Column GVB: Verrassingsdag

14 september 2017 om 11:00 door Iris Hermans
Column GVB: Verrassingsdag

Inge Keur, aangenaam. Ruim twintig jaar geleden neergestreken in Amsterdam en nooit meer weggegaan. Ik hou van deze stad. GVB is mijn plek, de reiziger mijn drijfveer. Daarom ben ik als manager als een vis in het water bij Verkoop en Service. Ik neem je de komende tijd graag mee in de vragen, klachten en complimenten die wij binnenkrijgen.

Nieuwe buschauffeurs gezocht!

Binnen 3 jaar hebben we 200 nieuwe buscollega’s nodig, omdat veel van onze huidige chauffeurs met pensioen gaan. Dat is wel een dingetje, want waar vind je zo snel 200 nieuwe collega’s? Het wordt een uitdaging, maar we zijn op de goede weg. We horen namelijk bij de drie beste werkgevers van Amsterdam. Toch hebben veel mensen die ons bedrijf niet goed kennen een verkeerd beeld van ons, maar ook van het beroep van buschauffeur. Veel mensen denken bijvoorbeeld dat je niet meer naar de sportschool hoeft als je bij ons op de bus rijdt. Die mensen moeten we teleurstellen: onze bussen hebben gewoon stuurbekrachtiging.

Ook moet je de stad door en door kennen. Buschauffeurs rijden niet het bekende rondje om de kerk. Sterker nog: dagelijks leggen onze 200 bussen 44 verschillende routes af - in Amsterdam. Én je weet nooit wie of wat je onderweg tegenkomt. Een vriendelijk gezicht is wel de basis voor het rijden van een bus. Neem buscollega Ruud die laatst via Facebook een mooi compliment kreeg van een reiziger die eigenlijk te laat was en al druk bellend de bus in kwam rennen. Ruud begroette hem enthousiast en zei: ‘Jij bent écht de laatste’. Hierdoor was het ijs meteen gebroken.

Ook de tijd dat je reizigers uitsluitend van A naar B bracht, is al lang voorbij. Onze medewerkers zijn vakmensen en gastvrije collega’s. Als je bij ons komt werken, maak jij het verschil of iemand een aangename reis heeft of niet. Met het halen van je groot rijbewijs kunnen we je helpen via ons uitzendbureau, maar een goed en gastvrij hart moet je van nature meebrengen.

De mensen die op onze wervingsdagen voor buschauffeurs komen, komen uit alle sectoren. We hebben voormalig politieagenten, accountmanagers, docenten Frans, ex-piloten, bouwvakkers en horecatijgers in dienst. Ze hebben één ding gemeen: ze houden van mensen én Amsterdam!

Neem collega Esther. Zij heeft 27 jaar bij de politie gewerkt en daar zelfs als rechercheur gewerkt. Na een aantal jaar bij het streekvervoer werkt ze sinds 2 jaar bij ons. Ik kwam haar laatst tegen en toen zei ze: “De stad beweegt continu, er is altijd rumoer en wordt veel gelachen. Met reizigers, maar ook met collega’s onderling. Een werkdag bij GVB is altijd een verrassingsdag.”

En, ja natuurlijk hopen ook wij stiekem op een verrassing. Zoals nu, met onze zoektocht naar 200 lieve, fijne nieuwe buscollega’s. We zijn benieuwd, is jouw werk ook altijd een verrassingsdag?

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!