Travel

Likeability of 5

In deze Europese landen kun je de taxi beter laten

Dat een taxi duurder is dan het openbaar vervoer in de meeste steden weten we wel, maar zo duur.... / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

6 NOV 2017

Stedentripje in Europa op de planning? Vaak kun je voor best leuke prijsjes zo naar Barcelona, Praag of Kopenhagen vliegen. Maar de reis vanaf het vliegveld naar de grote stad kan dan nog wel eens duurder uitpakken dan je gehoopt had.

En dan sta je vaak ook nog voor een lastig pakket: taxi of toch maar met het ov? Als de taxi's hartstikke goedkoop zijn in verhouding met Nederland, dan is dat vaak een keuze die men toch wel prefereert. Maar hoe weet je nou wat de 'beste' keuze is?

Je moet rijk zijn in Reykjavik

Die 'beste keus' verschilt natuurlijk per stad. In Reykjavik is het bijvoorbeeld ont-zet-tend duur om een taxi te pakken: daar betalen reizigers zo'n 147 euro (!) voor een ritje naar het centrum. Als ze voor het ov gaan kost het ook best wat, maar met 21 euro is dat nog altijd een 126 euro goedkopere optie, blijkt uit onderzoek van reiszoekmachine KAYAK.nl.

Wie in Reykjavik de taxi neemt moet diep in de buidel tasten. / Colourbox

Wat ook belangrijk is voor reizigers, is de tijd die de reis vanaf het vliegveld naar de stad kost. Wie in Kopenhagen bijvoorbeeld de metro naar het centrum neemt, is daar in 13 minuten vanaf het vliegveld. Met een taxi ben je al gauw 20 minuten kwijt en het is ook nog eens veel duurder (met het openbaar vervoer ben je zo'n 5 euro kwijt, met de taxi 40).

Gelijke reistijd

In grote steden als Rome, Parijs en Milaan ben je qua reistijd met zowel het openbaar vervoer als met de taxi al snel zo'n 40 minuten kwijt en is het dus zaak om te kijken wat je wilt uitgeven aan je reis naar de stad. Ga je comfortabel voor een taxi, dan ben je in Rome zo'n 50 euro kwijt, Parijs zo'n 60 euro en naar Milaan kan het al snel rond de 95 euro kosten om vanuit Malpensa Airport naar de stad te komen.

Het goedkoopste taxiritje vanuit het vliegveld naar de stad heb je in Lissabon, waar je zo'n 10 euro betaalt voor een taxirit van zo'n 7 kilometer. Openbaar vervoer is daar ook hartstikke goedkoop: voor 1.90 euro ben je in het stadscentrum.

In Parijs kun je qua reistijd net zo goed het openbaar vervoer nemen. / Colourbox

En Nederland?

Hoe het met de prijzen van het openbaar vervoer en de taxi in Nederland gesteld staat? Uit het onderzoek blijkt dat toeristen vanaf de vliegvelden in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven in minder dan een half uur in het centrum kunnen staan, zowel met het openbaar vervoer als met de taxi.

Dit is sneller dan het Europese gemiddelde dat op 33,5 minuten ligt. Qua prijzen ligt het openbaar vervoer aan de hoge kant, met name voor een reis richting Amsterdam centrum. Hier betalen reizigers gemiddeld 4,20 euro voor, wat betekent dat het in maar liefst veertien Europese steden goedkoper is om het centrum te bereiken.

Toch is een ritje met het openbaar vervoer nog altijd goedkoper dan de taxi, waarmee je in alle drie de steden vrijwel even lang onderweg bent. Voor wie op budgetreis is, is er dus eigenlijk maar één boodschap: neem het openbaar vervoer.

BEKIJK OOK


like
user_4fba20f676f2a4c7caaf7694024c4d15a36d31a6_avatar

Views

300+

Speciale Hello Kitty-trein rijdt vanaf eind juni!

Er zijn al Hello Kitty-cafés en hotelkamers. Vanaf 30 juni rijdt er ook een speciale Hello Kitty trein door Japan. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

21 MEI 2018

Openbaar vervoer is nog nooit zo schattig geweest! Vanaf 30 juni zal er een unieke Hello Kitty trein door Japan rijden.

Dat Hello Kitty populair is in Japan is niet nieuw, zo bestaat er al een speciaal Hello Kitty-café. Maar de West Japans Railway is een stapje verder gegaan en heeft een speciale Hello Kitty trein ontworpen. En die staat garant voor heel veel roze! Stoelen, ramen, hoofdleuningen; alles is in het thema van het populaire cartoonfiguurtje.

