Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Tech 5 aug 2019 / 10:59 uur

Cyberbeveiliger wil 8chan-forum niet meer als klant

Cloudflare, een bedrijf dat websites beschermt tegen ddos-aanvallen, verbreekt alle banden met het omstreden forum 8chan. Het bedrijf wil 8chan niet meer als klant hebben.

Een man die een bloedbad aanrichtte in het Amerikaanse El Paso werd geïnspireerd door gebruikers van het forum. Mogelijk plaatste hij er ook een manifest, vlak voor zijn aanslag. Andere ultrarechtse terroristen maakten ook gebruik van 8chan.

Uit de lucht halen

Als 8chan niet meer wordt beschermd door Cloudflare, wordt het veel eenvoudiger voor tegenstanders om de site met een aanval uit de lucht te halen.

De topman van Cloudflare, Matthew Prince, noemt 8Chan „een beerput van haat" en legt uit: „Ze hebben bewezen dat ze wetteloos zijn en die wetteloosheid heeft meerdere tragische doden veroorzaakt". Prince wil dat er meer wordt gedaan tegen haat online. „Wij hebben ons eigen probleem opgelost, maar niet het probleem van internet."

Stoppen met 8chan

De oprichter van 8chan, Fredrick Brennan, had zondag al opgeroepen om te stoppen met het forum, waar hij niet meer bij betrokken is. „Het doet de wereld geen goed. Het is volkomen negatief voor iedereen behalve de gebruikers", zei Brennan in een interview.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cyberbeveiliger wil 8chan-forum niet meer als klant
Sluiten