Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Lifestyle 5 aug 2019 / 10:39 uur

Mannen doen vaker middagdutje dan vrouwen

Ben je fervent fan van het fenomeen ‘middagdutje’? Dan is de kans groter dan je een man bent dan een vrouw. Mannen knappen zelfs dubbel zo vaak als vrouwen een uiltje na lunchtijd.

Nu is daar wel enige nuance in aan te brengen, het gaat hier namelijk om een Brits onderzoek. In het kleine onderzoek werd aan 2000 Britten gevraagd of er wel eens naar de binnenkant van de ogen werd gekeken in de middag. Van de heren deed 13 procent wel eens een schoonheidsslaapje tegenover zes procent van de vrouwen.

Weinig slapende vrouwen

Ook blijkt dat de Britse dames sowieso niet zo van een slaapmomentje in het middaguur zijn, een kwart heeft nog nooit een dutje gedaan. Zestien procent van de Britse mannen is nog groen als het om de middagslaapjes gaat.

Optimaal dutje

Mocht je bang zijn dat slapen overdag niet goed voor je is, dan kunnen we je geruststellen. Het is namelijk helemaal niet erg om je ogen even te sluiten. Doe dat dan wel tussen twee en vier uur ‘s middags voor een optimaal resultaat.

Zorg dat je maximaal tien tot twintig minuten je ogen dichtdoet, vertelt slaaptherapeut Nerina Ramlakhan aan Harper’s Bazaar. Ook doe je het beste dutje door gewoon te relaxen, je ogen dicht te doen, lekker te ontspannen.

Voor het ideale opfrismoment focus je op je ademhaling en zorg je dat deze vanuit je buik komt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam en geest tot rust komen. Deze vorm van dutjes doen is net geen slapen, maar wel een manier om te zorgen dat je ‘s nachts beter slaapt. Met deze tips kom je namelijk helemaal tot rust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mannen doen vaker middagdutje dan vrouwen
Sluiten