Aan alles is gedacht

De trein rijdt van Osaka naar Fukuoka. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je je zult vervelen aan boord van de trein want er is genoeg te doen. In de "Hello! Plaza-wagon" is er een mini-expositie te zien van Hello Kitty en er is zelfs een winkeltje aanwezig waar je alle nodig souvenirs kunt kopen. Ook is er een wagon met een speciale photo-booth, zodat je dit bijzondere treinritje kunt vastleggen.

BEKIJK OOK


Views

2k+

Dit zijn de 8 bekendste straten ter wereld

Broadway is één van de bekendste straten ter wereld. / Colourbox

Foto van 'Daisy Heyer'

19 MEI 2018

Het leukste aan reizen? Eten, mooie gebouwen, leuke winkeltjes en souvenirs verzamelen denken wij zo. Maar wat we vaak vergeten is dat we tijdens onze reizen ook heel wat bekende straten bezoeken. De bekendste hebben we even voor je op een rijtje gezet. Welke heb jij bezocht?

Broadway

Je ziet deze straat in honderden films en series, er wordt over gezongen in liedjes en er zijn tientallen musicals te zien: we hebben het natuurlijk over Broadway. En dan wel Broadway Manhatten, New York, want elders in Amerika is die straat vaak lang niet zo sprankelend als daar.

Champs-Élysées

De bekendste straat uit Parijs en daarbij ook een supermooie: de Champs-Elysées. Toen Lodewijk XIV deze straat ooit in het leven riep, had hij vast nooit bedacht dat het later als één van de modernste en rijkste straten van Frankrijk zou worden gezien. En met de Arc de Triomphe op loopafstand is het ook een onwijs drukbezochte straat.

La Rambla

Wie kent deze straat in barcelona nou niet? Als je in de Spaanse stad geweest bent, kun je de Ramblas bijna niet gemist hebben. Het is er druk, toeristisch en het stikt er van de eettentjes waar je beter niets wil eten als je niet veel te veel geld voor veel te weinig (lekker) voedsel kwijt wilt zijn, maar gezellig is het er zeker.

Hollywood Boulevard

Hallo, the rich and famous hebben hier allemaal een wandelingetje gemaakt. Dat wil trouwens niet zeggen dat het echt een prachtige boulevard is: Hollywood Boulevard en haar Walk of Fame valt voor velen toch een beetje tegen in real life. Maar ach, je moet er geweest zijn.

Abbey Road

Dit is absoluut de bekendste straat in Londen en waarschijnlijk van heel Engeland. De straat is wereldberoemd geworden met dank aan The Beatles, die hier de bekende foto op het zebrapad maakten. Een foto die jij – als je er een keertje geweest bent – vast en zeker hebt nagemaakt.

Khao San Road

Lekker eten zeiden wij toch? Nou, dat kan zeker als je deze straat in Bangkok hebt bezocht. Vers eten, goedkope souvenirs en een bruisend nachtleven staan allemaal symbool voor Khao San Road. Hier vind je vooral ontelbaar veel backpackers. Logisch ook, want alles hier is supergoedkoop.

Wall Street

Nog een straat in Amerika waar je niet omheen kunt: Wall Street. Het is de belangrijkste straat op het gebied van de Amerikaanse economie en misschien wel de bekendste ‘economiestraat’ ter wereld. In ieder geval speelde Leonardo een prettig rolletje in een film die compleet over de praktijken van de mensen die hier werk(t)en gaat: Wolf of Wall Street. Kijken dus, voordat je langs gaat. Is leuk.

Unter den Linden

Dit is misschien wel de bekendste straat van Berlijn. Als je daar als toerist een bezoek aan de stad brengt is hij in ieder geval zeker de moeite waard om doorheen te wandelen,  want je komt langs onwijs veel bezienswaardigheden. De Brandenburger Tor, Alexanderplatz, het nationaal museum, de Berliner dom… je ziet ze allemaal voorbij komen als je deze 2 km lange straat bewandeld.

BEKIJK OOK


Views

3k+

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone
Likeability of 5

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Een vakantiefoto van Metro’s freelancefotografe Femmy Weijs.

In samenwerking met Asus

17 MEI 2018

Een hopelijk heerlijke zomer komt eraan. Tijd voor vakantiefoto’s! Maar hoe maak je nou de meest prachtige vakantiekiekjes met je smartphone?

