Metro en ANP
Metro en ANP Tech 25 feb 2019

YouTube haalt kanaal kindermoordenaar offline

YouTube heeft het account verwijderd van een Britse tiener die schuldig is bevonden aan de moord en het seksueel misbruik van een zesjarig meisje. De videosite besloot daartoe uit respect voor de nabestaanden, bericht de krant The Scotsman.

Aaron Campbell (16) ontvoerde Alesha MacPhail vorig jaar uit haar bed op het Schotse eiland Bute. Haar lichaam werd later teruggevonden in een bos. De dader hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Beroemd worden

Tijdens de rechtszaak bleek dat Campbell graag een YouTube-beroemdheid wilde worden. Hij had een serie filmpjes op die website gezet. Kijkers konden onder meer meekijken terwijl de tiener videogames speelde. Ook had hij een video geüpload waarop hij op een trampoline sprong.

De beelden zijn inmiddels niet meer te zien. Volgens YouTube waren de video’s van Campbell niet in strijd met de gebruikersvoorwaarden, maar is toch besloten zijn account te verwijderen. „We leven mee met het slachtoffer en haar familie. We wensen hen vrede toe in deze ongelofelijk moeilijke tijd", zegt een woordvoerder volgens de Schotse krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
YouTube haalt kanaal kindermoordenaar offline
Sluiten