Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 7 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Jarige Remon Bruinsma (19) al bijna een week vermist

De jonge student Remon Bruinsma die donderdag 19 jaar is geworden, ging donderdagavond 30 november op stap in het centrum van Leeuwarden en sindsdien is er niks meer van hem vernomen. Met man en macht is er de afgelopen dagen naar de Friese student gezocht. Maar de zoekacties van de politie en tientallen vrijwilligers hebben tot nog toe niks opgeleverd.

Met duikers, honden en sonarapparatuur is naar de jongen gezocht. „In de grachten zijn we nu overal geweest”, laat een woordvoerder van de politie aan de Leeuwarder Courant weten. Ook een zoekactie door vrijwilligers bij een naburige recreatieplas leverde niks op.

Vermist na het stappen

Bruinsma is in de nacht van 30 november op 1 december nog gezien toen hij door de binnenstad van Leeuwarden slenterde. Hij werd geweigerd bij een horecagelegenheid omdat hij te dronken zou zijn.

Daarna is hij op camerabeelden gezien en werd hij tussen 01.30 uur en 03.00 uur, terwijl hij op een trap zit, aangesproken door een horecamedewerker die hem wijst op het feit dat hij zijn jas niet dicht heeft, ondanks de kou. Om 04.00 uur wordt Remon gebeld, maar wordt het gesprek weggeklikt. Hierna lopen alle sporen dood.

Nooit aangekomen

De student zou zijn roes uitslapen bij een klasgenoot in de stad, maar is nooit op zijn logeeradres aangekomen. In de ochtend erop wordt zijn telefoon gevonden door een voorbijganger. Als er in de middag nog steeds niks over zijn situatie bekend is, wordt hij door zijn moeder als vermist opgegeven. Diezelfde middag plaatst zij een oproep op Facebook waarin ze in het Fries mensen oproept om zich te melden als ze iets van Remon hebben vernomen.

Verjaardag

Remon Bruinsma is de helft van een tweeling en is deze donderdag, 7 december, 19 geworden. In het ouderlijk huis in De Westereen zijn slingers opgehangen, is er taart en wordt de verjaardag van hem en zijn tweelingbroer Alex gevierd. Moeder Antsje Dijkstra vertelt aan de Leeuwarder Courant: „Het klinkt misschien gek, maar nu alle zoektochten in het water tot zover niks hebben opgeleverd, houden wij hoop.”

Vrijdag wordt de zoektocht naar de student small business en retail management hervat. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.