder Antsje Dijkstra vertelt aan de Leeuwarder Courant: „Het klinkt misschien gek, maar nu alle zoektochten in het water tot zover niks hebben opgeleverd, houden wij hoop.”

Vrijdag wordt de zoektocht naar de student small business en retail management hervat. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

400+

Broodje kebab blijft bestaan

Fosfaat mag toch worden toegevoegd aan bevroren kebab. (Foto: EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

46 MIN

Je hoeft niet langer bang te zijn dat je favoriete snack na het stappen verdwijnt. Het broodje kebab blijft verkrijgbaar in snackbars en eethuizen. Aan döner kebab mag namelijk toch gewoon fosfaat toegevoegd worden.

Verbieden van fosfaat

Personeel eet chocoladeletters voor gehandicapten op

Letters van chocoladefabrikant Baronie de Heer in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

2 UUR

Een vrijwilligster die de gehandicapte bewoners van een zorginstelling wilde verrassen met 25 chocoladeletters, is erachter gekomen dat zij ze nooit hebben gekregen. Het personeel heeft de sinterklaastraktatie zelf opgegeten.

De 70-jarige Miep Broeren is vrijwilligster bij de Senioren Vereniging Dinteloord / Steenbergen in Brabant. Albert Heijn was zo gul geweest om haar 250 chocoladeletters te schenken die ze daar kon uitdelen. Toen ze er een aantal over had, besloot ze de gehandicapten bij de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen Dinteloord te verrassen.

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer stapt op als leider SP

Emile Roemer kondigt zijn vertrek aan. Foto: ANP.

Foto van 'ANP'

ANP

VANDAAG, 11:35

Emile Roemer stapt begin januari op als leider van de SP in de Tweede Kamer. Hij heeft dat woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in restaurant Dudok in Den Haag, waarbij ook de andere SP-Kamerleden, zijn vrouw en zijn kinderen aanwezig waren.

Hij maakte verder bekend dat de 32-jarige Lilian Marijnissen zijn opvolger wordt. Marijnissen zit sinds maart in de Tweede Kamer en is de dochter van Jan Marijnissen, onder wiens leiding de partij groot werd.

Deze woning wordt alleen verhuurd aan Nederlanders
Likeability of 5

Huisbaas verhuurt woning alleen aan Nederlanders

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 10:34

„De eigenaar heeft ervoor gekozen alleen aan mensen van Nederlandse afkomst te willen verhuren.” Dit stond in een mailtje, gericht aan een huiszoekend Marokkaans echtpaar.

60 tot 100 miljoen gaat Duits tolplan ons kosten

Duits tolplan gaat ons 60 tot 100 miljoen kosten

Demonstratie tegen Duitse tolplannen Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 09:24

Tussen de 60 en 100 miljoen gaat het Nederlandse automobilisten kosten als het Duitse plan om tolheffing voor personenwagens in te voeren, doorgaat.

Dit blijkt uit een onderzoek van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur. Vooral voor de bewoners in de grensstreek zou het flink oplopen, 40 procent van de kosten van de tol zou voor de rekening komen voor bewoners en bedrijven hier.

De gekste kerstpakketten: chocodildo's en glijmiddel

Zo af en toe duikt er een dildo op in een kerstpakket. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

VANDAAG, 08:51

Ho, ho, ho! De kerstman zal ook dit jaar ongetwijfeld weer een paar vreemde verrassingen in kerstpakketten stoppen. Uit onderzoek van Acties.nl blijkt namelijk dat er regelmatig opvallende voorwerpen opduiken in de verrassingen van bedrijven voor hun werknemers. „Sommige werkgevers maakten het wel heel bont”, zegt Vince Franke van Acties.nl. „Een van de ondervraagden kreeg condooms en glijmiddel in zijn kerstpakket. Drie kregen een dildo, waarvan eentje van chocolade.”

Camera video'Anders hadden we nu rekenen gehad'

'Meester Frank', Mila, Quinten en Florine met de snoepjes (ergo: leraren zijn net zo belangrijk voor hen als snoepjes) / Pepijn Arends

Foto van 'Iris Hermans'

Iris Hermans

VANDAAG, 08:30

Reclamebureau organiseert originele BSO slash snuffelstage voor creatieve leerlingen met als doel: een reclamespot maken om de leraren een hart onder de riem te steken.