Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Deze pinguïn met watervrees krijgt zwemles

Charlotte heeft een fobie voor water. Dat kan, maar als je een pinguin bent is dat toch wel zeldzaam. De meeste pinguïns springen namelijk voordat ze hun donsveren kwijt zijn al in het water.

Lees ook: Pinguïnkuiken laat harten smelten

Wilde pinguïns wennen al snel aan het water. Ze moeten wel, want het is hun belangrijkste bron van voedsel. Vissen vangen ze niet op het droge. Daardoor leren pinguïns ook al vrij snel zwemmen, door naar hun moeder te kijken. Maar Charlotte is een beetje verwend, ze leeft al sinds haar geboorte in een dierenpark in Gloucestershire. Een eigen visje vangen is niet aan de orde voor Charlotte, haar verzorgers brengen haar portie vis gewoon bij haar.

Zwemles

Het gevolg daarvan is dat Charlotte weigert om te zwemmen. De loopvogel doet haar uiterste best om haar veren droog te houden. Toen de verzorgers dit opmerkten, bedachten ze een plannetje. De hulp van surrogaatvader Alistair Keen, die Charlotte een lange tijd de fles gaf, werd ingeroepen. Met een duikbril en een snorkel geeft Keen nu zwemles aan Charlotte. De foto’s van Charlotte’s recente zwemlessen zien – min of meer – veelbelovend uit. Ze heeft in ieder geval al een keer geplonsd!

Lees ook: Babypinguïns uit aquarium verdwenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.