Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 8 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Harry Potter-game nieuwe opvolger Pokémon GO

Was jij ook dagenlang buiten toen Pokémon GO net uit was? Dan hebben we zeer goed nieuws. ‘Ergens in 2018’ komt er namelijk een Harry Potter-game voor de smartphone! Deze game zal gemaakt worden door de makers van Pokémon GO. Eerder waren er al geruchten dat het spel uit zou komen, nu is het zeker.

Wizards Unite

Ontwikkelaar Niantic heeft dit bekendgemaakt tegenover TechCrunch. De smartphonegame Harry Potter: Wizards Unite komt ergens in 2018 uit. Wanneer precies, is nog niet bekend.

Hoe het spel er in details uit gaat zien, wordt nog niet verteld. Niantic zegt enkel dat het spel gebruik zal maken van augmented reality. Dit is een functie waarbij digitale objecten bovenop een camerabeeld van de echte wereld worden getoond. Dit werd ook gebruikt bij Pokémon GO, waardoor je de monsters kon vangen.

Niantic maakte in september bekend dat ze zoeken naar mogelijkheden om audio te gebruiken voor de toekomstige games. Het bedrijf stelde dat het rechtop houden van een smartphone voor een langere periode mensen ‘eruit laat zien als idioten’. Het is, mede door deze opmerking, goed mogelijk dat de Harry Potter-game gebruik maakt van audio als manier om spelers op de hoogte te stellen van belangrijke dingen in de buurt. Hoe cool is dat?

https://twitter.com/BiStonerGH/status/928324819908689920

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.