Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Tech 4 dec 2017 / 09:13 uur

Netflix populairder dan ooit, hint op komst Friends

Dat de term Netlix & Chill voor menig Nederlander niet als onbekend in de oren klinkt, blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Telecompaper. Bijna één op de drie smartphonebezitters heeft de app van Netflix op zijn toestel staan. Dat komt neer op ongeveer vier miljoen mensen. Het merendeel hiervan (2,7 miljoen mensen) gebruikt de app minstens één keer per week. Gemiddeld wordt twee uur per week gekeken.

Populair

De streamingdienst is vooral onder jongeren zeer geliefd. Meer dan twee derde van de tieners heeft de Netflix app op zijn smartphone. Bij de 65-plussers is dat minder dan een op de tien.Telecompaper stelde eerder al vast dat één op de drie huishoudens een abonnement heeft op Netflix. Het maakt Netflix veruit de populairste streamingdienst.

Eerder dit weekend kwamen de geruchten op gang dat de Amerikaanse hitserie Friends eindelijk te bekijken zou zijn op de Nederlandse Netflix. Op het Twitter-account van de streamingsdienst werd gehint op de komst van de serie door middel van een tweet. Het bericht bevatte een vriendschapsverzoek van zes mensen.

Friends

Van wie zou dit verzoek anders kunnen zijn dan Monica, Ross, Rachel, Chandler, Phoebe en Joey? Het feest op twitter barste los, totdat het na navraag door het AD slechts bleek te gaan om een gerucht. Netflix wil het gerucht echter niet ontkennen of bevestigen. Er is dus nog ruimte voor hoop dat ook wij binnenkort kunnen genieten van de zes vrienden die hun leven delen in New York.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix populairder dan ooit, hint op komst Friends
Sluiten