Metro
Metro Tech 17 apr 2019 / 20:46 uur

Peperdure vouwbare Samsung na twee dagen stuk

De nieuwe opvouwbare telefoon van Samsung komt met een behoorlijk prijskaartje en kennelijk ook de nodige problemen. Nog geen twee dagen nadat verschillende mensen de telefoon in gebruik namen, is hij al kapot.

Onbruikbaar

Officieel komt de Galaxy Fold pas eind april uit, maar verschillende media mochten al een exemplaar in ontvangst nemen om te recenseren. Positief zal die recensie zeer waarschijnlijk niet worden, aangezien meerdere toestellen na twee dagen al niet meer bruikbaar zijn.

Lees ook: Lopen we over twee jaar met opvouwbare telefoons? 

Vooral het vouwbare scherm kampt met problemen. Het Amerikaanse CNBC schrijft dat het toestel dat zij kregen, totaal onbruikbaar is geworden. De linkerkant van de flexibele display blijft maar flikkeren.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

Beschermlaag

Ook andere gebruikers laten weten dat het scherm kuren heeft. Journalist Dieter Bohn schrijft op Twitter dat hij de beschermlaag van de telefoon af heeft gehaald, waardoor er mogelijk een kleine breuk in het scherm zit. Daar blijft het echter niet bij: zijn telefoon doet nu namelijk helemaal niks meer.

Volgens een woordvoerder van Samsung zouden de problemen kunnen komen door het verwijderen van de beschermlaag en het bedrijf raadt gebruikers dan ook aan die beschermlaag vooral op de telefoon te laten zitten. Helaas lijken ook exemplaren mét beschermlaag kuren te hebben.

De telefoon komt in Europa pas begin mei uit. De telefoon kost zo’n 2.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peperdure vouwbare Samsung na twee dagen stuk
Sluiten