Metro
Metro Nieuws 6 nov 2017 / 07:58 uur

Dit is wat we weten over de kerkschutter in Texas

De identiteit van de man die zondag het vuur opende in een kerk in Texas is bekend. Het gaat om de 26-jarige Devin Patrick Kelley.

Mishandeling

Kelley is een 26-jarige man uit Comal County, Texas. Hij zat bij de Amerikaanse luchtmacht sinds 2010 tot hij in 2014 werd ontslagen. In 2012 werd Kelley veroordeeld voor mishandeling van zijn vrouw en kind. Hij verdween een jaar achter de tralies in een militaire gevangenis.

Devin Patrick Kelley.

Zelfmoord of neergeschoten?

Bij de schietpartij in Sutherland Springs kwamen 26 mensen om het leven die een dienst in de First Baptist Church bijwoonden. Dat maakten de Amerikaanse autoriteiten bekend, nadat eerder onduidelijkheid bestond over het precieze aantal slachtoffers. Nog eens twintig mensen raakten gewond. De leeftijd van de slachtoffers varieert van 5 tot 72 jaar.

Eenmaal buiten schoot een man die naast de kerk woont op de dader. Daarop liet Kelley zijn wapen vallen, stapte in zijn auto en sloeg op de vlucht. De politie trof hem later dood aan in zijn auto. Het is onduidelijk of hij zelfmoord heeft gepleegd of dat hij is overleden door een kogel die de man op hem afvuurde. Dat wordt onderzocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is wat we weten over de kerkschutter in Texas
Sluiten