Enzo Knol en vriendin Dee zijn weer samen

Enzo Knol en vriendin Dee zijn weer samen

Enzo Knol en vriendin Dee zijn weer samen. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

5 DEC 2017

Goed nieuws voor de fans van Enzo Knol en Dee. De twee zijn namelijk weer een koppel!

„Daar zitten we weer. Dit keer geen tranen, maar een lach”, begint Demira van der Zeeuw tijdens de video, waarin ze samen met haar vriend Enzo Knol vertelt dat ze weer verkering hebben.

Enzo en Dee zijn weer bij elkaar

„We waren de afgelopen tijd even solo-Dee en solo-Enzo, en dat voelde voor mij niet helemaal compleet”, zegt Enzo Knol in zijn nieuwe video. Het stel is 28 september uit elkaar gegaan, maar heeft besloten toch weer samen verder te gaan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Veel roddels

„Veel mensen zien de gebeurtenissen in het leven van ons als een soap”, vertelt Knol in de video. „Zo waren we eind vorige maand samen op vakantie in Spanje, waarna er geruchten gingen dat we weer bij elkaar zijn.”

Het duo maakt duidelijk dat de break-up absoluut niet gespeeld is om meer views te genereren. „We hebben deze video even gemaakt om alles duidelijk te maken, en daarbij willen we even vertellen dat het geen soap is. Het is gewoon weer helemaal leuk en gezellig”, aldus Enzo Knol.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

300+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Actrice uit rechtbank gezet tijdens proces-Holleeder

Actrice uit rechtbank gezet tijdens proces-Holleeder

Marit van Bohemen maakte een geluidsopname van 30 seconden. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

31 MIN

De vrouw die maandagochtend uit de rechtbank werd verwijderd in de zaak-Holleeder blijkt geen journalist maar een actrice te zijn. Het gaat om Marit van Bohemen, die onder meer bekend is van tv-series als Voetbalvrouwen en Onderweg naar morgen. Ze maakte geluidsopnames toen Sonja Holleeder aan het woord was, terwijl het maken van geluidsopnames in de rechtbank streng verboden.

Dertig seconden

Dat meldt RTL Boulevard. Van Bohemen had een persaccreditatie gekregen en mocht daardoor aanwezig zijn bij het proces. Tijdens de zitting maakte ze een opname van dertig seconden. Dit deed Van Bohemen omdat ze de rol van Sonja gaat spelen in een nieuwe, zesdelige dramaserie over de bestseller Judas. Dat boek werd geschreven door Astrid, de zus van topcrimineel Willem Holleeder.

De actrice maakte de geluidsopname ter voorbereiding van haar rol. Toen Van Bohemen werd betrapt, kon ze haar spullen pakken en de zaal verlaten. De opnames zouden zijn gewist.

'Van geen kwaad bewust'

De actrice zegt tegen RTL dat ze zich 'van geen kwaad bewust was'. Nu ze op de hoogte is van de regels van de rechtbank, zou ze zich doodschamen.

Sonja Holleeder stond vandaag in de rechtbank Amsterdam tegenover haar broer. Willem Holleeder wordt onder meer verdacht van de moord op Sonja's man, zijn voormalige 'bloedgabber' Cor van Hout.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

31

Zeearend Lady Maya teruggevonden door verzorgers
Likeability of 6

Zeearend Lady Maya teruggevonden door verzorgers

Zeearend. Foto ter illustratie. Colourbox

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 17:39

De weggevlogen zeearend Lady Maya is maandagmiddag in goede gezondheid gevangen in het Brabantse Goirle. De Amerikaanse zeearend vloog vorige week dinsdag plotseling weg na een ruzie met een paar meeuwen tijdens een roofvogelshow bij safaripark Beekse Bergen.

De afgelopen dagen werd Lady Maya gespot in en rond Tilburg. Medewerkers van het safaripark probeerden het dier steeds te lokken. Maandagmiddag lukte het dat de vaste verzorger van de vogel.

'Fantastisch'

Op het moment dat ze werd geroepen door haar vaste verzorger, vloog ze meteen op zijn handschoen af, laat het park weten. „Het is in één woord fantastisch! We willen iedereen onwijs bedanken voor het helpen zoeken, de tips, het delen van onze berichten en alle hartverwarmende berichtjes. Zonder jullie was het nooit gelukt", schrijven ze op Facebook.

