Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 28 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Echtpaar geeft na 45 jaar werk als folderbezorger op

Het was 45 jaar geleden toen de 14-jarige Els Sym uit Andijk voor het eerst begon met het bezorgen van folders. Haar man Anton deed al snel mee met het invouwen en sorteren. Na al die jaren vind het echtpaar het nu goed. Ze gaan met folderpensioen en stoppen nu echt met het bezorgen van de folders in Andijk.

Het is ook vooral het salaris waarom Els stopt met het bezorgen. Ze verdiend er namelijk maar 2,35 per uur mee, zo vertelt ze aan RTV Noord Holland. „Het is misschien een leuke bijverdienste voor kinderen in Amsterdam die huis aan huis kunnen bezorgen, maar wij moeten met 1.000 folders heel Andijk door.” Toch zitten er voor Els wel voordelen aan het werk als folderbezorger. „Lekker in de buitenlucht werken met hier en daar wat aanspraak, dat is gewoon leuk.”

Els en haar man Anton hebben in de afgelopen 45 jaar hun werk zeer serieus genomen. „We zijn altijd doorgegaan, ook tijdens de vakanties”, zo zegt Anton. Wanneer het stel op vakantie ging, kwamen ze speciaal tijdelijk terug om Andijk van folders te voorzien. „Nu kunnen we misschien een keer wat langer, maar we zullen het wel erg missen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.