Vermissing: alles over 3 hoofdpersonen Haaksbergen

Björn en Derya

Foto van 'Wouter van Loon'

Wouter van Loon

3 AUG 2017

Björn, Derya en Joey uit Haaksbergen vertrokken 30 juni naar Turkije, en raakten alle drie vermist. Björn lag zwaargewond in het ziekenhuis en verdween daarna met zijn vrouw Derya. Joey zou heimwee hebben gekregen, waarna er niets meer van hem werd vernomen. Een overzicht van wat we weten over de drie hoofdpersonen in de vermissingszaak.

Björn

De 34-jarige Björn Breukers is getrouwd met de van oorsprong Turkse Derya Ün (26). De twee besluiten naar Turkije af te reizen om daar een nieuw leven op te bouwen. Ze hebben een stuk grond gekocht bij de stad Silifke, waar ze een huis zullen bouwen.

Niet lang na hun aankomst belandt Björn in het ziekenhuis. Hij heeft wonden over zijn hele lichaam, maar die zijn niet erg diep, meldt het ziekenhuis tegen het AD. Hij verklaart later tegen de politie dat hij gevallen is.

Björn wil graag naar een ander ziekenhuis, in Antalya. Het is een paar uur reizen, en de artsen raden dat af.

Derya

Het ziekenhuis in Antalya is ook voor Derya niet onbekend. Zij kreeg daar in mei namelijk een nieuwe nier - die haar man Björn heeft afgestaan. Ondanks het negatieve advies van de artsen, pikt Derya haar man op om toch naar dat ziekenhuis te gaan.

Maar ze komen daar nooit aan. Het stel is daarop wekenlang vermist. Haar Turkse familie doet op 27 juli aangifte van de vermissing van Björn en Derya. Pas vorige week duiken Björn en Derya weer op.

Afgelopen zondag komt het stel weer in beeld. Derya stuurt berichtjes aan haar familie, en probeert contact te zoeken met de broer van Björn. Ook melden ze zich op de Nederlandse ambassade in Ankara, waar ze eerder al bij een tankstation zijn gezien. Ze stellen dat ze hun paspoorten kwijt zijn geraakt.

Joey

Joey

Dan is er nog een derde hoofdpersoon: de 21-jarige Joey Hoffmann, een vriend van Björn en Derya. Hij is meubelmaker, en goed met zijn handen. Joey reist daarom mee om zijn vrienden te helpen klussen aan hun nieuwe huis.

Maar nog geen week later zou Joey heimwee hebben gekregen, luidde het eerste verhaal. Met het geld dat hij van Björn en Derya krijgt, zou hij een taxi naar Adana hebben genomen, om van daar terug naar huis te vliegen. Dat gebeurde kort voordat Björn in het ziekenhuis belandde.

Maar Joey verdwijnt dan spoorloos. Hij heeft waarschijnlijk het vliegtuig nooit gepakt - de politie gaat er in elk geval van uit dat hij nog in Turkije is. Zijn broer Robin krijgt op 4 juli voor het laatst een berichtje van hem. Later krijgt hij van Björn en Derya nog een berichtje, laat hij aan RTL Nieuws weten: „Hey, Joey komt jullie kant op, is hij al over? Hou ons op de hoogte.” Maar hij krijgt geen contact meer met Joey.

Het onderzoek

De Nederlandse en Turkse politie moeten in het onderzoek goed samenwerken: de informatie die in Turkije wordt gevonden, wordt in Nederland geverifieerd en andersom. Björn en Derya worden niet als verdachten gezien in de vermissing van Joey, maar worden wel vastgehouden. Zij zijn immers degenen die Joey voor het laatst hebben gezien, stelt de politie tegen De Telegraaf.

Donderdag gaat de politie met het stel naar de plaats waar Björn is gevallen. Daar zou hij Joey voor het laatst hebben gezien, vertelt hij tegen De Telegraaf. Ze zouden autopech hebben gehad, en gingen daarop te voet verder. Maar Joey was het niet eens met Björn en Derya over de route. Daarop zouden ze zijn opgesplitst, en is Joey nooit meer teruggezien.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

300+

Domien: 'Je even terugtrekken wordt lastig'

Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Het Glazen Huis heeft een metamorfose ondergaan, hij zal dit jaar volledig van glas zijn. Vooral bij 3FM-dj Domien Verschuuren zorgt voor extra spanning: „De muren van de slaapkamer zijn ook van glas en overal hangen camera's. Je even terugtrekken wordt lastig'', vertelt hij.

