Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 31 mrt 2020 / 10:24 uur

Chatapp Houseparty looft miljoen dollar uit voor bewijs van hacks

De sociale netwerk-app Houseparty, waarmee je met meerdere mensen tegelijkertijd kunt videochatten, is de afgelopen weken populairder dan ooit. Alleen de afgelopen uren hebben velen de applicatie weer verwijderd.

Reden hiervoor is een aantal berichten, waarin beweerd wordt dat er via de app gemakkelijk gehackt kan worden. Ontwikkelaar Epic Games is niet gediend van deze valse claims, maar in plaats van dat ze de verspreiders van de geruchten aanpakken, loven ze één miljoen dollar uit aan degene die het hack kan aantonen.

‘Alles is veilig’

„Alle accounts zijn veilig. Onze dienst is veilig, er is nooit gesaboteerd en de app verzamelt geen wachtwoorden voor andere sites", zegt een woordvoerder van Epic Games, nadat de geruchten in diverse Britse tabloids verschenen. „Als algemene regel stellen we voor dat alle gebruikers unieke wachtwoorden kiezen bij het aanmaken van online accounts op elk platform."

Naar eigen zeggen speelt Houseparty geen gegevens door naar derden, zoals bijvoorbeeld Netflix en Spotify doen. Wel vraagt het om toegang tot bijvoorbeeld je Facebook-contacten om je vrienden te vinden, maar dit verzoek is eenvoudig te weigeren als je dat wenst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chatapp Houseparty looft miljoen dollar uit voor bewijs van hacks
Sluiten