Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 6 feb 2019 / 17:10 uur

Er komen weer meer dan 50 nieuwe emoji’s

We hebben er al superveel, maar het zijn er nooit genoeg: emoji’s! Ons hartje maakte dan ook een sprongetje toen we hoorden dat er weer meer dan 50 emoji’s standaard in het pakket bijkomen. En daar zitten eindelijk een heleboel emoji’s bij die alle mensen uit de samenleving meenemen: dus ook doven, blinde mensen en mensen in een rolstoel.

Protheses en homoseksuele koppeltjes

Unicode Consortium, het bedrijf dat beslist welke emoji’s zowel op iPhones, Android en computers te zien zijn, maakt de nieuwe exemplaren officieel pas in maart bekend en dan duurt het nog even voordat je ze daadwerkelijk op je telefoon ziet verschijnen.

Naast bijvoorbeeld doven of blinden krijgen ook mensen met een prothese een eigen emoji. Met de update van dit jaar kun je er tevens ook voor kiezen om binnen koppeltjes twee verschillende huidskleuren te kiezen en ook koppeltjes van twee mannen en/of vrouwen te genereren. De verschillende huidskleuren konden vanaf 2015 al gebruikt worden voor solo emoji’s, maar bij koppels waren gebruikers tot noch toe beperkt tot koppels met dezelfde huidskleur en heteroseksuele koppels.

Dit zijn de nieuwe emoji's volgens emojipedia. / Emojipedia Sample Image Collection

In totaal komen er 59 nieuwe emoji’s bij als we de verschillende huidskleuren en genders niet meerekenen. Doen we dat wel, dan zijn het in totaal 230 nieuwe emoji’s! Op 5 maart zal Unicode een update doen zodat de emoji’s online gebruikt kunnen worden, maar het is aan Apple en Android wanneer ze de emoji’s zelf zullen introduceren op hun telefoons. Bij Apple gebeurt dat vaak met de herfstupdate.

Reageer op artikel:
Er komen weer meer dan 50 nieuwe emoji’s
Sluiten