„Maar aan de andere kant is het ook niet voor niks een glazen huis en maakt dit het wel heel echt. Je wilt mensen echt het gevoel geven dat ze een week lang samen met ons in het Glazen Huis wonen.'' Toch hoopt Verschuuren op een gordijntje. „Het is namelijk best heftig om mij 's ochtends vroeg te zien.''

Steeds meer zzp'ers in grote steden

Steeds meer zzp'ers in grote steden

Steeds meer zzp'ers in grote steden. Foto: Unsplash

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Nederland kent steeds meer ondernemers, de grote steden van Nederland tellen namelijk steeds meer eenmanszaken. Het aantal zelfstandigen zonder personeel is in tien jaar tijd verdubbeld, van 81.000 in 2007 tot 165.000 in 2017. In de rest van Nederland was de groei 79 procent

Eenmanszaken

D66 en CDA: weg met gasgestookte cv-ketel
Likeability of 3

D66 en CDA: weg met gasgestookte cv-ketel

CV instalatie voor verwarming en warm tapwater in huis. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

1 UUR

Nog een gasgestookte cv-ketel thuis? Hij zou moeten worden verbannen, vinden CDA en D66. Dat is beter voor het klimaat, voor Groningen en voor de portemonnee.

De beide regeringspartijen willen dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat een plan maakt om de gasketel ‘uit te faseren’. Ze wijzen erop dat ieder jaar 400.000 cv-ketels plaatsmaken voor nieuwe. Dat moeten voortaan moderne, zuinige ketels zijn, vindt Tweede Kamerlid Rob Jetten (D66). Bijvoorbeeld hybride cv-ketels, die vooral op elektriciteit draaien.

Er komt een sterrenregen boven Nederland

Er komt een sterrenregen boven Nederland

Met een beetje mazzel regent het woensdagnacht vallende sterren boven Nederland. Foto: Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

2 UUR

Heb je ooit een sterrenregen gezien? Misschien heb je dan in de nacht van woensdag op donderdag geluk! Met een beetje mazzel regent het dan vallende sterren boven Nederland. Tientallen meteoren per uur zullen door de lucht schieten, en op het hoogtepunt, donderdagochtend rond 04.00 uur, misschien wel 120 per uur.

Naar het oosten kijken

Baudet: VVD is een kutpartij

Baudet: VVD is een kutpartij

Thierry Baudet tijdens een congres van het Forum voor Democratie. / ANP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 22:08

Thierry Baudet, lijsttrekker van het Forum voor Democratie, heeft de VVD een kutpartij genoemd op Twitter. De politicus geeft tegenover Rutger Castricum van PowNed meer uitleg over zijn uitspraak.

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Man mag bij promotie geen vergiet en piratenpak aan

Leden van de Poolse Kerk van het Vliegend Spaghettimonster. Op het bord de tekst „Vrees het monster niet!" / EPA

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

VANDAAG, 20:57

Een man die lid is van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster mag tijdens zijn promotiezitting geen piratenpak aan en geen vergiet op zijn hoofd hebben. Dat heeft het College voor de Rechten van de Mens vandaag geoordeeld.

Normalerwijs dragen promovendi tijdens de zitting bij de TU Delft een traditioneel zwart rokkostuum. De man, Michael Afanasyev, wilde echter door zijn geloof in een piratenkostuum en met een vergiet op zijn hoofd komen, omdat zijn religie zou voorschrijven dat hij bij officiële gelegenheden zo gekleed is. De universiteit verbood dat echter en daarom diende hij een klacht in bij het CvRM.

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Twee kinderen komen om door ongeval Vlissingen

Ook de hulpdiensten konden de levens van de kinderen niet redden. / ANP Ginopress

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Door een ongeluk op de Sloeweg Noord in Vlissingen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen. Een driejarige jongen uit Hulst overleed ter plekke. Het vijfjarige zusje van de peuter bezweek later aan haar verwondingen. Het meisje was met een traumahelikopter zwaargewond naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

De auto waarin zij zaten kwam op de andere weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De dertigjarige moeder, die de auto bestuurde, is ook naar het ziekenhuis gebracht. Ook de mannelijke bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.