De vogel woont al 27 jaar in de Beekse Bergen en wordt gezien als het 'icoon' van het park. Normaal gesproken komen Amerikaanse zeearenden alleen voor aan de kusten van Canada en de Verenigde Staten. Het dier heeft een vleugelspanwijdte van 2,5 meter.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_06e74ffe26e9856438df2a63280c9eadf58ab299_avataruser_c4012f60a3a577f7806ae48d8881003236ddb2d9_avatar

Views

67

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Treinsurfer is een 17-jarige jongen uit Delft
Likeability of 3

Treinsurfer is een 17-jarige jongen uit Delft

'The Climbing Dutchman', zoals hij zichzelf noemt. / YouTube.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 17:14

De jongen die twee keer aan de buitenkant van treinen zou hebben meegereden, is een 17-jarige jongen uit Delft. De jongen filmde de ritten en zette deze op YouTube.

Omdat hij zorgde dat hij onherkenbaar was op de beelden, was het lange tijd onduidelijk om wie het ging. Door beelden van camera's langs de route te bestuderen, vond de politie de treinsurfer toch. De NS en ProRail hadden aangifte tegen hem gedaan.

The Climbing Dutchman

De jongen hing in november aan een trein tussen Schiedam en Delft en in januari deed hij hetzelfde tussen Lage Zwaluwe en Zevenbergen. Hij noemde zichzelf The Climbing Dutchman.

ProRail is woedend op deze treinsurfer. „Deze jongen denkt waarschijnlijk dat hij heel erg stoer is, maar hij is een idioot”, zei ProRail-woordvoerder Jaap Eikelboom eerder tegen Metro. „Wat hij doet is echt levensgevaarlijk. Dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd is puur mazzel. Hij weet niet wat hij doet, maar hij komt er voorlopig mee weg.”

Cel of boete

Agenten nodigden de verdachte uit voor een gesprek op het bureau. Daar kwam de jongen opdagen, maar hij legde geen verklaring af. De jongen beriep zich op zijn zwijgrecht.

De jongen wordt vervolgd voor het veroorzaken van gevaar op het spoor. Daarvoor kan hij tot drie maanden cel of een boete tot 8200 euro krijgen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Demonstratie stroomstootwapen | ANP

'Gebruik van tasers is onaanvaardbaar'

'Gebruik van tasers is onaanvaardbaar'

Foto van 'Pien van Breda'

VANDAAG, 16:29

Amnesty International vraagt om drastische aanpassingen van de regels van tasergebruik door de politie. De mensenrechtenorganisatie is niet voor uiteindelijke afschaffing. „Maar”, zo werd zondagavond laat luid en duidelijk in een rapport gemeld, „de manier waarop de politie het stroomstootwapen gebruikt brengt onaanvaardbare risico’s met zich mee.”

De Taser-pilot
Op 1 februari 2017 is de Nederlandse politie gestart met een pilot om te bepalen of het stroomstootwapen ingezet moet worden bij de basispolitie. 320 agenten mochten vanaf dat moment gebruik maken van de taser. Hoe Amnesty tegen het eerste pilotjaar aankijkt, blijkt wel uit de titel van het opgestelde rapport: Een mislukt experiment: De Taser-pilot van de Nederlandse politie.

Drive stun
De organisatie vindt dat het lichamelijk letsel dat een taser kan aanrichten, onderschat wordt. Amnesty vindt het daarom belangrijk dat regels aangepast worden. De Taser zou alleen gebruikt mogen worden wanneer in een levensbedreigende situatie of als ernstig letsel dreigt. Amnesty stelde vast dat er mensen zijn getaserd die al waren geboeid, of in een politiecel of separeerruimte van een GGZ-instelling verbleven. „Sommigen zelfs meerdere malen, met alle risico’s voor de gezondheid van dien.” Een taser is bedoeld om iemand van enige afstand tijdelijk te verlammen. Amnesty zag dat in 44 procent van de gevallen de drive stun mode is gebruikt, een stroomstoot direct op het lichaam. „En dat herhaaldelijk, vaak bij iemand die al onder controle is. Dat is een schending van mensenrechten, namelijk het verbod op wrede, onmenselijke en vernederende behandeling.”

