Camera videoOnur for president! ‘Doe mij maar meer spoor!

Onur Yürükel (28) uit Deventer is hoofdconducteur bij NS. Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Anne-Fleur Pel'

Anne-Fleur Pel

19 SEP 2017

Onur Yürükel (28) uit Deventer is hoofdconducteur bij NS en valt in die functie onder het ministerie Infrastructuur en Milieu. Als hij beheerder was van de schatkist dan zou dit zijn troonrede zijn.

„Waar ik trots op ben is dat we de laatste tijd zoveel leuke en positieve reacties krijgen van reizigers over dat we op tijd rijden, de proef met elke 10 minuten een trein en natuurlijk de goede en leuke samenwerking tussen de collega’s. En dat ik tijdens mijn werk echt mijzelf kan zijn op de trein.

Groet elkaar!

Het gaat al best goed, maar als ik dan toch een tip mag geven dan mogen we wel wat meer begrip voor elkaar hebben. Het is supersimpel en het begint al bij gewoon vriendelijk zijn, elkaar groeten en je medereizigers onderweg helpen.

Waar ik in mijn werk tegenaan loop is dat het deze maand best druk is in de trein en dat is vervelend. Ik probeer dan de sfeer erin te houden en iedereen te laten lachen onderweg, maar ik snap ook wel dat niet iedereen daarop zit te wachten. Ik zou reizigers ook wel willen vragen om een beetje meer op te letten bij het in- en uitstappen. Ze staan vaak allemaal bij dezelfde deur te wachten. Als je een stukje verder loopt, dan is er meestal meer ruimte en kunnen we ook weer op tijd vertrekken.

Flexibel reizen is de toekomst

We doen op dit moment alles om Nederland te laten zien dat we niet voor niets al meer dan 175 jaar onderdeel zijn van de Nederlandse samenleving. We zetten ons echt met z’n allen maximaal in voor een fijne treinreis. Dat mag iedereen weten en ik hoop dat mensen dat ook echt zien. Ik hoop dan ook echt dat we over 20 jaar nog steeds reizigers door heel Nederland mogen vervoeren en reizigers de mogelijkheid hebben om flexibel te reizen.

Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik een paar miljoen extra uit de schatkist aan de reizigers uitgeven. Het is in Nederland gewoon druk en dat weten reizigers ook wel, maar het zou super zijn als er meer spoor was zodat we meer treinen kunnen rijden. Dit kost natuurlijk veel geld, dus daar zou ik het aan uitgeven.

Mijn boodschap aan de samenleving is: wees gewoon een beetje lief voor elkaar! In de trein bijvoorbeeld, sta op als een oudere de coupé binnenstapt. Het is een kleine moeite. Ook als iemand veel bagage heeft of moeite heeft met een kinderwagen, help gewoon even. Als je dit doet krijg je ook altijd een glimlach terug en dat maakt je eigen dag toch ook weer een stuk leuker.”

Meer troonredens van millennials:


Log in om een reactie te plaatsen

Views

41

Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege salmonella

Kijk uit met babyvoeding van Kruidvat/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

47 MIN

Winkelketen Kruidvat heeft een belangrijke oproep gedaan aan mensen die de afgelopen maanden babyproducten in huis hebben gehaald. Het is oppassen geblazen, want verschillende producten kunnen besmet zijn met salmonella.

Uit voorzorg

Sneeuw zorgt voor spanning en trots bij Buienradar

Nederland werd maandag wederom bedekt onder een laag sneeuw. Foto: ANP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

2 UUR

Het is stil op de werkvloer bij Buienradar. Normaal gesproken krioelt het er van de medewerkers, maar in verband met de sneeuwval is er nu slechts een handjevol mensen aanwezig. „Als meteoroloog moet ik natuurlijk wel aanwezig zijn”, zegt Jennifer Faber. „De mensen die aan de website werken en social media bijhouden kunnen prima thuis werken, maar ik heb nu eenmaal alle apparatuur nodig om zo goed mogelijk de weersverwachtingen te verzorgen. Bovendien verzorgen we vanuit hier de uitzendingen voor RTL.”

Sneeuw in Alaska. Foto: Marianke P

Nederlanders in het buitenland over ‘echte sneeuw'

In Alaska kijken ze niet op van een beetje sneeuw. Foto: Marianke P

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

2 UUR

Na wat natte sneeuw, was het afgelopen weekend dan eindelijk zover: de eerste echte sneeuw viel. En dat hebben we geweten ook, het land was in rep en roer en ook op social media konden we genieten van mooie plaatjes van witte lappendekens. Behalve dat de sneeuw ook heel mooi kan zijn, brengt het elke keer opnieuw weer de nodige chaos met zich mee. Denk aan lange files, treinen die uitvallen en glibberende valpartijen.

Camera videoLiveblog code rood: sneeuw legt Nederland plat

Fietsen een sneeuwbui in Rotterdam ©ANP

Foto van 'Metro'

Metro

3 UUR

Het KNMI gaf rond het middaguur code rood uit vanwege hevige sneeuwval. Dit is de zwaarste categorie op het gebied van weerwaarschuwingen. Het weeralarm geldt voor bijna heel Nederland op de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Limburg na, hier geldt code oranje Er wordt een zeer zware avondspits verwacht, het openbaar vervoer is ernstig verstoord en de sneeuwval gaat tot in de avond duren. Op dit moment trekt er een sneeuwfront vanaf het zuiden naar het noorden. Dit bericht wordt aangevuld.

Update 17.42

Mannen met een buikje populair in datingapp

Een buik(je) is voor vrouwen die op zoek zijn naar een date vaak geen probleem.

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

3 UUR

Vrouwen die op zoek zijn naar een date hebben natuurlijk het liefst een man met een sixpack, brede armen en een stevige borstkas om tegenaan te kruipen, maar mannen met een buikje hoeven niet te wanhopen. Uit onderzoek van datingapp The Inner Circle onder tweeduizend Nederlandse gebruikers blijkt dat heren met een paar kilootjes te veel 2,5 keer meer kans op een match hebben dan lange of dunne mannen.

Yes: deze leerlingen krijgen ijsvrij van hun school

Camera videoYes: deze leerlingen krijgen ijsvrij van hun school

Een ochtend niet in het barre winterweer naar school fietsen Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

VANDAAG, 12:13

Het is deze maandag een van die zeldzame dagen dat het zomaar zou kunnen: vrij krijgen van school vanwege de weersomstandigheden. Op een aantal scholen in Nederland mogen de leerlingen thuisblijven.

Het gaat onder meer om het 4e Gymnasium in Amsterdam, het Amadeus Lyceum in Vleuten, het Coornhert Gymnasium in Gouda en het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn.

Verdachte aangehouden in zaak Milica van Doorn

Verdachte aangehouden in zaak Milica van Doorn

Milica van Doorn Foto: Politie

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 10:34

Er is een doorbraak in het zaak omtrent Milica van Doorn. In 1992 werd de toen 19-jarige vrouw verkracht en vermoord. De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden.

Maandagochtend heeft er een persconferentie plaatsgevonden in het politiebureau van Zaandijk. De verdachte is zaterdag opgepakt. Hij moest verplicht dna afstaan en er bleek een match te zijn met het daderprofiel. De familie van Milica is zondag ingelicht, een emotioneel moment, vertelt de politie. Dinsdag zal de verdachte worden voorgeleid aan de rechter commissaris.