Onvermijdelijk (en hartstikke leuk) natuurlijk, het schieten van vakantiefoto’s. Hoe maak je nou plaatjes van goede kwaliteit, waar je later met heel veel plezier naar kunt terugkijken? Computer- en smartphonefirma ASUS en Metro geven je tips waar op je op zou kunnen letten als je je vakantiefoto’s met je smartphone wil maken. De komst van de nieuwe ASUS ZenFone 5 (zie onderaan) heeft daar alles mee te maken.

Bereid je voor

Ga voordat je op vakantie gaat op zoek gaan naar voorbeeldfoto's van je bestemming. Google bijvoorbeeld eens op 'photography locations in’. Doe dat in het Engels, want dan vind je de meeste voorbeelden op het web. Zo kom je ook blogs tegen van mensen die de locatie al eerder bezocht hebben en zij geven tips voor mooie fotografielocaties.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Nog een favoriet van freelancefotografe Femmy Weijs.

Het weer

Daar ben je dan op je bestemming! Wanneer je een dag van te voren al weet dat je naar een fotografielocatie gaat, let dan even op het weer. Niet dat je er veel aan kunt veranderen… De momenten met het mooiste licht van een zonnige dag zijn: 10 tot 20 minuten voor zonsopkomst en na zonsondergang en een uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Kies in ieder geval momenten uit wanneer de zon niét op zijn hoogste punt staat.

Maak het spannend

Zorg dat je niet altijd standaard foto’s krijgt, maar maak ze eens wat spannender. Je hoeft je onderwerp niet altijd in het midden te zetten, maar speel eens met de compositie door je onderwerp meer naar links of naar rechts te schuiven.

Neem de tijd

Neem de tijd voor je foto's. Wanneer het op jouw fotografielocatie druk is met andere bezoekers, wacht dan een moment af wanneer deze mensen weer weg zijn. Dit geldt voor landschapfoto's maar ook voor portretfoto's. Probeer je achtergrond zo rustig mogelijk te krijgen.

Schiet maar raak

Maak altijd meerdere opnames. Wanneer je er maar één of twee maakt, zul je achteraf altijd zien dat iemand bijvoorbeeld net op dat moment zijn of haar ogen dicht heeft. Wanneer je meerdere opnames maakt, heb je thuis altijd wat te kiezen.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

De ZenFone 5. / ASUS

ZenFone5 denkt mee

ASUS start deze week met de pre-order voor de ZenFone 5 (399 euro) en deze ligt op 28 mei in de winkel. Deze smartphone wordt gezien als ‘je intelligente metgezel die altijd voor je klaar staat’. De Zenfone5 is meer dan een smartphone. Hij maakt perfecte foto’s (da’s goed nieuws voor je vakantie), zonder dat je er goed bij na hoeft te denken. Hij beschikt namelijk over kunstmatige intelligentie.

Het intelligente systeem met twee camera's (Sony IMX363 sensor) in de ZenFone 5 heeft geavanceerde AI-functies die anticiperen op je behoeften en zich aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kun je je concentreren op het onderwerp in plaats van op de camera. Voor het maken en bekijken van foto’s is het 19:9 All-Screen-Display een mooie tool, meldt ASUS.

Slimme accu

En oh ja, heb je je oplader tijdens een vakantiedag even niet bij je? De ZenFone5 gaat slim met zijn accu om. Je hebt dus een langere batterylife.

Belangstelling voor de pre-order? Dan klik je hier.

BEKIJK OOK


like
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

5k+

'Infinity-pool' blijkt mini-zwembadje

Jenny dacht dat er een groot zwembad bij haar hotel in Vietnam zou zitten. Helaas bleek de werkelijkheid iets minder mooi. Foto ter illustratie: Pexels

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 MEI 2018

Het blijft altijd een beetje spannend als je een vakantie boekt en het is toch elke keer weer afwachten of je boeking in werkelijkheid net zo mooi is als op de foto's. De Britse Jenny Kershaw dacht een prachtige infinity pool geboekt te hebben, maar was zwaar teleurgesteld toen ze haar hotel in Vietnam zag.

Tegenwoordig kun je met de juiste lenzen, belichting en filters een beetje hotelkamer nog omtoveren tot een droombestemming. Vooral zwembaden kun je met een beetje goede techniek heel knap op de foto zetten. Jenny dacht dat er een groot zwembad bij haar hotel in Vietnam zou zitten. Helaas bleek de werkelijkheid iets minder mooi.

