Evie Westland
Evie Westland Lifestyle 23 mei 2016 / 13:59 uur

Regen? Zo houd jij je kapsel in toom

Je hebt ongetwijfeld wel gemerkt dat het vandaag behoorlijk regent. Naast files en overvolle treinen zorgt dit onherroepelijk voor ander ochtendleed: pluizend haar.

En je had vanochtend nog wel zo je best gedaan om er vandaag representatief uit te zien. Hoe komt het toch dat de regen het slechtste in onze lokken naar boven haalt? En belangrijker nog: wat kun je eraan doen om dit in het vervolg te voorkomen?

Droog haar is een no go

Hoe droger je haardos, des te meer last je hebt van pluizend haar bij vochtig weer. De buitenste laag managet namelijk de hoeveelheid water in het haar. Als die hoornlaag helemaal intact is, houdt hij genoeg vocht binnen. Maar vaak raakt deze laag beschadigd door oververhitting, een permanent, slijtage of chemicaliën in haarverf.

Zo’n beschadigde hoornlaag zorgt voor poreus en droog haar. Hierdoor ‘zuigt’ het haar als het ware een overschot aan water uit de lucht, om het tekort aan vocht aan te vullen. Dit zorgt ervoor dat het haar pluist en krult. Dit effect is minder heftig op goed gehydrateerd haar.

5 tips: Zo voorkom je pluizig haar

1. Gebruik zo min mogelijk haarproducten
Overmatig gebruik van gels en crèmes maakt het haar zwaar. Gebruik daarom een keer per week een zuiverende shampoo, om de resten van deze producten kwijt te raken. Als je toch graag een haarproduct gebruikt, kies dan een lichte haarspray om zo wat volume aan de haarwortels te geven.

2. Föhnen
In plaats van je haar te föhnen, kun je het beter aan de lucht laten drogen en met je vingers in model brengen. Föhnen onttrekt het vocht uit het haar en zorgt juist voor extra kroes.

3. Heet water
Wil je ’s ochtends écht goed wakker worden? Douche dan met koud water. Dit is niet alleen goed voor je huid, maar zorgt er ook voor dat je haar minder droog (en dus minder pluizig) wordt.

4. Borstelen
Gebruik liever een houten borstel in plaats van een kunststof exemplaar. Deze zorgen namelijk voor statisch en pluizig haar.

5. Alcohol
Wil je toch graag haarproducten gebruiken om je haarlokken in toom te houden? Check dan even de bijsluiter en zorg ervoor dat je sprays of mousses zonder alcohol gebruikt. Alcohol zorgt er namelijk voor dat – je raadt het al – je haar uitdroogt. Ga in plaats daarvoor voor zogenaamde Anti-Frizz haarproducten.

Heb jij nog goede tips om pluizend haar te voorkomen? We horen ze graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Regen? Zo houd jij je kapsel in toom
Sluiten