Redactie Metro
Redactie Metro Tech 28 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe versie FIFA ligt in de schappen

Veel gamers zullen vrijdag niet achter hun beeldscherm weg te krijgen zijn. Dan komt namelijk de nieuwe versie van één van de populairste games ter wereld uit: FIFA 19. Voorganger FIFA 18 werd wereldwijd miljoenen keren verkocht.

Robben en Van Dijk

Gamers kunnen in FIFA 19 kiezen uit 700 beschikbare clubs, waaronder de achttien clubs uit de Eredivisie, en vervolgens hun eigen team bij elkaar kopen. Ook kunnen ze ervoor kiezen met een nationaal team te spelen, zoals bijvoorbeeld Oranje.

De beste beschikbare spelers van nu in de game zijn Cristiano Ronaldo van Juventus en Lionel Messi van FC Barcelona. Arjen Robben en Virgil van Dijk zijn de enige actieve Nederlandse spelers in de top 100. Maar gamers kunnen ook kiezen voor legendes als Johan Cruijff, Ronaldinho of Pelé.

Verhaallijn

Voor het eerst kunnen gamers proberen internationale competities als de Champions League en de Europa League te winnen. Daarnaast kunnen ze drie verzonnen personages een carrière laten doorlopen, als verhaallijn.

FIFA 19 is beschikbaar voor spelcomputers als de PlayStations 3 en 4, de Xbox 360 en de Xbox One, de Nintendo Switch en voor computers met Microsoft Windows.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.