Jacuzzi

,,Ons hotelzwembad in Vietnam. Booking.com vs de realiteit. We zijn er klaar mee!" schrijft Jenny op Twitter. Haar tweet is inmiddels massaal gedeeld. Door de hoek waarin de foto van de jacuzzi is genomen, lijkt deze veel groter dan dat deze in werkelijkheid is. Gelukkig kon Jenny er wel om lachen, maar een beetje teleurstellend was het wel.

Haar tweet werd ook opgepikt door Booking.com en zij vroegen Jenny direct om foto's van het zwembad, zodat ze de foto's op hun website konden aanpassen, meldt The Sun.


Views

4k+

Likeability of 5

Milieuvriendelijk reizen, hoe doe je dat?

Foto van 'Maartje Hensen'

16 MEI 2018

Eerlijk is eerlijk, reizen belast het milieu. Probleem nummer een is de milieubelasting van het vervoer naar je bestemming. Fossiele brandstoffen raken op, het draagt bij aan het broeikaseffect en het veroorzaakt luchtvervuiling. Problematisch dus. Maar je transport is niet het enige probleem. Vandaag vertellen we jullie hier meer over én vertellen we hoe je duurzamer kan reizen!

Transport

Wist je dat een vliegreis het milieu wel 7 tot 11 keer zoveel belast als dezelfde reis per trein? En het meest op een korte afstand, tot 700 kilometer? Daarbij is de bijdrage aan het broeikaseffect door vliegen 2 tot 4 keer groter dan met de auto.

Hoe kun je dus klimaatvriendelijker reizen? Het beste is om dichterbij, minder vaak en langer te reizen. Daarbij zijn de trein en bus de minst milieubelastende vervoersmiddelen. Als je toch moet vliegen, kies dan voor een vlucht zonder tussenlanding! De meeste brandstof wordt namelijk verbruikt tijdens het opstijgen en landen. Ook is een volle vlucht per persoon minder milieubelastend dan een lege!

Het is ook een slim idee om je uitstoot van broeikasgassen te compenseren. Investeer in duurzame energie, bosaanplant, betaal compensatie bij je vlucht of kies voor een duurzame reisorganisatie.

En qua vervoer op je vakantiebestemming: naast openbaar vervoer kun je natuurlijk het beste wandelen of fietsen! Zo stoot je helemaal geen fossiele brandstof uit en het is nog gezond ook.

Water & Energie

Hier kun je thuis al mee beginnen! Let op je water en energiegebruik. Zeker bij een zonnige vakantiebestemming douche je toch een keer per dag extra. Zonnebrand en zweet moeten er nou eenmaal worden afgespoeld. Kies ervoor om een keer kort koud te douchen. Dit is wel 50 keer minder belastend dan een warme douche en lekker verfrissend.

Wist je trouwens dat veel zonnebrand ongelofelijk schadelijk is voor koraal? De chemicaliën oxybenzone en octinoxaat kunnen koraal zelfs doden! Denk dus de volgende keer goed na wat je opsmeert, voordat je de zee in duikt.

Airconditioning is ook heerlijk met warm weer, maar gebruik deze met mate. Kies ook eens voor een kamer met ventilator in plaats van een airco, deze verbruikt veel minder energie.

Natuurlijk heb je een camera, telefoon, e-reader en misschien een tablet of laptop mee op vakantie. Het is een idee om te investeren in een zonne-oplader. Super milieu bewust en opladen kan zelfs op het strand.

Afval en plastic

Zeker in Azië is plastic een enorm probleem. Het is altijd een goed idee om voor een herbruikbare waterfles en een waterfilter te kiezen. Neem ook je eigen tassen mee voor boodschappen en sla plastic tasjes en rietjes af. In veel Aziatische landen kregen wij zelfs rietjes en een plastic zakje bij de koffie. Wat een onzin!

Gooi je afval weg op de plekken waar het hoort. Dat lokale bevolking alles op straat gooit, betekent niet dat dit een goed idee is om na te doen.

Als je kunt duiken, weet je dat er ongelofelijk veel troep in de zee belandt. Verschrikkelijk! Als duiker kun je meehelpen aan het opruimen van de oceaan en als je niet kan duiken, kun je organisaties financieel steunen die dit wel kunnen.

