Redactie Metro
Redactie Metro Tech 9 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Gaat jouw telefoon snel kapot? 4 tips om daar wat aan te doen

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone en deze gaat overal mee naartoe. Maar zo’n kostbaar apparaat dat altijd in je broekzak zit, dat gaat niet altijd goed…

Iedereen heeft zijn smartphone weleens laten vallen. Soms heb je geluk en doet ‘ie het nog, maar soms kan één val fataal zijn. Ook zijn niet alle smartphones waterdicht. Een plens water kan er ook voor zorgen dat de telefoon niet meer werkt. Kortom, smartphones zijn kwetsbaar. Zonde, wanneer je smartphone het binnen een jaar begeeft. Deze apparaten zijn namelijk niet goedkoop. Hoe voorkom je nu dat je telefoon kapot gaat? Hier vind je vier tips om langer met je telefoon te doen.

1 Bescherm je beeldscherm

Het meest voorkomende mankement aan de smartphone: schade aan het scherm. Denk aan een kras, een barst (of heel veel barsten) of een gigantische ster. De ideale manier om dit te voorkomen is het gebruiken van een screenprotector. Vroeger waren dit een soort plastic stickers die je op je scherm plakte, maar tegenwoordig zijn de meesten van glas. Een glazen plaatje wat je op het scherm van je telefoon plakt om deze te beschermen. Het is wel belangrijk om een screenprotector te kiezen die precies op je telefoon past. Heb je een iPhone 11? Kies dan voor een iPhone 11 screen protector. Gelukkig zijn er voor elk model screenprotectors te krijgen.

2 Ga zorgvuldig om met de batterij

Een ander veel voorkomend mankement is een defecte batterij. Hoe minder je de accu gebruikt, hoe langer deze meegaat. Bij voorzichtig gebruik, kan dit zo een jaar schelen. Hoe zorg je nu goed voor je batterij? Twee tips:

Laat de batterij niet helemaal leeglopen

Met de batterijen van tegenwoordig kun je beter ‘beetje bij beetje’ opladen. De smartphone helemaal leeg laten lopen is niet goed voor de accu.

Gebruik energiezuinige instellingen

Door de helderheid van je beeld te verlagen en automatisch synchroniseren uit te zetten, gaat je telefoon langer mee en hoef je hem minder snel op te laden.

Gaat jouw telefoon snel kapot? 4 tips om daar wat aan te doen
Beter…

3 Gebruik een hoesje

Om nog even terug te komen op de ‘valschade’: naast het beeldscherm, kan natuurlijk ook de rest van de telefoon beschadigen wanneer je deze laat vallen. Het beste kun je dus een screenprotector gebruiken in combinatie met een hoesje. En laat je op gebied van hoesjes vooral niet leiden door de dikte van het hoesje. De regel van hoe dikker het hoesje, hoe beter de bescherming gaat hier namelijk niet op. Je hebt vele flinterdunne telefoonhoesjes, die je smartphone prima beschermen.

4 Ga voorzichtig met je telefoon om

Deze laatste tip is natuurlijk een inkoppertje. Toch zijn er veel mensen die onbewust onvoorzichtig met hun telefoon omgaan. Met name factoren als vocht, stof, kou en hitte zijn niet bevorderlijk voor de staat van je telefoon. Neem je telefoon dus niet mee in de badkamer wanneer je gaat douchen, laat hem niet in de zon liggen en bescherm je telefoon als het vriest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gaat jouw telefoon snel kapot? 4 tips om daar wat aan te doen
Sluiten