Travel

Droomreis voor zieke Kevan: vrienden dragen hem

Beeld: instagram wecarrykevan

Foto van 'Eefje van Son'

10 AUG 2016

Niet iedereen op de wereld is gezegend met een goed stel benen om de wereld mee rond te reizen. Neem de 30-jarige Kevan Chandler.

Kevan woont in Indiana, Verenigde Staten, en droomt er al een lange tijd van om door Europa te reizen. Helaas heeft hij een erfelijke spierziekte, musculaire dystrofie, waardoor hij niet meer zelfstandig kan lopen. Langzaam tast de ziekte zijn spieren aan. Europa rondtrekken is voor Evan dan ook niet mogelijk. Maar dankzij zijn vrienden is zijn droom toch uitgekomen.

Omdat het viertal het niet wilden laten gebeuren dat Kevan zijn droom niet waar kon maken, besloten ze Kevan in een grote rugzak te stoppen en hem één voor één op hun rug te dragen. Maar die rugzak kostte wel wat geld en dus startten de vrienden de campagne ‘We Carry Kevan'. Uiteindelijk kon via het binnengehaalde geld een rugzak gekocht worden, maar dat was nog niet alles. Ook fysiek moesten de vrienden voorbereidingen treffen. Weken trainden ze om Kevan op hun rug door Europa te kunnen dragen.

En toen was daar eindelijk het vertrek. Drie weken lang trokken de vijf vrienden deze zomer door Engeland, Ierland en Frankrijk. En Kevan? Die zat prima in zijn rugzak. Tijdens de trip filmden de vrienden allerlei gebeurtenissen om het thuisfront achteraf te laten meegenieten van de reis..

Kevan is onder de indruk van wat hij deze zomer heeft meegemaakt en hij wil dan ook graag een boek schrijven over zijn reis. Ook wil hij anderen helpen hun dromen te verwezenlijken.


Views

66

Op avontuur in zinderend Nieuw-Zeeland

Foto: Cerise van Vliet

Foto van 'Cerise van Vliet'

GISTEREN

Een hotelkamer aan de Zeeuwse kust is leuk, maar wat dacht je van een kamer op wielen in Nieuw-Zeeland? Je bent gemiddeld vijftien keer langer onderweg naar de bestemming, maar het avonturenland geeft je er meer dan genoeg voor terug. Metro vloog naar het Zuidereiland en geeft jou de handigste tips en mooiste locaties.

Praktische zaken

Waarschijnlijk zit je voor een reis naar de andere kant van de wereld al vol adrenaline en kan je niet veel meer dan heen en weer springen. Denk toch even aan de volgende dingen: in Nieuw-Zeeland betalen ze met Nieuw-Zeelandse Dollars, dus zorg dat je er een paar op zak hebt voor bijvoorbeeld vervoer van het vliegveld naar je hotel of autoverhuurbedrijf.


Views

1k+

17 x ultieme hotspots in Amsterdam-Noord

Foto: Skyscanner

Foto van 'Metro'

1 APR 2016

Schipper mag ik overvaren? Naar Amsterdam-Noord! Huur een fiets, stap op het pontje en vaar naar een andere wereld aan de overkant van het IJ waar het bruist, broeit en bloeit.

Je vindt er de origineelste, coolste en leukste cafés, restaurants en markten met een rauw, industrieel randje. Reiszoekmachine Skyscanner verzamelde de hotspots van Amsterdam-Noord.


Views

5k+

Top 10 vakantielanden Nederlanders
Likeability of 5

Top 10 vakantielanden Nederlanders

Foto: Instagram @wildfiresss

Foto van 'Gina Pesulima'

27 JUL 2016

Waar vieren wij vakantie? In Frankrijk! Het land van de stokbroden staat dit jaar weer met stip op nummer één als het populairste vakantieland onder Nederlanders.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Viva La France


like
user_48d2ed4bd881b2c921cded559e834c8477f9b72a_avatar

Views

3k+

8 x De beste hotspots in Lissabon

Foto: Alice Boothby

Foto van 'Alice Boothby'

25 MEI 2016

Vergeet Rome, Venetië of Barcelona, waar je struikelt over de hordes toeristen. Het charmante Lissabon heeft het allemaal.

De hoofdstad van Portugal is gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de rivier de Taag, die iets verderop uitmondt in de Atlantische Oceaan. Door een grote aardbeving en tsunami in 1755 werd een groot gedeelte van de stad verwoest en zijn nieuwe wijken in rap tempo uit de grond gestampt. Waar het historische centrum van Lissabon vaak uit kronkelige straatjes en steile trappen bestaat, zijn populaire wijken als Baixa en Rossio overzichtelijk opgezet met fijne pleintjes, goede winkelstraten en parken. Elke wijk heeft zo zijn eigen karakter.


Views

4k+