Spullen

Hier denk je misschien niet zo snel aan, maar nieuwe spullen kopen is slecht voor de grondstoffen van de aarde. Heb je er wel eens aan gedacht om dingen te hergebruiken of te lenen? Er bestaan ook merken die spullen – zelfs kleding – verkopen van gerecycled materialen zoals plastic. Top idee!

Cultuur

Bij duurzaam reizen moet je niet alleen denken aan natuur en milieu, maar ook aan het behoud van de cultuur van een land. Je kunt het beste de lokale economie steunen door lokaal geproduceerde producten te kopen. Importeren van producten is namelijk ook milieubelastend.

Kies ook voor een homestay in plaats van een internationale hotelketen. Je steunt zo de lokale bevolking en economie. Ook is het eten van lokaal voedsel goed voor het milieu en lokale economie.

Bereken je voetafdruk

Onze manier van reizen is relatief duurzaam. We reizen voor langere tijd en kiezen het liefst voor de trein of bus. Geen bewuste keuze eigenlijk, we vinden het simpelweg geweldig om de landschappen aan ons voorbij te zien trekken! We kopen zelden spullen – het voordeel van een kleine backpack – en verbruiken zo min mogelijk plastic. Met airconditioning doe je ons geen plezier en met ons budget overnachten we zelden in een hotel. Toch is er nog altijd veel ruimte voor verbetering! Mocht je nou benieuwd zijn naar de voetafdruk van je volgende vakantie: die kun je hier uitrekenen.

Over de Reismeisjes

Als jonge - net afgestudeerde - twintiger weet je het: het is nu of nooit. Mijn vriendin en ik besloten voor 'nu' te kiezen, zeiden ons werk en appartement op en verkochten onze spullen. Klaar om op wereldreis te gaan en ook zulke jaloersmakende #travelcouple Instagramfoto's te maken. Een jaar lang hebben we door Azië gereisd en nu is het tijd voor het volgende avontuur: het continent Amerika. In mijn blogs voor Metro schrijf ik over onze avonturen en de beste plekken om te bezoeken. Ben je benieuwd naar meer, neem vooral een kijkje op onze website onceuponajrny.com.

BEKIJK OOK


like
user_eb7bdb30df70229d67808da1810f25b4efc5bd2e_avatar

Views

2k+

Vakantie naar Tunesië: goedkoop én weer veilig

Foto van 'Daisy Heyer'

15 MEI 2018

Ja, we weten het: een vakantie naar Tunesië stond lange tijd niet bovenaan de lijst bij veel Nederlanders vanwege het negatief reisadvies wat twee jaar lang gold. Maar dit negatieve advies is al in juli 2017 opgeheven en Tunesië is naast hartstikke mooi, ook nog eens een goedkope bestemming om naartoe te reizen.

De kosten voor een zonvakantie naar Tunesië liggen gemiddeld namelijk 30 procent lager dan voor andere bestemmingen, blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Zelfs Turkije, Griekenland en Spanje blijken stukken duurder dat het minstens zo mooie Tunesië.

Een marktje in Hammamet. / Colourbox

Negatief reisadvies

Eén van de redenen dat men wellicht niet massaal een vakantie boekt naar het vakantieland, is waarschijnlijk toch dat negatief reisadvies dat ruim twee jaar lang gold in verband met de dreiging van terroristische aanslagen in het land. Maar onveilig hoef je je al lang niet meer te voelen, sinds het negatieve reisadvies is opgeheven.

„Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld tijdens mijn verblijf in Tunesië”,  vertelt Laura Vlaanderen, werkzaam bij dé VakantieDiscounter en net terug van een persreis naar het Noord-Afrikaanse land. „Je ziet bij de ingang van resorts nu soms beveiligers staan, maar daarmee wordt in mijn ogen enkel een goed signaal afgegeven aan toeristen. Er zijn ook zeker meer bestemmingen waar dit gebeurt. Daarbij is de bevolking dankbaar om te zien dat het toerisme in het land weer aantrekt en dus ontvangen zij toeristen met open armen.”

Een straatje in Hammamet, Tunesië. / Colourbox

Nederlanders kunnen na de opheffing van het negatieve reisadvies al vanaf zo’n € 400,- genieten van een all inclusive zonvakantie. En ook op bestemming ben je niet veel geld kwijt aan activiteiten, etentjes buiten je hotel en souvenirs.

