Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Geen openbaar vervoer op oudejaarsavond

Iedereen die dacht op oudejaarsavond met het openbaar vervoer te reizen opgelet: zorg dat je voor 20:00 uur op de plaats van bestemming bent. Daarna rijden er namelijk geen treinen, trams en bussen meer. Dat blijkt uit de dienstregelingen van NS, Arriva en Connexxion.

De nachttreinen van NS gaan vanaf 01.00 uur weer rijden, evenals de nachtbussen van Connexxion. Op nieuwjaarsdag rijdt al het openbaar vervoer volgens een zondagsdienstregeling.

Gratis

In Rotterdam, waar om middernacht op de Erasmusbrug het Nationale Vuurwerk is, rijden tussen 22.00 en 02.00 uur twee metrolijnen een speciale dienstregeling. De toegangspoortjes staan dan open zodat een ritje gratis is en bij een aantal metrostations is het parkeren ook gratis, meldt vervoerder RET.

In Amsterdam staan trams, bussen en metro’s vanaf 20.00 uur stil. Ook varen de ponten over het IJ niet meer, met uitzondering van het Buiksloterwegveer dat met twee extra ponten vaart. Na de jaarwisseling, vanaf 01:30 uur rijden er extra nachtbussen om feestvierders naar huis te rijden. Ook wordt voor het eerst op Nieuwjaarsnacht Metro 54 ingezet. Vanaf 01:30 uur rijdt die minimaal 1 x per kwartier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.