Jarige Remon Bruinsma (19) al bijna een week vermist

De 19-jarige Remon wordt al een week vermist ©Facebook

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

7 DEC 2017

De jonge student Remon Bruinsma die donderdag 19 jaar is geworden, ging donderdagavond 30 november op stap in het centrum van Leeuwarden en sindsdien is er niks meer van hem vernomen. Met man en macht is er de afgelopen dagen naar de Friese student gezocht. Maar de zoekacties van de politie en tientallen vrijwilligers hebben tot nog toe niks opgeleverd.

Met duikers, honden en sonarapparatuur is naar de jongen gezocht. „In de grachten zijn we nu overal geweest”, laat een woordvoerder van de politie aan de Leeuwarder Courant weten. Ook een zoekactie door vrijwilligers bij een naburige recreatieplas leverde niks op.

Vermist na het stappen

Bruinsma is in de nacht van 30 november op 1 december nog gezien toen hij door de binnenstad van Leeuwarden slenterde. Hij werd geweigerd bij een horecagelegenheid omdat hij te dronken zou zijn.

Daarna is hij op camerabeelden gezien en werd hij tussen 01.30 uur en 03.00 uur, terwijl hij op een trap zit, aangesproken door een horecamedewerker die hem wijst op het feit dat hij zijn jas niet dicht heeft, ondanks de kou. Om 04.00 uur wordt Remon gebeld, maar wordt het gesprek weggeklikt. Hierna lopen alle sporen dood.

Nooit aangekomen

De student zou zijn roes uitslapen bij een klasgenoot in de stad, maar is nooit op zijn logeeradres aangekomen. In de ochtend erop wordt zijn telefoon gevonden door een voorbijganger. Als er in de middag nog steeds niks over zijn situatie bekend is, wordt hij door zijn moeder als vermist opgegeven. Diezelfde middag plaatst zij een oproep op Facebook waarin ze in het Fries mensen oproept om zich te melden als ze iets van Remon hebben vernomen.

Verjaardag

Remon Bruinsma is de helft van een tweeling en is deze donderdag, 7 december, 19 geworden. In het ouderlijk huis in De Westereen zijn slingers opgehangen, is er taart en wordt de verjaardag van hem en zijn tweelingbroer Alex gevierd. Moeder Antsje Dijkstra vertelt aan de Leeuwarder Courant: „Het klinkt misschien gek, maar nu alle zoektochten in het water tot zover niks hebben opgeleverd, houden wij hoop.”

Vrijdag wordt de zoektocht naar de student small business en retail management hervat. 

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

400+

Baudet: VVD is een kutpartij

Baudet: VVD is een kutpartij

Thierry Baudet tijdens een congres van het Forum voor Democratie. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 22:08

Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie, heeft de VVD een kutpartij genoemd op Twitter. De politicus geeft tegenover Rutger Castricum van PowNed meer uitleg over zijn uitspraak.

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Leden van de Poolse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Op het bord de tekst „Vrees het monster niet!" / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 20:57

Een man die lid is van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster mag tijdens zijn promotiezitting geen piratenpak aan en geen vergiet op zijn hoofd hebben. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld.

Normalerwijs dragen promovendi tijdens de zitting bij de TU Delft een traditioneel zwart rokkostuum. De man, Michael Afanasyev, wilde echter door zijn geloof in een piratenkostuum en met een vergiet op zijn hoofd komen, omdat zijn religie zou voorschrijven dat hij bij officiële gelegenheden zo gekleed is. De universiteit verbood dat echter en daarom diende hij een klacht in bij het CvRM.

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 19:59

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Leeuw bijt andere leeuw voor ogen van bezoekers dood

Het incident vond plaats in de grot waar de leeuwen slapen. Daar hangen geen camera's. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 18:59

Een leeuw in het Nederlandse Burgers' Zoo heeft een leeuwin voor de ogen van bezoekers doodgebeten. Dat meldt Omroep Gelderland.

De dieren zouden volgens bezoekers achter elkaar aan hebben gerend en hebben gebruld naar elkaar. Daarna ontstond er een gevecht tussen de twee dieren in de grot waar de leeuwen normaal slapen.

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

40.000 Nederlanders trappen in nepmail met virus

Wie het virus installeert, stuurt zonder het te weten zijn bank- en creditcardgegevens naar de hackers. / Colourbox

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

Al 40.000 Nederlands hebben dinsdag een gevaarlijke link toegestuurd gekregen die een virus kan installeren. De link stond in een mail die afkomstig zou zijn van DHL of PostNL.

In de mails staat dat er een pakket naar je onderweg is en dat je alleen je gegevens hoeft te controleren, zodat het pakketje naar het juiste adres verzonden wordt.

Camera videoWaarom staken jullie, vragen Finn en Abel

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

GISTEREN

De tweeling Finn en Abel Schomaker interviewde directeur Peter de Hart van hun school De Werf in Zaandijk.

Jaarlijks kindervragenuur in Tweede Kamer

Elk jaar een vragenuur voor kinderen ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

De Tweede Kamer stemde bijna unaniem in met het invoeren van een vragenuurtje speciaal voor kinderen. Alle partijen, behalve het Forum voor Democratie, willen scholieren een keer per jaar de kans geven om naar de Tweede Kamer te komen. Hier kunnen zij vragen te stellen aan bewindspersonen. Dit meldt het ANP.