Populaire plaatsen in Tunesië

„Het Noord-Afrikaanse Tunesië heeft toeristen genoeg te bieden”, vertelt Vlaanderen. „In Sousse, de populairste bestemming onder Nederlanders, is niet alleen veel strand te vinden, ook biedt het een goede uitvalsbasis om cultuur te snuiven."

,,Zo zijn de medina en het amfitheater populaire trekpleisters. Op de tweede plaats staat Hammamet, waar de combinatie van cultuur en strand te vinden is. Deze bestemming ligt dichterbij de hoofdstad en het populaire Sidi Bou Saïd. Als derde komt Port El Kantaoui, het Marbella van Tunesië. Hier zijn het luxe jachten in een kleine haven, omgeven door witte huisjes, die het uitzicht verrijken.”

BEKIJK OOK


Views

1k+

We durven weer op vakantie naar Turkije, ziet Google

We durven weer op vakantie naar Turkije, ziet Google

Zoekmachine weet precies welke bestemmingen trending zijn en wanneer we het liefst onze vakanties boeken / Foto: Pixabay

Foto van 'E.Westland'

15 MEI 2018

We zochten het meest op stedentrips naar Rome en durven inmiddels weer op vakantie naar Turkije. Google weet precies welke bestemmingen trending zijn en wanneer we het liefst onze vakanties boeken. Opvallende reistrend: in de strijd om Spaanse steden streeft Valencia Barcelona voorbij.

Als het om een stedentrip gaat, is Rome qua zoekopdrachten het populairst. Daarna komen Londen en Valencia, die sinds kort de stedentrip-top 3 ingeslopen is – ten koste van Barcelona. De afgelopen vier jaar was Barcelona juist populairder dan Valencia, maar in augustus 2017 veranderde dat voor het eerst. „In het zoekgedrag is de impact van de aanslag op de Ramblas in augustus 2017 duidelijk zichtbaar, maar ook in 2018 blijft Valencia mogelijk populairder door berichten over de topdrukte in de Catalaanse hoofdstad”, aldus analisten van de zoekmachine.

Dat soort informatie is natuurlijk interessant voor adverteerders. Zij willen dolgraag weten of Rome of Boedapest dé hippe hotspot is van het komende jaar, zodat zij hun prijzen en aanbiedingen daarop kunnen aanpassen.

Zoutelande

Toch is de data van Google niet één-op-één toe te schrijven aan een aantal daadwerkelijke boekingen. Zo zochten de Belgen vaak op Zoutelande, maar het zou natuurlijk goed kunnen dat ze meer geïnteresseerd waren in de nummer 1-hit van BLØF en de Vlaamse Geike Arnaert dan dat ze daadwerkelijk een vakantie naar het Zeeuwse dorp willen boeken.

De zoekopdrachten zeggen wel degelijk iets over de populariteit van bepaalde reisbestemmingen. Zo lijkt het erop dat na tal van aanslagen in Istanbul en het daarop dalende toerisme, men nu weer langzaam een vakantie durft te boeken naar Turkije. „Nederlanders durven weer te boeken, nadat politieke onrust in Turkije vorig jaar zorgde dat de Turkse badplaatsen minder werden bezocht. Nummer één bestemming Spanje laat een daling zien, terwijl Griekenland, Italië en Frankrijk in de lift zitten”, merken de data-analisten.

Prijzen

Helaas voor fanatieke koopjesjagers: Google kan eigenlijk niets zeggen over wat de populariteit van een vakantiebestemming zegt over de prijs van een boeking. Of er tijdens de traditionele piekmomenten – na kerst, eind maart en rond de zomer – meer aanbiedingen zijn of dat de prijzen juist hoger worden? Daar kunnen of willen de data-analisten niets over kwijt.

Natuurlijk gaan wij niet alleen naar het buitenland op vakantie, maar komen toeristen ook naar óns. We zijn het populairst bij onze Oosterburen (Duitsland), gevolgd door de Britten en de Belgen. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat Amsterdam daarbij het meest geliefd is.

Vliegen

Hoewel duurzaamheid voor veel mensen belangrijker lijkt te worden, blijkt dat niet uit ons vlieggedrag. We zochten vaker op vliegvakanties, zowel naar verre als meer dichtbije oorden. Backpacken blijft onverminderd populair. Zuidoost-Azië is de meest geliefde bestemming om met een rugzak op reis te gaan, gevolgd door Australië, Indonesië, Costa Rica en Bali.


Views

2k+