Anke Horstman
Anke Horstman Tech 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Zou jij een opvouwbare telefoon kopen?

Vorig jaar schreef ik er nog over: waar bleef die opvouwbare telefoon nou? Al jarenlang werd ik lekker gemaakt door Samsung dat het er echt van zou komen. Maar jaar in, jaar uit, het kwam er niet van. Tot nu. He he, hij is er! Ik leg je er in dit artikel meer over uit. Maar aan jou straks de vraag: zou jij de opvouwbare telefoon kopen?

Opvouwbare telefoon? Hoe dan?

Een opvouwbare telefoon: wat moet je je erbij voorstellen? Nou, je kunt het eigenlijk op twee manieren benaderen, waarbij de uitkomst hetzelfde is. 1. het is een tablet wat je kunt opvouwen tot een kleinere telefoon. Of 2. het is een telefoon wat je kunt uitvouwen tot tablet. Tja, iets met een glas dat halfvol of halfleeg is… Hoe dat werkt, dat zie je in onderstaande video.

Samsung is niet de eerste en ook niet de enige

Samsung mag dan een grootmacht zijn die veel primeurs claimt, met de opvouwbare telefoon waren ze niet de eerste. En daarmee dus ook niet de enige. Het merk Royole was als eerste met zijn FlexPai. Zijn telefoon heeft een gevouwen rand, die we enigszins kennen van andere ‘curved’ telefoons, maar bij FlexPai gaat dat scherm dus volledig de hoek om, om op de achterkant verder te gaan. Buig je hem recht, dan heb je opeens een vierkant device in handen, waarvan alle randen even lang zijn.

Ook Huawei doet mee

De 2-in-1 lichtgewicht opvouwbare smartphone én tablet van Huawei, dat is de Mate X. Het bedrijf toont het toestel als hun antwoord op de toekomst van smartphones. Het heeft een flexibel OLED-paneel en een Falcon Wing mechanisch scharnier om het buigen mogelijk te maken. Dankzij het flexibele display heeft de smartphone een nieuwe interface, waarbij een zeer groot scherm en draagbaarheid de focus hadden.

De grote vraag…

Tja, om dan toch maar op de hoofdvraag in dit artikel terug te komen: zou jij een opvouwbare telefoon kopen? De Samsung Fold kost bijvoorbeeld rond de 2000 euro. Maar met zo’n hybride oplossing hoef je natuurlijk geen tablet meer te kopen. Dat scheelt je weer een paar honderd euro. Aan de andere kant: de Fold is wel redelijk dik. De Mate X valt wel weer mee. Nog veel onduidelijkheden, maar sommige dingen zijn al wel clear. Wat zou jij doen? Laat het me weten! https://youtu.be/kbXiMyewpwY

OVER TECHGIRL.NL

TechGirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.