Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

KLM-crew staakt in januari: mogelijk geen vluchten

Van plan om in januari met KLM te vliegen? Kijk dan even uit op 8 januari: een deel van het cabinepersoneel van KLM geeft aan die dag te gaan staken.

En dat kan nare gevolgen hebben voor jouw vlucht. De staking kan namelijk betekenen dat er die dag minder, of wellicht helemaal geen KLM-vluchten vertrekken vanaf Schiphol, volgens vakbond FNV.

Steward of stewardess minder

De bond protesteert daarmee tegen een besluit van de KLM van ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

Volgens KLM hebben de maatregelen geleid tot een hogere werkdruk en minder aandacht voor de passagiers. 
Het is niet de eerste keer dat KLM actie voert vanwege deze maatregel: eerder waren er al stiptheidsacties en korte werkonderbrekingen gehouden. Dit zou echter de eerste keer in de geschiedenis van KLM zijn dat het cabinepersoneel de volledige dag staakt.

Tussendoor is ook met KLM onderhandeld over een nieuwe cao. Het was de bedoeling dat daarin alternatieve besparingen zouden worden vastgelegd, zodat het terugdringen van de bemanning kan worden teruggedraaid. Dat is tot dusver niet gelukt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.