Redactie Metro
Redactie Metro Tech 17 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Twitter komt met Fleets, wat is het en hoe werkt het?

Twitteraars opgelet! Op dit moment zijn alle Tweets forever (tenzij je ze verwijdert), maar daar komt nu verandering in. Twitter introduceert namelijk Fleets en probeert daarmee iets meer op Instagram te lijken. Fleets, de nieuwe versie van Tweets, verdwijnen namelijk na 24 uur.

Bovenaan je tijdlijn zul je binnenkort de Fleets vinden van de mensen die je volgt. Als je profiel openbaar is kan iedereen je Fleets zien en daarop reageren via een privébericht of door middel van een emoji. Dat maakt het makkelijker voor mensen om toch deel te nemen aan een maatschappelijk debat, maar dan met iets meer privacy. De Fleets lijken eigenlijk op de stories die je op Instagram en Facebook ziet.

Veel Twitteraars, vooral beginners, gebruiken Twitter namelijk nog niet optimaal. Het kan immers best spannend zijn om al je gedachten op een sociaal medium te knallen, waar die dan vooral altijd blijven staan. Omdat je het gesprek over een Fleet verder kan zetten via een privébericht, krijgen alle gebruikers van het medium dus goed de kans om deel te nemen aan het gesprek.

Meer gesprekken

Wil je iets Fleeten? Dat gaat zo: klik onderaan de Tweet (van jou of iemand anders) op het ‘deel’-icoontje, en klik dan op ‘deel als Fleet’. Met tekst en emoji’s kun je dan aangeven hoe je over dat onderwerp denkt.

De functie is op dit moment nog niet wereldwijd beschikbaar, maar wel al getest in verschillende landen. Uit tests in Brazilië, Italië, India en Zuid-Korea bleek dat Fleets gebruikers helpen op een aangename manier deel te nemen aan het gesprek. Mensen die Fleets gebruiken namen deel aan meer gesprekken en kregen meer privéberichten.

Daarnaast vonden nieuwkomers op Twitter Fleets een makkelijke manier om hun mening en gedachten te delen. De Fleets verdwijnen dus, net als een Instagram-story, na een dag. Mensen voelen zich daarom op hun gemak als ze persoonlijke en vluchtige gedachten, meningen en gevoelens delen.

Binnen een paar dagen zal iedereen wereldwijd, jij dus ook, gebruik kunnen maken van Fleets!

‘Wie besloot ze Fleets te noemen?’

Twitteraars zijn in ieder geval ietwat verdeeld over de nieuwe functie. Zo zegt een iemand dat Fleets haar nu nog niks lijken, maar dat ze ze binnen een paar weken waarschijnlijk gebruikt als wekelijkse talkshow.

Veel andere Twitteraars vallen over de naam: Fleet(s). „Oke, wie besloot ze Fleets te noemen? Ik ben niet boos, ik wil gewoon even met ze praten.” Fleet is, zo blijkt na even speuren door Metro, ook een merk van klysma-benodigdheden. Een klysma is een darmspoeling. Het merk Fleet verkoopt daar verschillende flesjes, oplossingen en dergelijk ‘gereedschap’ voor.

Twitter zal Fleets verzonnen hebben als een woordspeling op fleeting, vluchtig of snel, maar Twitteraars gaan flink aan de haal met de alternatieve betekenis.

https://twitter.com/EPCATDork/status/1328703746168090625

Lees ook: Aantal positieve coronatests daalt voor vierde dag op rij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.