Good vibes

Foto: Colourbox

Goedkoop of gratis trouwen populair

Foto: Colourbox

Foto van 'Jennifer Schoorlemmer'

23 MEI 2016

Goedkoop trouwen is populair onder bruidjes en bruidegoms. Zo’n één op de drie huwelijken worden zo goedkoop mogelijk afgesloten. In Groningen trouwt bijna 70 procent van de mensen gratis of via budgetplechtigheid.

Het AD vroeg het na bij de dertig grootste gemeenten.

Wachtlijst

Sommige gemeenten hebben dagen waarop je gratis kan trouwen. Die dagen zijn populair: er is zelfs een lange wachtlijst voor. Daarom hebben veel gemeenten een budgethuwelijk of ook baliehuwelijk. Voor 150 euro kan je dan aan een loket trouwen: zonder muziek, uitwisselen van ringen of snotterende (schoon)ouders op de achtergrond.

Dat moet anders kunnen, toch? Met deze tips kan je toch een leuke ceremonie organiseren voor een kleinere portemonnee.

1 Bepaal je budget

Als je van te voren weet wat je budget is, kan je ook beter inschatten wat de mogelijkheden zijn. Houdt altijd rekening met onverwachte kosten: maak hier ook een potje voor.

2 Stel prioriteiten

Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, is het slim om prioriteiten te stellen. Met een beperkt budget moet je keuzes maken. Bedenk vooraf waarin je wilt investeren: bijvoorbeeld een goede fotograaf en een droomlocatie.

3 Bepaal hoeveel gasten je uitnodigt

Het verschilt nogal of jij tien of 100 gasten uitnodigt. Hoe minder gasten: hoe goedkoper de ceremonie.

4 Het hoeft geen fortuin te kosten

Je kan bijna overal op besparen: decoratie, bloemen, locatie, eten en drinken. Zelfs trouwkleding hoeft niet duur te zijn. Maar vergeet niet dat dit een mooi moment voor jullie zou moeten zijn. Je kan daarom best iets meer uitgeven aan iets wat jij echt belangrijk vindt.

5 Doe het gewoon zelf

Het internet is je vriend: hier vind je talloze, gemakkelijke how-to’s om bijvoorbeeld zelf decoraties te maken. Het kost misschien iets meer tijd en moeite, maar het kan je toch geld schelen.


Views

700+

Vrouw filmt hoe vriend seks heeft met haar hond

Ter illustratie: een Maltezer leeuwtje / Colourbox

Foto van 'Sabine de Lucht'

19 APR 2016

Princess, het hondje van een 43-jarige vrouw, verstopte zich opeens voor haar vriend Jesus Gutierrez. Omdat de bazin van het dier het gedrag niet vertrouwde, zette ze een camera in het appartement. Deze maakte later schokkende beelden.

Seks

Rond 16.00 uur in de middag nam de camera op hoe Gutierrez een half uur lang seks had met het Maltezer leeuwtje. De openbare aanklagers verklaren dat de hond in de video „erg gestrest lijkt”, aldus New York Daily News.


Views

2k+

Deze man weet hoe het is om dood te zijn

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

28 FEB 2015

Het is een vraag die iedereen zichzelf wel eens gesteld heeft, maar waar niemand een antwoord op heeft: Hoe voelt het om dood te zijn. Of toch? Een man uit Zweden beweert dat hij twee keer heeft ervaren hoe het was om dood te zijn. Dinsdag deed hij zijn verhaal op Reddit.

'Twee keer gestorven'

Sasha Eliasson zou tot twee keer toe zo’n twee minuten klinisch dood zijn geweest. De eerste keer dat hij ‘stierf’ was in juni 2014, toen hij betrokken was bij een motorongeluk. De tweede keer dat hij overleed was enkele maanden later, toen hij na een operatie een overdosis aan pijnstillers had ingenomen.


Views

2k+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+

14-jarig meisje in 22 uur tijd 110 keer verkracht

Foto van 'J. Geerdink'

21 JAN 2016

Een nu 25-jarige Engelse vrouw heeft onthuld dat ze op 14-jarige leeftijd door haar vakantieliefje werd verkocht als seksslaaf. Op zeker moment werd de tiener zelfs in 22 uur tijd door 110 verschillende mannen verkracht. Dat schrijft Megan Stephens - niet haar echte naam - in haar boek Bought & Sold.

Megan was met haar moeder op vakantie in Griekenland toen ze als een blok viel voor de Grieks-Albanese loverboy Jak. Ook haar moeder vond in een bareigenaar een nieuwe liefde, waarop beide dames besloten niet terug naar Engeland te keren.

Begerig


Views

1k+