Gezondheidsrisico's
Hoewel de pilot ten einde is, mogen verschillende politieteams het stroomstootwapen blijven gebruiken. Amnesty vindt dat gebruik in strijd met internationale mensenrechtenverdragen en roept daarom op tot onmiddellijke opschorting van het experiment. „De politie heeft bij de opleiding van agenten weinig tot geen aandacht besteed aan de gezondheidsrisico’s bij gebruik van het wapen. ''Dat bewijst dat de risico’s van de Taser worden onderschat”   zo meldt het rapport.

Genoeg andere geweldsmiddelen
Amnesty vindt dat de politie al genoeg ‘geweldsmiddelen’ heeft die ingezet kunnen worden. Zo komt er nog dit jaar een verbeterde uitschuifbare wapenstok. De taser zou gebruikt moeten worden in plaats van een pistool, maar zo gaat dit nu niet in de praktijk.

Maatregelen
De politie neemt de kritiek van Amnesty serieus, maar gaat er niet helemaal in mee. Zo meldt de politie dat er al maatregelen genomen zijn nadat in november een tussenrapport verscheen. „Toepassen van geweld is nou eenmaal niet romantisch, maar we proberen met zo min mogelijk geweld een situatie te veranderen en verder geweld te voorkomen”, vertelt een woordvoerder. „Bovendien brengt een taser minder schade aan dan een kogel in je been of de beet van een politiehond.”


Views

61

Man mishandeld twee keer op één dag agent in burger. / ANP

Man mishandelt twee keer op één dag agent in burger

De man liep achter hem aan door het metropoortje van station RAI. / ANP

Foto van 'Sarah Sitanala'

VANDAAG, 15:54

Een politieagent in burger is afgelopen zaterdag twee keer mishandeld door dezelfde man. De agent was onderweg naar huis vanuit zijn werk.

Bij metrostation RAI in Amsterdam liep een man achter hem aan door het metropoortje. Toen de agent in burger daar iets van zei kreeg hij een meerdere klappen van de man, die niet wist dat hij met een agent te maken had.

Collega's

Het Parool schrijft dat de agent de man vervolgens te voet volgde richting de sportvelden van de Amsterdamse Football Club (AFC), terwijl hij ondertussen zijn collega’s waarschuwde.

Aan de Boelelaan werd de agent nog een keer door de man geslagen. Niet veel later kon de man door zijn collega’s worden aangehouden op de trap naar de kantine van de voetbalclub.

Hersenschudding

De agent hield er een hersenschudding en een aantal blauwe plekken aan over. De man heeft een nacht in de cel doorgebracht. Iedereen die iets heeft gezien, wordt opgeroepen daar melding van te maken.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Vijf jaar cel voor politiemol Mark M.

Vijf jaar cel voor 'politiemol' Mark M.

Mark M. Foto: ANP.

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 15:34

Politiemol Mark M. uit Weert krijgt vijf jaar cel en mag tien jaar geen publieke functie uitoefenen. De 31-jarige oud-politieman M. verkocht jarenlang politie-informatie aan criminelen en verdiende daar volgens justitie veel geld mee.

Mark M. was zelf niet bij de uitspraak, want hij woont tegenwoordig in Oekraïne. In de zomer van 2017 werd hij uit voorarrest ontslagen en sindsdien was hij daarom vrij man. Nederland moet hem nu gaan opsporen en, als hij in Oekraïne zit, om aanhouding en arrestatie vragen.

M. ontkent

Zelf blijft M., die sinds 2009 voor de politie werkte, ontkennen dat hij iets verkeerd deed. Dat hij ruim 28.000 keer vertrouwelijke gegevens opzocht over politie-onderzoeken, zou hij hebben gedaan als hobby. Het geld dat hij ontving zouden leningen zijn geweest.

Maar volgens berekeningen van de rijksrecherche heeft de oud-politieagent minimaal 800.000 euro verdiend met de verkoop van informatie. Het geld heeft hij volgens het OM witgewassen.

Aanzien van politie geschaad

Volgens de rechtbank heeft M. het aanzien van de politie met zijn 'schaamteloze gedrag' ernstig geschaad. Ook dat M. geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen en geen spijt betuigde, wordt hem door de rechtbank zwaar aangerekend.

