Want.nl
Want.nl Nieuws 31 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Google stil op 1 april: internet-traditie moet jaartje wachten

Deze week is het 1 april en dat betekent normaal gesproken dat de slechte grappen weer uit de kast gehaald worden. Vooral op het internet is het de laatste jaren raak. Maar Google, een van de grootste grapjassen op dat gebied, houdt zich dit jaar stil.

Google heeft besloten om zich dit jaar stil te houden op 1 april, vanwege alle gevolgen dat het coronavirus met zich meebrengt. Het Amerikaanse bedrijf staat erom bekend om, met bijna ieder product dat het heeft, een grap uit te halen op de lolbroekendag. Maar dat zit er dit jaar, logischerwijs, dus even niet in.

Geen grappen van Google

Business Insider heeft hand weten te leggen op een interne e-mail van Google. Daarin laat het management aan het personeel weten dat de grappen dit jaar even plaats moeten maken. Het bedrijf laat de traditie dit jaar los „uit respect voor iedereen die aan het vechten is tegen de COVID-19 pandemie”. In de mail wordt duidelijk dat behulpzaamheid nu de hoogte prioriteit heeft: „Laten we de grappen voor volgend april bewaren, die zonder enige twijfel een stuk helderder zal zijn dan deze.”

Google staat inmiddels bekend om de vele grappen op 1 april. Deze grappen komen overigens niet alleen uit de bovenste tak van het bedrijf. Zo zijn er altijd projecten rondom 1 april waar het management niets van weet. In de e-mail wordt ook duidelijk dat “wij alle projecten rondom 1 april hebben gestopt, maar ons realiseren dat er kleinere projecten zijn binnen de teams waar we niets van weten”. De oproep is dan ook om daarmee te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Google stil op 1 april: internet-traditie moet jaartje wachten
Sluiten