Erik Jonk
Erik Jonk Tech 22 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Bah, op TikTok kun je zien hoe ontzettend vies je smartphone is

In 2020 besteden we door corona meer aandacht aan hygiëne dan ooit tevoren, lijkt het wel. Maar weet je eigenlijk wel hoe smerig je smartphone is?

We wassen onze handen ‘stuk’ (vrij naar premier Mark Rutte) en hebben standaard een flesje handgel op zak of ontsmetten met een spulletje van een bedrijf of winkel. Je hebt misschien ook al eens gehoord dat het belangrijk is om je smartphone regelmatig te ontsmetten.

Hoe vies is die smartphone?

Maar hoe vies je smartphone echt is, dat wil je wellicht niet weten… Dan moet je nu stoppen met lezen en kijken 😉

We gebruiken onze telefoons de hele dag, zowel binnen als buiten. Bovendien steken we hem in onze broekzak, jaszak en handtas en leggen we hem vaak achteloos ergens neer. Het is dus eigenlijk niet heel verrassend dat dat veel gebruikte ding erg vies wordt. Maar hoe vies is vies?

@phonefixcraft

#satisfying #iphone charging port #cleaning at #phonefixcraft #dublin #ireland

♬ animal crossing ~ new horizons lofi – Closed on Sunday

Oorsmeer en dode huid

Op TikTok sinds kort luid en duidelijk te zien. Daarop worden filmpjes geplaatst door het Ierse Phonefixcraft, een bedrijf dat smartphones repareert. In video’s laat het bedrijf zien hoe ze een smartphone grondig schoonmaken en hoeveel vuil er uit zo’n toestel komt. En dat is veel meer dan je zou denken. De knopjes, de microfoon, de luidspreker, de laadpoort… Het blijken allemaal verzamelpunten van viezigheid te zijn.

@phonefixcraft

Samsung galaxy s7 edge #cleaning at #phonefixcraft #dublin #ireland

♬ Beethoven Virus – MusicalBasics

Nog erger zijn de oortjes. Dode huid, kledingvezels, oorsmeer: het is slechts een deel van het vuil dat de reparateurs te voorschijn toverden. Mensen met een sterke maag en een liefde voor poetsen zullen de video’s waarschijnlijk erg interessant vinden, maar anderen kijken maar beter niet.

@phonefixcraft

#iphone 8 earpiece speaker with a heavy metal twist at #phonefixcraft #dublin #ireland

♬ little dark age by MGMT – 🎵anti.audios🎵

Lees ook: Corona-uitbraak legt deze gemeente telefonisch helemaal plat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.