Het OM had zelf ook vijf jaar geëist. Dit vanwege onder meer corruptie, witwassen, schending van het ambtsgeheim, computervredebreuk en deelname aan een criminele organisatie.

Tussenpersoon Mark S. is veroordeeld tot drie jaar cel. Ook die straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

20

Is een brein van 600 euro wel veilig?

Foto van 'Jeroen Haverkort'

VANDAAG, 14:04

Het CDA maakt zich grote zorgen over de lucratieve handel in lichaamsdelen die via Nederland loopt. Vijf vragen met vijf antwoorden over wat deze handel nu precies inhoudt.

1. Handel in lichaamsdelen? Wat houdt dat in?
Je kunt je lichaam na je overlijden aanbieden aan de wetenschap. Er zijn bedrijven, zogenoemde ‘body brokers’, die de lijken met koelwagens ophalen en vervolgens aanbieden aan scholen, ziekenhuizen of andere bedrijven voor opleidingsdoeleinden. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsschool in Amsterdam dat een hoofd nodig heeft of een ziekenhuis in Hamburg dat een arm zoekt. De lichamen kunnen dus overal ter wereld terechtkomen.

2. Uit welk land komen de lichaamsdelen eigenlijk?
Grotendeels uit de Verenigde Staten. In dat land is de handel in lijken aan weinig regels gebonden. Veel families doneren het lijk van de overledene aan ’body brokers’, omdat een begrafenis of crematie te duur voor ze is. Als er bijvoorbeeld een hoofd nodig is, wordt die verwijderd. De rest van het lichaam wordt gecremeerd en de as wordt aan de familie teruggegeven.

3. Wat kost een lichaamsdeel?
Sommige ‘body brokers’ bieden een gratis crematie aan, in ruil voor enkele lichaamsdelen. Volgens het internationale persbureau Reuters, dat een serie artikelen schreef over de handel in lichaamsdelen, doet een brein gemiddeld 600 euro, een ruggengraat 250 euro, een voet 160 euro en een borstkas 1.600 euro.

4. Een van die Amerikaanse bedrijven schijnt nu in Nederland actief te zijn?
Ja, een van die Amerikaanse bedrijven is MedCure. Vooral hoofden, armen en voeten zijn gewild omdat ze ’vers’ zijn en daardoor meer geschikt voor medisch onderwijs. MedCure verkoopt en verhuurt jaarlijks circa 10.000 lichaamsdelen ten behoeve van onderzoek. Twintig procent is bestemd voor het buitenland en de vraag hiernaar – vooral in Europa – blijft stijgen. Het bedrijf creëerde daarom een overslagpunt in Nederland zodat het niet telkens aparte lichaamsdelen hoeft te laten overvliegen naar Europa. Er zouden inmiddels al minstens zes vriescontainers vol bevroren menselijke resten gearriveerd zijn in Nederland.

5. In hoeverre houdt Nederland toezicht op deze handel?
Dat is dus de vraag. Het CDA wil van het kabinet weten of er wel toezicht wordt gehouden op deze handel. De zorgen zijn gerechtvaardigd omdat FBI al een aantal jaren onderzoek doet naar de handel in lichaamsdelen. Het deed bij een aantal bedrijven, waaronder MedCure, een inval. In 2013 werden FBI-agenten geconfronteerd met een gruwelijk beeld toen ze een inval deden in een pakhuis in Detroit. Zij troffen menselijke overblijfselen aan die ‘samen bevroren waren in vlees-op-vlees-hopen’. In het rapport staat verder dat er ‘een koevoet nodig was om ze van elkaar te krijgen, dat de snijvloer volledig onder het bloed zat en dat er in de ruimte geen stromend water of koeling aanwezig was’. De agenten zagen verder overal ‘dode vliegen, lege tonnen, hondenkommen, en botte instrumenten zoals ketting- en cirkelzagen’. Volgens Reuters bevatten meerdere lichaamsdelen die via bedrijven zoals MedCure verkocht zijn, mogelijke ziektes als hiv en hepatitus of bacteriën die nog steeds gevaarlijk kunnen zijn.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+